جلد 1 - تابستان                   جلد 1 - تابستان صفحات 88-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saremi A, Heydari E. SPECULATIVE RISK FACTORS OF GASTRIC CANCER (A SURVEY OF NINTY PATIENTS). RJMS 1994; 1 :81-88
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1905-fa.html
صارمی علی، حیدری ابراهیم. بررسی عوامل احتمالی موثر در ایجاد سرطان معده در 90 بیمار. مجله علوم پزشکی رازی. 1373; 1 () :81-88

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1905-fa.html


چکیده:   (15922 مشاهده)

  در این بررسی  (observational case control survey) نود مورد سرطان معده با تشخیض نهایی  پاتولوژی از بیمارستانهای شهید دکتر رهنمون و شهدای هفتم تیر، مورد مطالعه قرار گرفتند. پنجاه درصد از بیماران کشاورز بودند که در نقاط محروم و دور افتاده زندگی کرده و علاوه بر تماس با کودهای شیمیایی نیترات و خاک آلوده به نیترات، بعلت عدم دسترسی به روش درست و بهداشتی در تهیه و نگهداری مواد غذایی از غذاهای مانده و نیمه فاسد، پرباکتری و قارچ(توکسین های قارچی)، خشک شده و نمک آلود، دودی و نشاسته ای به مقدار زیاد مصرف می کنند. ارتباط احتمالی مواد و غذاهای مذکور با سرطان معده که مورد نظر پژوهشگران می باشد در این بررسی نیز تایید گردیده است. در این مطالعه نسبت شیوع سرطان معده در مردان به زنان 5/4 به1 و مغایر با نسبت تقریبی 2 به 1 کشورهای غربی ولی در داستای این نسبت در پژوهش اخیر کشمیر (11)بوده است. این بررسی تاییدی دوباره بر شیوع بیشتر سرطان معده در گروه های اجتماعی- اقتصادی پایین بویژه کشاورزان می باشد. سی و شش درصد از بیماران پیشینه طولانی استعمال دخانیات داشتند. چون این رقم با نسبت تخمینی معتادین به سیگار بویژه در زنان مطابقت ندارد می تواند توجیهی بر شیوع بسیار کنتر سرطان معده در زنان در این بررسی باشد.   22 درصد از بیماران پیشینه اعتیاد به تریاک داشتند که این نسبت نیز با درصد تخمینی معتادین به تریاک در کشور ما وفق نمی کند. بنا بر این نتیجه این بررسی می تواند کنجکاوی ما را درباره نقش اتیولوژی احتمالی دخانیات و تریاک در سرطان معده برانگیزد. در پاتولوژی فقط 8/10 درصد موارد از نوع انفیلتراتیو (با بدخیمی خیلی بیشتر) و بقیه موارد از نوع اولسراتیو و پولیپوئید(با بدخیمی کنتر ) بودند بنا بر این گر چه سرطان معده در کشور ما بسیار شایع است ولی معمولا از گونه خوش خیم تر آن یعنی از نوع روده ای    Intestinal type می باشد.

متن کامل [PDF 1427 kb]   (3400 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گوارش

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb