جلد 6، شماره 3 - ( 9-1378 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 238-229 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moosavi Bafrooei S F, Salehian Dardashti P, Behnam B. Serum Level of Circulating SCC Tumor Marker in Head and Neck Tumor. RJMS 1999; 6 (3) :229-238
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1763-fa.html
موسوی بفروئی سیدفتح الله، صالحیان پیروز، بهنام بابک. غلظت خونی نشان تومورهای در گردش کارسینوم سلول فلسی در بیماران مبتلا به تومورهای سرو گردن. مجله علوم پزشکی رازی. 1378; 6 (3) :229-238

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1763-fa.html


چکیده:   (7978 مشاهده)

  به منظور تعیین حساسیت (sensitivity) و ویژگی (specificity) نشان توموری (tumor marker) در گردش (circulating) کارسینوم سلول فلسی (squamous cell) در تشخیص تومورهای اولیه سر و گردن و انواع دست اندازنده (metastatic) کارسینوم سلول فلسی (SCC) و غیر آن (Non- SCC) که شیوع زیادی دارند، مطالعه حاضر طراحی و اجرا شد. مطالعه در مدت یکسال و بر روی 89 بیمار مبتلا به تومورهای سر و گردن ( غیر از تومورهای تیروئید) صورت گرفت.

  پس از تکمیل پرسشنامه انجام دادن آزمایشهای بالینی و به کارگیری امکانات پرتوشناختی (Radiologic) مورد نیاز، بیماران تحت اقدامات تشخیصی بالینی و آسیب شناختی و نیز تحت اقدامات درمانی قرار گرفتند تمام روشهای معمولی و اختصاصی آسیب شناسی بافتی برای تشخیص نهایی به کار گرفته شد. از 89 مورد فوق، 2/56% مبتلا به تومورهای سلول فلسی و 8/43% مبتلا به تومورهای غیر سلول فلسی (Non- SCC) با 21 تشخیص آسیب شناختی متنوع بودند. خون بیماران به منظور اندازه گیری نشان (Marker) دکر شده گرفته شد. سپس با استفاده از روش های ایمونواسی و بیوشیمیایی و آنزیمی مقدار آن به دست آمد و نتایج حاصل مورد مقایسه آماری با تشخیصهای آسیب شناختی قرار گرفت.

  نتایج حاصل نشان می دهد که میزان نشان توموری کارسینوم سلول فلسی (SCC tumor marker) در کارسینوم سلول فلسی سروگردن نسبت به تومورهای دیگر سر و گردن به طور کاملا معنی داری (0/0001>p) افزایش می یابد. میزان این نشان توموری در گروه تومورهای بدخیم نیز بیشتر از گروه تومورهای خوش خیم است (0/05>p) ذکر این نکته ضروری است که با توجه به تشخیص آسیب شناختی نهائی 73% از تومورهای سر و گردن بدخیم (malignant) و 27% خوش خیم (benign) می باشند .

 

متن کامل [PDF 1565 kb]   (1678 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آسیب‌شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb