جلد 18، شماره 86 - ( 5-1390 )                   جلد 18 شماره 86 صفحات 58-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghilinejad M, Nojomi M, Seyed Mehdi S M. Study of prevalence of violence against nurses and related factors. RJMS 2011; 18 (86) :49-58
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1662-fa.html
عقیلی نژاد ماشااله، نجومی مرضیه، سید مهدی سید محمد. بررسی فراوانی خشونت علیه پرستاران و عوامل مرتبط با آن. مجله علوم پزشکی رازی. 1390; 18 (86) :49-58

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1662-fa.html


چکیده:   (9453 مشاهده)

  زمینه و هدف :خشونت روانی و جسمانی رو به گسترش در مراکز بهداشتی و درمانی به یک مشکل عمده برای پرستاران تبدیل شده است.هدف از انجام این مطالعه بررسی ابعاد خشونت علیه پرستارانو شناسایی عوامل موثر در آن بود.

  روش کار : این پژوهش یک پژوهش مقطعی و از نوع توصیفی ـ تحلیلی بود. جامعه پژوهش کلیه پرستاران و بهیاران شاغل در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند. حجم نمونه 1070 نفر بود. شرایط ورود به مطالعه داشتن رضایت جهت شرکت در مطالعه و داشتن حداقل یک سال سابقه کار بود.ابزار ب ه کار برده شده برای گردآوری داده‌ها پرسش نامه NEXT بود. ابتدانسخه انگلیسی پرسش نامه تهیه و به فارسی برگردانده و اعتبار و ثبات درونی آن تعیین گردید (α کرونباخ :87/0).روش نمونه‌گیری در این پژوهش به صورت چند مرحله ای بود. طبقه بندی بر حسب بیمارستان انجام گرفت و سپس در هر بیمارستان به صورت غیر احتمالی پرسش نامه‌ها به پرستاران جهت پرکردن داده شد.سپس با استفاده از نرم افزار SPSS 15 و با استفاده از آزمون های آماری کای دو و رگرسیون لوجستیک اطلاعات بدست آمده تحلیل شد.

  یافته ها : شیوع خشونت روانی از سوی بیماران و همراهان بر علیه شرکت‌کنندگان در مطالعه 3/60%بود. به طور کلی سن، جنس، موقعیت شغلی، سابقه کار، تعداد بیماران، متوسط ساعت کاری در هفته، با خشونت روانی از سوی بیماران وهمراهان شان رابطه معنی داری نداشتند( p >05/0)، ولی بخش، جدول کاری، مواجهه بودن با مزاحمت و اختلال در کار به طور کلی، پس از کنترل از نظر سایر عوامل معنی‌دار مطالعه در آنالیز رگرسیون با خشونت روانی از سوی بیماران/همراهان ارتباط معنی‌داری داشتند( p <05/0).

  نتیجه‌گیری :به طور کلی به نظر می‌رسد با توجه به نتایج این مطالعه، خشونت علیه پرستاران یک مشکل مهم و شایع باشد و مطالعات بیشتر جهت یافتن راهکارهایی برای کاهش آن با اولویت دادن به عوامل موثر در آن , که در این مطالعه به دست آمده اند , ضروری به نظر می رسد.

واژه‌های کلیدی: خشونت، پرستاران، خشونت، علیه پرستاران
متن کامل [PDF 340 kb]   (3920 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پزشکی اجتماعی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb