جلد 18، شماره 85 - ( 4-1390 )                   جلد 18 شماره 85 صفحات 33-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kiasalari Z, Khalili M, Heidari H, Azizi Y. Anti-convulsant effect of alcoholic Hyoscyamus niger L seed extract on PTZ model of kindling in male mice. RJMS 2011; 18 (85) :27-33
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1644-fa.html
کیاسالاری زهرا، خلیلی محسن، حیدری حمید، عزیزی یاسر. اثر عصاره الکلی دانه بنگ دانه (Hyoscyamus niger L) بر تشنجات کیندلینگ شیمیایی ناشی از پنتیلن تترازول در موش سوری نر. مجله علوم پزشکی رازی. 1390; 18 (85) :27-33

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1644-fa.html


دانشگاه شاهد، تهران
چکیده:   (8898 مشاهده)

  زمینه و هدف: با توجه به شیوع بیماری صرع و با توجه به عدم پاسخ ­ دهی برخی از بیماران به درمان ­ های موجود، یافتن درمان ­ های مفیدتر در درمان صرع ضروری به نظر می ­ رسد. از طرفی استفاده از گیاه بنگ دانه در طب سنتی به عنوان داروی ضد صرع معرفی شده است و به همین دلیل در مطالعه حاضر به بررسی علمی-آزمایشگاهی اثر ضد تشنجی عصاره دانه بنگ دانه بر روی تشنج ناشی از کیندلینگ شیمیایی پرداخته شده است.

  روش کار: در این تحقیق که یک مطالعه تجربی و آزمایشگاهی می باشد،60 سر موش سوری نر به صورت تصادفی انتخاب شده و به 5 گروه دوازده تایی به شرح زیرتقسیم شدند . 1- گروه کنترل فقط پنتیلن تترازول ( Pentylene tetrazole, PTZ ) دریافت می­نمودند، گروه ­ های آزمایشی2،3و4 عصاره الکلی دانه گیاه بنگ دانه در دوزهای 50، 100 و 200 میلی­گرم به صورت داخل صفاقی 30 دقیقه قبل از PTZ به آن ها تزریق شد وگروه 5 گروه کنترل مثبت، که تزریق والپروئیک اسید به عنوان یک داروی ضد صرع با دوز 100 میلی­گرم 30 دقیقه قبل از PTZ به آن ها انجام شد. در همه گروه­ها کیندلینگ شیمیایی به وسیله تزریق 11 نوبت پنتیلن تترازول (PTZ) ، با دوز 35 میلی­گرم به صورت داخل صفاقی هر 48 ساعت یک بار انجام شد. در نوبت دوازدهم همه موش ها دوز چالش 75 میلی­گرم PTZ را دریافت نمودند. ارزیابی مراحل تشنج تا 30 دقیقه بعد از تزریق PTZ صورت می‌گرفت. مقایسه آماری بین گروه های آزمایشی با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه ( ANOVA ) و با آزمون تکمیلی Tukey post-hoc test انجام شد.

  یافته ها: آنالیز آماری داده ‌ها نشان می دهد که تجویز عصاره بنگ دانه به طوری کلی اثر مهاری بر روی مراحل، پیشرفت و میزان باقی ماندن در مراحل نهایی تشنج را دارد. به علاوه تزریق عصاره هیدرو الکلی دانه گیاه بنگ دانه از نوبت هشتم تزریق عصاره موجب بروز اثر معنی دار ضد تشنجی شده ودر نوبت 11 این اثر به حداکثر میزان خود می رسید (001/0 p< ).

  نتیجه‌گیری : به طور کلی نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان می دهد تزریق عصاره الکلی دانه گیاه بنگ دانه در تخفیف فازهای تشنج حاصل از تزریق پنتیلن تترازول به موش آزمایشگاهی کوچک موثر و همچنین آستانه شروع و مدت باقی ماندن در فاز 5 تشنج با دوز 100 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم عصاره این گیاه به ترتیب افزایش و کاهش معنی دار پیدا می کند.

متن کامل [PDF 442 kb]   (4037 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb