زمینه و هدف: مصرف قارچ خوراکی پلئوروتوس فلوریدا از زمان قدیم به علت ارزش های تغذیه ای و اثرات درمانی مورد توجه بوده است. از آنجایی که در بررسی های مختلف تاثیر ضد تکثیری عصاره و فراکشن های مختلف جدا شده از این قارچ بر رده سلول های سرطانی گزارش شده است، این تحقیق با هدف جداسازی فراکشن های جدید از این قارچ و بررسی تاثیر آن ها بر کشندگی سلول های سرطان کولون انجام گرفت.
روشکار: در این مطالعه بنیادین، فراکشن های R5 ، R10 ، R30 و R100 از عصاره آبی بدنه قارچ پلئوروتوس فلوریدا جدا شدند. تاثیر بازدارندگی این فراکشن ها بر رشد و تکثیر سلول های سرطان کولون (HT-29) و سلول های فیبروبلاستی لثه انسانی (HGF) توسط روش کالریمتری MTT بررسی شد. الگوی مرگ القا شده (آپوپتوز و نکروز) در سلول های سرطانی توسط رنگ آمیزی با انکسین V و پروپیدیم آیوداین تعیین شد. نتایج حاصله با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 13و آزمون ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: تمامی فراکشن های مورد بررسی به طور وابسته به غلظت، تاثیر مهاری قابل توجهی بر سلول های سرطان کولون (HT-29) داشتند ولی تاثیر ضد تکثیر سلولی کمتری بر سلول های فیبروبلاستی غیر سرطانی (HGF) نشان دادند. مقادیر IC 50 فراکشن های R5 ، R10 ، R30 و R100 به ترتیب 46%، 46%، 8% و 4% بود. فراکشن های R100 و R30 بیشترین تاثیر مهاری را داشتند. فراکشن های R5 ، R10 ، R30 و R100 جدا شده از قارچ خوراکی پلئوروتوس فلوریدا تکثیر و بقای سلولی را عمدتاً با واسطه القای آپوپتوز اولیه به میزان 18%، 49%، 46% و 72% کاهش داد.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های فوق در مورد حساسیت کمتر سلول های طبیعی در مقایسه با رده سرطانی در برابر فراکشن های R5 ، R10 ، R30 و R100 و نیز تاثیرقابل توجه آن ها بر تکثیر و بقای سلول های سرطانی کولون از طریق القای آپوپتوز، این فراکشن ها میتوانند ترکیبات مناسبی برای بررسی در پیشگیری یا درمان سرطان کولون باشند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |