جلد 17، شماره 77 - ( 8-1389 )                   جلد 17 شماره 77 صفحات 54-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fereshtehnejad S, Motevalian S, Moradi Lakeh M, Aghili S, Shafiee Sabet A. Comparison of the Qualitative and Quantitative Indexes of Scientific Medical Journals Affiliated to Iran University of Medical Sciences with Iranian Exemplary Medical Journals during 2008-2010 . RJMS 2010; 17 (77) :40-54
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1537-fa.html
فرشته‌نژاد سید محمد، متولیان سید عباس، مرادی لاکه مازیار، عقیلی ساره‌ناز، شفیعی ثابت آذین. مقایسه شاخص‌های کمی و کیفی مجلات علمی- پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایران با مجلات علمی- پژوهشی برگزیده کشور در طی سال‌های 88- 1386. مجله علوم پزشکی رازی. 1389; 17 (77) :40-54

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1537-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی ایران،
چکیده:   (8416 مشاهده)

زمینه و هدف: نظر به افزایش روزافزون تولیدات علمی محققین علوم پزشکی اقبال گسترده­ای از مجلات علمی- پزوهشی به­عمل آمده است. در کنار افزایش کمی تعداد مجلات علمی- پژوهشی توجه، نظارت و کنترل کیفیت این مجلات از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال حاضر صاحب امتیاز 7 مجله علمی- پژوهشی به زبان­های فارسی و انگلیسی می‌باشد که این مطالعه­ با هدف ارزیابی وضعیت برخی شاخص­های کیفی و کمی در این مجلات و نیز مقایسه آن­ها با مجلات برگزیده علمی- پژوهشی کشور در طی سال­های اخیر به­انجام رسیده است تا بتوان با شناسایی نقاط ضعف و قوت این مجلات در راستای ارتقای سطح کیفی و عیار آن­ها برنامه‌ریزی و حرکت نمود.

روش کار: این پژوهش کاربردی به روش مقطعی تحلیلی (Analytical cross-sectional) و بر روی تمامی مجلات دارای امتیاز علمی- پژوهشی منتشر شده توسط دانشگاه علوم پزشکی ایران در فاصله زمانی سال­های 88-1386 به انجام رسید. این نشریات شامل 5 مجله فارسی زبان و 2 مجله انگلیسی زبان (مجموعاً 40 شماره) بودند و جهت مقایسه ­5 مجله نیز به­عنوان مجلات علمی- پژوهشی برتر کشور در جشنواره­ رازی طی سال­های 88- 1386 در گروه دیگر (مجموعاً 24 شماره) مورد بررسی قرار گرفتند. در این مقایسه­ها، شاخص­های کیفی و کمی متعددی مورد ارزیابی قرار گرفت. از آزمون‌های  Independent t-test و Mann-Whitney U-test و SPSS V.17 استفاده شد.

یافته­ها: در اکثر مجلات دانشگاه علوم پزشکی ایران مطالعات مقطعی- تحلیلی و توصیفی بیشترین فراوانی انواع مطالعات منتشر شده را داشتند و اختلاف آماری معنی­داری با گروه مجلات برگزیده از این نظر دیده می­شد (05/0>p). میانگین زمان سپری شده از پذیرش تا چاپ مقالات در نشریات منتخب جشنواره رازی در حدود 5/3 ماه است که دو نشریه مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران و مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران به­ترتیب با میانگینی معادل 10 و 5/10 ماه به­طور معنی­داری زمانی طولانی­تر را در این پروسه طی می‌کنند (هر دو 001/0>p). 

نتیجه­گیری: در مطالعه حاضر نقاط ضعف و قوت هر یک از مجلات وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران مورد بررسی قرار گرفت. به­نظر می­رسد با اصلاح مواردی همچون درصد مقالات همان سازمان، درصد مقالات ماحصل طرح پژوهشی و کارآزمایی­های بالینی، زمان داوری و انتشار مجلات می­توان در راستای ارتقای کیفی این مجلات گام برداشت. همچنین تلاش جهت نمایه شدن مجلات در اندکس­های معتبری چون ISI و MEDLINE می­تواند توجهات بسیاری از محققین داخل و خارج از کشور را برای ارسال مقالات با کیفیت به مجلات وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران معطوف نماید.

متن کامل [PDF 184 kb]   (5127 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb