جلد 17، شماره 76 - ( 7-1389 )                   جلد 17 شماره 76 صفحات 29-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi M, Amirmozafari N, Sedighi-Gilani M, Kazemi B, Masjedian-Jazi F. Comparison of Culture with PCR for Detection of Mycoplasma hominis and Ureaplasma urealyticum in Semen Samples of Infertile Men Referring to the Royan Institute in 2009. RJMS 2010; 17 (76) :15-29
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1524-fa.html
احمدی محمدحسین، امیرمظفری نور، صدیقی گیلانی محمدعلی، کاظمی بهرام، مسجدیان جزی فرامرز. مقایسه دو روش کشت و PCR در جداسازی مایکوپلاسما هومینیس و اوره‌آ پلاسما اوره‌آلیتیکوم از مایع منی مردان نابارور مراجعه‌کننده به پژوهشکده رویان در سال 1388. مجله علوم پزشکی رازی. 1389; 17 (76) :15-29

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1524-fa.html


چکیده:   (8899 مشاهده)

    زمینه و هدف: عفونت‌های ناشی از مایکوپلاسماهای تناسلی می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت تناسلی مردان داشته و به ناباروری منتهی گردد. هدف از این تحقیق،  بررسی وجود مایکوپلاسما هومینیس و اوره‌آپلاسما اوره‌آلیتیکوم در نمونه‌های مایع منی مردان نابارور مراجعه‌کننده به پژوهشکده رویان توسط دو روش کشت و PCR و مقایسه این دو روش با یکدیگر بود.

روش کار: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی مقطعی، نمونه‌های مایع منی از 220 مرد نابارور اخذ و به سه بخش تقسیم گردید: بخش اول جهت انجام تست اسپرموگرام استفاده شد، بخش دومبه محیط کشتPPLO broth  تلقیح و سریعاً از فیلترهای 45/0 میکرومتر((µm عبور و طبق دستورالعمل، در محیط‌های اختصاصی مایع و جامد PPLO  کشت و در دمای C˚37 و در مجاورت CO2 نگهداری شدو بخش سوم نمونه به منظور انجام PCR استفاده شد که برای شناسائی اوره‌آپلاسما اوره‌آلییتکوم از پرایمرهای U4 و U5 به منظور تکثیر ژن Urease این باکتری و برای مایکوپلاسما هومینیس از پرایمرهای RNAH1 و RNAH2 برای تکثیر ژن  16S rRNAاستفاده گردید؛ سپس یافته‌ها توسط نرم‌افزار SPSS V.16 تحلیل شد.از آزمون‌های آماری ANOVA، Post Hoc، Crosstab، Chi Square  و Mc Nemar استفاده شد.

یافته‌ها: از مجموع 220 نمونه مایع منی بررسی شده با استفاده از روش کشت، 2/3% و با روش PCR 1/4% از نمونه‌ها فقط از نظر مایکوپلاسما هومینیس مثبت بود. با روش کشت، 7/27% و با PCR  1/29% فقط از نظر اوره‌آپلاسما اوره‌آلیتیکوم مثبت بود؛ با روش کشت، 5% نمونه‌ها و با PCR، 4/11% از نظر هر دو باکتری مثبت بودند. در بررسی متغیرها در دو روش کشت و PCR، در دو گروه "فقط اوره‌آپلاسما اوره‌آلیتیکوم مثبت" و "هر دو باکتری مثبت"، میانگین pH نسبت به گروه "هردو باکتری منفی"، پایین‌تر و اسیدی‌تر بود)(Culture)006/0(p= و)(PCR)000/0(p= و نیز قدرت تحرک اسپرم‌ها در گروه "هردو باکتری مثبت" نسبت به گروه "فقط اوره‌آپلاسما اوره‌آلیتیکوم مثبت"، پایین‌تر بود)(Culture)032/0(p= و)(PCR)009/0(p=.

نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این تحقیق، درصد نسبتاً بالایی از مردان نابارور به این باکتری‌ها آلوده بوده‌اند و با توجه به عواقب خطرناک این عفونت‌ها، تشخیص به موقع این باکتری‌ها در مردان نابارور فاقد علائم بالینی، ضروری به نظر می‌رسد. PCR در مقایسه با کشت یک روش حساس‌تر، سریع‌تر و دارای ویژگی بالاتری می‌باشد.

متن کامل [PDF 381 kb]   (7262 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb