جلد 17، شماره 75 - ( 6-1389 )                   جلد 17 شماره 75 صفحات 76-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kadivar M, Ahmadi, S. Evaluation of Squamous Cell Carcinoma of the Head and Neck and Related Risk Factors in Young Adults. RJMS 2010; 17 (75) :68-76
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1501-fa.html
کدیور مریم، احمدی سارا. بررسی شیوع سرطان سلول‌های سنگفرشی سر و گردن و ارتباط آن با عوامل خطر در بالغین جوان. مجله علوم پزشکی رازی. 1389; 17 (75) :68-76

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1501-fa.html


چکیده:   (10041 مشاهده)

    زمینه وهدف:سرطان‌های سلول‌های سنگفرشیسر وگردن (Head and Neck Squamous Cell Carcinoma-HNSCC)  بیماری بالغین است, اما اخیراً گزارش هایی از افزایش بروز این بیماری در بالغین جوان دیده شده است. عوامل مختلفی در ایجاد این نوع سرطان دخیل می‌باشند. دو ریسک فاکتور مصرف سیگار و الکل, ریسک فاکتورهای اصلیبرای ابتلاء به HNSCC  می‌باشند.کم خونی(آنمی) مزمن که منجر به آتروفی مخاط می‌شود هم می‌تواند از عوامل افزایش استعداد به سرطان، به خصوص سرطان زبان باشد. مطالعه  موجود با هدف بررسی میزان شیوعسرطان‌های سلول‌های سنگفرشیسر وگردن و ارتباط  این  تومور با ریسک  فاکتورهای آن در افراد  40 و زیر 40 سال (بیماران جوان)در مقایسه  باافراد  بالای 40 سال  انجام شد.

روش کار: در این مطالعه مقطعی، توصیفی و گذشته نگر پرونده های 262 بیمار مبتلا به SCC سر و گردن طی 15 سال از سال 1371 تا 1386 در بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) تهران بررسی شد؛ 15 نفرازآن‌ها کمتر از 40 سال داشتند. توزیع جنسی، محل، ریسک فاکتورها، مرحله و تمایز تومور، درگیری لنفاوی، مصرف سیگار، مصرف الکل و وجود آنمی دراین بیماران مورد بررسی قرار گرفت. داده‌ها در نرم افزار آماری SPSS V.15  وارد شده و توسط آزمون‌های آماری Chi-Square و Mann-Whitney آنالیز می‌شود.  05/0p<  معنی‌دار در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: ارتباط آماری معنی‌داری بین محل تومور با سن, جنس, مصرف سیگار, مصرف الکل, آنمی و درگیری لنفاوی  وجود دارد. بیشترین محل درگیر در هر دو جنس, لارنکس  بود. درگیری لارنکس بیشتر در مردان(92%) و درگیری هیپوفارنکس بیشتر در زنان(61%) وجود داشت ودرگیری زبان به نسبت برابر در هر دو جنس وجود داشت. بیشترین محل‌های درگیر دربیماران جوان لارنکس(40%) و زبان(40%) و در گروه سنی بیشتر از 40 سال, لارنکس(5/82%) می‌باشد. در این مطالعه 8/5% بیماران 40 سال و کمتر از 40 سال سن داشتند که 6/66% از این بیماران فاقد ریسک فاکتور مصرف سیگار و 3/53% از این بیماران فاقد هر دو ریسک فاکتور مصرف سیگار و الکل بودند.

نتیجه‌گیری:با توجه به یافته‌های بالا و نبود ریسک فاکتورهای متداول در SCC  سر و گردن در جوانان  به نظر می‌آید که بیولوژی SCC سر و گردن در جوانان با افراد مسن‌تر متفاوت باشد و  ممکن است ریسک فاکتورهای دیگری در پیشرفت SCC  سر و گردن در بیماران جوان نقش داشته باشد.

متن کامل [PDF 147 kb]   (5767 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آسیب‌شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb