جلد 17، شماره 71 - ( 2-1389 )                   جلد 17 شماره 71 صفحات 26-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amirmozaffari N, Ahmadi M, Sedighi Gilani M, Kazemi B, Masjedian Jazi F. Detection of Mycoplasma Hominis and Ureaplasma Urealyticum from Semen Samples of Infertile Men Referred to Royan Institute in 2008. RJMS 2010; 17 (71) :14-26
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1455-fa.html
امیرمظفری نور، احمدی محمد حسین، صدیقی گیلانی محمد علی، کاظمی بهرام، مسجدیان جزی فرامرز. بررسی وجود مایکوپلاسما هومینیس و اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم در مایع منی مردان نابارور مراجعه کننده به پژوهشکده رویان در سال 1387. مجله علوم پزشکی رازی. 1389; 17 (71) :14-26

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1455-fa.html


چکیده:   (10173 مشاهده)

    زمینه و هدف: عفونتهای ناشی از اوره آپلاسما و مایکوپلاسماهای تناسلی می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت تناسلی مردان داشته و به ناباروری و نازایی منتهی گردد. هدف از این تحقیق، بررسی وجود مایکوپلاسما هومینیس و اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم و تعیین شیوع این دو باکتری در نمونه‌های مایع منی مردان نابارور مراجعه کننده به پژوهشکده رویان بود.

روش کار: این مطالعه یک مطالعه توصیفی بود. نمونه‌های مایع منی از 220 مرد نابارور اخذ و سریعاً به محیط کشت PPLO broth تلقیح گردیده و بلافاصله به آزمایشگاه منتقل شد. نمونه‌ها پس از فیلتراسیون با فیلترهای 0.45µm، به محیطهای اختصاصی  Arginine PPLO broth وUrea PPLO broth انتقال داده شدند. پس از مشاهده تغییر رنگ، کشت مجددی از این محیطها بر روی محیطهای اختصاصی PPLO agar انجام پذیرفت. تمام محیطها در دمای C˚37 و در جار حاوی گاز کربنیک نگهداری شدند. تجزیه-تحلیل داده‌ها توسط آزمون‌های آماری از قبیل: ANOVA، روشPost Hoc (LSD) Test، Crosstabs و Chi-Square با استفاده از نرم افزار SPSS-16 انجام پذیرفت و در صورتی که 05/0 p< بود، از لحاظ آماری معنی دار تلقی شد.

یافته ها: از مجموع 220 نمونه بررسی شده، 7 مورد (2/3 درصد) از نمونه‌ها فقط از نظر مایکوپلاسما هومینیس، 61 مورد (7/27 درصد) فقط از نظر اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم و 11 مورد (5 درصد) نیز از نظر هردو باکتری مثبت بودند. بنابراین، 79 مورد (9/35 درصد) از کل نمونه‌ها حد اقل از نظر یک باکتری مثبت بودند و به طور کلی 18 مورد (2/8 درصد) مایکوپلاسما هومینیس و 72 مورد (7/32 درصد) اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم از نمونه‌ها جدا شد. در بررسی پارامتر‌های اسپرم، pH در دو گروه "فقط اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم مثبت" و "هردو باکتری مثبت"، نسبت به گروه "هردو باکتری منفی"، پایینتر بود به ترتیب:)031/0 (P= و) 006/0 (P=. همچنین میانگین قدرت تحرک اسپرمها در گروه "هردو باکتری مثبت" نسبت به گروه "فقط اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم مثبت"، پایینتر بود) 032/0 (P=.

نتیجه گیری: با توجه به نتایج این تحقیق، درصد نسبتاً بالایی از مردان نابارور به این باکتریها آلوده بوده اند و با توجه به اینکه در صورت عدم تشخیص و درمان، این عفونتها می‌توانند به PID و ناباروری منجر شوند و چون سایر روش‌های تشخیصی مانند PCR پرهزینه می‌باشد، تشخیص و جداسازی این باکتریها از طریق روش کشت در مردان نابارور فاقد علایم بالینی، ضروری به نظر می‌رسد.

 

متن کامل [PDF 251 kb]   (4579 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb