جلد 16 - بهمن                   جلد 16 - بهمن صفحات 48-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimzadeh Ghassab R, Hosseini Gohari L, Firoozrai M, Zavareii A, Basiri H. Levels of Small Dense LDL, Lipids and Lipoproteins in Patients with Coronary Artery Stenosis and Healthy Individuals. RJMS 2010; 16 :42-48
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1395-fa.html
کریم‌زاده قصاب رومینا، حسینی گوهری لادن، فیروزرای محسن، زواره‌ای عباس، بصیری حسینعلی. سطح LDL کوچک و چگال، لیپید‌ها و لیپوپروتئین‌ها در بیماران مبتلا به گرفتگی عروق کرونر و افراد سالم. مجله علوم پزشکی رازی. 1388; 16 () :42-48

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1395-fa.html


چکیده:   (9832 مشاهده)

    زمینه و هدف: ذرات لیپوپروتئین با چگالی کم(LDL) از نظر اندازه، چگالی و ترکیب لیپیدی،  هتروژن می‌باشند. اعتقاد بر این است که از میات ذرات LDL، ذرات کوچکتر و چگالترLDL  به دلیل برداشت آسانتر آن‌ها توسط دیواره عروق، مستعد بودن به اکسیداسیون، تمایل کم برای اتصال به گیرنده LDL و تمایل بالا برای اتصال به پروتئوگلیکان‌های دیواره سرخرگ آتروژن می‌باشند. بنابراین آن‌ها به میزان زیادی مرتبط با بیماری عروق کرونر(CAD) می‌باشند. هدف از این مطالعه مقایسه سطحsdLDL در بیماران مبتلا به گرفتگی عروق کرونر و افراد سالم می‌باشد.

روش بررسی: در این مطالعه که به صورت مقطعی مقایسه‌ای و موردی شاهدی انجام شده است سطح sdLDL در 86 بیمار مبتلا بهگرفتگی عروق کرونر،35بیمار قلبی بدون گرفتگی عروق کرونر تایید شده با آنژیوگرافی و 30 فرد سالم تعیین شد. اندازه‌گیری  sdLDL توسط سنجش هموژنوس مستقیم LDL-C در مایع رویی باقیمانده پس از رسوب دهی توسط هپارین- منیزیم انجام شد.

یافته‌ها: با استفاده از آزمون ANOVA مشخص شد که سطح sdLDL در بیماران مبتلا به گرفتگی عروق کرونر بالاتر از گروه بیمار قلبی بدون گرفتگی عروق کرونر و افراد سالم بود ( به ترتیب 1/7±54/21، 4/4±88/16 و  5±45/15 و 001/0P=). همچنین توسط آنالیز رگرسیون خطی و ضریب همبستگی پیرسون نشان داده شد که sdLDL دارای یک ارتباط مثبت با تری‌گلیسرید (494/0 = r)، کلسترول (354/0 =  r) و LDL-C (749/0  = r ) و دارای یک ارتباط منفی با HDL-C  (586/0-  = r ) سرم بود (01/0‌p< ).

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش سطوح sdLDL می‌تواند موجب افزایش خطر گرفتگی عروق کرونر شود.

متن کامل [PDF 284 kb]   (3770 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb