جلد 16 - دی                   جلد 16 - دی صفحات 58-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tavalla M, Akhlaghi L, Ourmazdi H, Sarvi S, Razmjoo E, Shokrabi M, et al . Using Dot-ELISA Method to Study the Prevalence of Human Hydatidosis in People Referred to Blood Transfusion Center in Tehran, 2005-2006. RJMS 2010; 16 :52-58
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1378-fa.html
تولا مهدی، اخلاقی لامع، اورمزدی هرمزد، سروی شهاب الدین، رزمجو الهام، شکرابی مهدی، و همکاران.. بررسی فراوانی هیداتیدوز انسانی در مراجعین به مراکز انتقال خون تهران با استفاده از روش Dot-ELISA در سال 86-1385. مجله علوم پزشکی رازی. 1388; 16 () :52-58

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1378-fa.html


چکیده:   (8523 مشاهده)

   

زمینه و هدف: هیداتیدوزیس در اثر ابتلاء انسان و دیگر میزبانان واسط به مرحله لاروی کرم اکینوکوکوس گرانولوزوس (Echinococcus granulosus) ایجاد می شود. در بیشتر موارد تشخیص این بیماری به سبب دوره کمون طولانی و نداشتن علائم بالینی شاخص آسان نبوده و در برخی موارد تا چندین سال بدون علامت باقی می ماند. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع کیست هیداتید در مراجعین به مراکز انتقال خون تهران با استفاده از روش حساس و ساده سرولوژیکی Dot-ELISA در طی سالهای 86-1385 بود.

روش بررسی: این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 1100 نفر از مراجعه کنندگان به سازمان انتقال خون تهران انجام شد و نتایج حاصل با استفاده از آزمون آماری Chi-Square و T-test مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.

آنتی ژن B یکی از آنتی ژنهای اصلی، اختصاصی و مقاوم به حرارت کیست هیداتید می باشد که برای انجام تست Dot-ELISA از مایع کیست گوسفندی جداسازی و با روش SDS-PAGE وزن مولکولی پروتئینهای آن kDa 12-8  تعیین شد. یک میکروگرم از آنتی ژن B جداسازی شده بر روی کاغذهای دایره ای نیتروسلولز نقطه گذاری و سرم افراد مراجعه کننده به مراکز انتقال خون با رقت               به آن اضافه شد. در حضور آنتی هیومن کنژوگه با پراکسیداز مرحله انکوباسیون انجام شد. در مرحله آخر رنگ دی آمینوبنزیدین (DAB) به عنوان اندیکاتور تشخیصی اضافه شده و تشکیل رسوب قهوه ای تیره بر روی کاغذ نیتروسلولز بیانگر مثبت بودن تست بود.

یافته ها: از 1100 نمونه خون بررسی شده تعداد 18 نمونه (63/1%) مثبت تشخیص داده شدند که این میزان آلودگی می‌تواند بیانگر وجود کیست هیداتید به صورت مخفی در جمعیت به ظاهر سالم تهران بزرگ باشد. با توجه به جمعیت میلیونی تهران بزرگ رقم آلودگی مشاهده شده از نظر آماری چشمگیر می باشد. از آنجائیکه دوره کمون بیماری طولانی مدت است و معمولاً کیست در دوران کهولت به مرحله درمان جراحی می رسد و انجام آن برای بیمار ممکن است غیر قابل تحمل باشد، پیشنهاد می شود تا از طریق غربالگری (Screening)، بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده و درمان شود.

نتیجه گیری: پژوهش انجام شده بیانگر حضور کیست هیداتید در مراجعین به مراکز انتقال خون تهران به میزان 63/1% بود.

متن کامل [PDF 371 kb]   (3976 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قارچ‌شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb