جلد 16 - تابستان                   جلد 16 - تابستان صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalesi M, Kamrava K, Doroudinia A, Sahraneshin Samani S, Hamdarsi N, Pousti B et al . Mortality Rate in Patients Admitted to Otolaryngology Ward of Hazrat Rasoul-e-Akram Hospital between 1992 and 2003. RJMS 2009; 16
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1236-fa.html
جالسی مریم، کامروا سید کامران، درودی‌نیا آبتین، صحرانشین سامانی شهیاد، همدرسی نادیا، پوستی سید بهزاد و همکاران.. بررسی شیوع و علل مرگ‌و‌میر در بیماران بستری در بخش گوش، گلو، بینی و جراحی سر‌و‌گردن بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) از سال 1371‌ تا 1382. مجله علوم پزشکی رازی. 1388; 16 ()

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1236-fa.html


چکیده:   (8887 مشاهده)

    زمینه و هدف: آمار مربوط به مرگ‌ومیر را می‌توان در بررسی روند بیماری در سطح بیمارستان، شهر و کشور مورد استفاده قرار داد تا بتوان کیفیت عرضه مراقبت‌های بهداشتی را ارزیابی نمود. هدف از انجام این مطالعه، تعیین شیوع مرگ‌ومیر مربوط به بیماری‌های گوش، گلو، بینی و جراحی سر و گردن در بخش مربوطه و مشخص کردن علل شایع آن در بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) در مدت 11 سال می‌باشد.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی گذشته‌نگر، پرونده‌های بیمارانی که در بخش گوش، گلو، بینی و جراحی سر و گردن بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) در این مدت بستری شده و متعاقب آن فوت نموده بودند، مورد بررسی قرار گرفت و خصوصیات دموگرافیک بیماران(سن و جنس)، شکایت اولیه، نحوه بستری، طول مدت بستری، تشخیص، اقدامات درمانی انجام شده و محل فوت، با رعایت اخلاق پزشکی استخراج و ثبت شد و به صورت آمار توصیفی و کلی ارائه گردید.

یافته‌ها: تعداد کل موارد بستری‌شده در بخش گوش، گلو، بینی و جراحی سروگردن در این مدت 19266نفر بوده است و از این تعداد، 25 بیمار فوت نموده بودند که نشاندهنده متوسط مرگ‌ومیر 29/1در هزار می‌باشد. نسبت زن به مرد 27/1به 1 بوده است. بیشترین و کمترین میزان مرگ‌ومیر در محدوده سنی بیشتر از 50‌سال و کمتر از 30‌سال قرار داشته است. بدخیمی، اولین علت مرگ (28% موارد) بود و بعد از آن، عفونت شدید یا آبسه سروگردن (24%) علت شایع مرگ بود.

نتیجه‌گیری: مقایسه متوسط مرگ‌ومیر مربوط به بیماری‌های گوش، گلو، بینی دراین بیمارستان دانشگاهی با بیمارستان‌های مشابه در سایر کشورها، نشان دهنده بهتر بودن شرایط مراقبت‌های بهداشتی در این بخش می‌باشد. نئوپلاسم‌های بدخیم و عفونت‌های سروگردن به ترتیب شایع‌ترین علل مرگ ومیر در بیماران بستری در بخش گوش، گلو و بینی بوده است.

واژه‌های کلیدی: مرگ‌ومیر، گوش و گلو و بینی، شیوع
متن کامل [PDF 201 kb]   (2890 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گوش و حلق و بینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb