جلد 16 - بهار                   جلد 16 - بهار صفحات 139-131 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahhosaini G, Yegane A, Moghtadie M, Lotfaliani A. Comparison of the Surgical Results of Retrograde Intramedullary Nail (RIN) and Locking Condylar Plate (LCP) in the Treatment of Distal Femoral Fracture.. RJMS 2009; 16 :131-139
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1176-fa.html
شاه‌حسینی غلامرضا، یگانه علی، مقتدائی مهدی، لطفعلیانی علیرضا. مقایسه نتایج درمان جراحی شکستگی‌های دیستال فمور به دو روش رتروگراداینترامدولارنیل و لاکینگ کوندیلار پلیت. مجله علوم پزشکی رازی. 1388; 16 () :131-139

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1176-fa.html


چکیده:   (9339 مشاهده)

    زمینه و هدف: میزان بروز شکستگی‏های دیستال فمور تقریباً 37 در 100 هزار فرد در سال می‏باشد. شکستگی دیستال فمور به دلیل میزان بالای عوارض آن از چالش‏های مهم درمانی می‏باشد و تاکنون تکنیک‏های مختلفی برای درمان آن پیشنهاد و به کار گرفته شده است. تا کنون مطالعه‏ای در مورد ارزیابی روش نیل رتروگراد
(Retrograde Intra Medullary Nail-RIN) و مقایسه آن با روش لاکینگ کوندیلار پلیت (Locking Condylar Plate-LCP) در ایران انجام نشده است. هدف از این مطالعه، ارزیابی میزان واقعی موفقیت این عمل در درمان شکستگی‏های دیستال فمور است.

روش بررسی: در این مطالعه مشاهده‌ای، مقطعی- تحلیلی 38 بیماری که در طول سال‏های 86-1384 تحت عمل جراحی نیل رتروگراد (RIN) یا لاکینگ کوندیلار (LCP) قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. برای مشخص کردن محدوده حرکتی و دفورمیتی‏های احتمالی، از بیماران برای حضور در درمانگاه دعوت به عمل آمد. پس از به دست آمدن همه فاکتورهای لازم، نتیجه دو عمل با یکدیگر مقایسه شد. در آنالیز تحلیلی از آزمون‏های t مستقل، مجذور کای و همبستگی پیرسون استفاده شد. سطح معنی‏دار کمتر از 5% در نظر گرفته شده است. داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS V. 16 تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‏ها: پراکندگی سنی و جنسی در دو گروه یکسان بود. میزان دامنه حرکت مفصل زانو (محدوده حرکتی)، مدت زمان لازم برای یونیون (جوش خوردگی) و نیاز به عمل مجدد در دو گروه اختلاف معنی‏داری نداشت. درد زانو و عفونت زانو در بیمارانی که به روش LCP جراحی شده بودند به طور معنی‏داری بیشتر بود، ولی میزان بدجوش خوردگی (Mal:::union:::) در گروه LCP بیشتر مشاهده شد.

نتیجه‏گیری: نتایج مطالعه حاضر و بررسی مطالعات دیگر در مجموع نشان می‏دهد که در درمان شکستگی‏های دیستال فمور، تکنیک LCP ارجحیت دارد. البته باید خاطر نشان کرد که نتایج جراحی RIN در کشور ما در مقایسه با سایر مطالعات بدتر بوده است. همچنین با توجه به تعداد محدود مطالعات در مورد روش LCP، انجام مطالعات آینده نگر و با حجم نمونه بیشتر در این مورد پیشنهاد می‏گردد.

متن کامل [PDF 231 kb]   (3922 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارتوپدی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb