زمینه و هدف: میزان بروز شکستگیهای دیستال فمور تقریباً 37 در 100 هزار فرد در سال میباشد. شکستگی دیستال فمور به دلیل میزان بالای عوارض آن از چالشهای مهم درمانی میباشد و تاکنون تکنیکهای مختلفی برای درمان آن پیشنهاد و به کار گرفته شده است. تا کنون مطالعهای در مورد ارزیابی روش نیل رتروگراد
(Retrograde Intra Medullary Nail-RIN) و مقایسه آن با روش لاکینگ کوندیلار پلیت (Locking Condylar Plate-LCP) در ایران انجام نشده است. هدف از این مطالعه، ارزیابی میزان واقعی موفقیت این عمل در درمان شکستگیهای دیستال فمور است.
روش بررسی: در این مطالعه مشاهدهای، مقطعی- تحلیلی 38 بیماری که در طول سالهای 86-1384 تحت عمل جراحی نیل رتروگراد (RIN) یا لاکینگ کوندیلار (LCP) قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. برای مشخص کردن محدوده حرکتی و دفورمیتیهای احتمالی، از بیماران برای حضور در درمانگاه دعوت به عمل آمد. پس از به دست آمدن همه فاکتورهای لازم، نتیجه دو عمل با یکدیگر مقایسه شد. در آنالیز تحلیلی از آزمونهای t مستقل، مجذور کای و همبستگی پیرسون استفاده شد. سطح معنیدار کمتر از 5% در نظر گرفته شده است. دادهها توسط نرمافزار SPSS V. 16 تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: پراکندگی سنی و جنسی در دو گروه یکسان بود. میزان دامنه حرکت مفصل زانو (محدوده حرکتی)، مدت زمان لازم برای یونیون (جوش خوردگی) و نیاز به عمل مجدد در دو گروه اختلاف معنیداری نداشت. درد زانو و عفونت زانو در بیمارانی که به روش LCP جراحی شده بودند به طور معنیداری بیشتر بود، ولی میزان بدجوش خوردگی (Mal:::union:::) در گروه LCP بیشتر مشاهده شد.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر و بررسی مطالعات دیگر در مجموع نشان میدهد که در درمان شکستگیهای دیستال فمور، تکنیک LCP ارجحیت دارد. البته باید خاطر نشان کرد که نتایج جراحی RIN در کشور ما در مقایسه با سایر مطالعات بدتر بوده است. همچنین با توجه به تعداد محدود مطالعات در مورد روش LCP، انجام مطالعات آینده نگر و با حجم نمونه بیشتر در این مورد پیشنهاد میگردد.