زمینه و هدف: ماسک حنجرهای (Laryngeal mask airway – LMA) موجب باز نگه داشتن راه هوایی طی بیهوشی با استفاده از تکنیک تنفس خودبهخودی بدون انتوباسیون اندوتراکئال میشود. علیرغم اینکه بهکارگیری ماسک حنجرهای تقریباً یک راه هوایی مناسب را در اختیار میگذارد، ولی روش کلاسیک جایگذاری دچار محدودیتها و مشکلاتی است. در این مطالعه سعی شده است که روش جدید جایگذاری ماسک حنجرهای با روش کلاسیک آن مورد مقایسه قرار گیرد.
روش بررسی: مطالعه حاضر بهصورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سوکور بر روی بیماران کاندید عمل جراحی چشم طراحی و اجرا شد. بیماران بهطور تصادفی در دو گروه روش جدید کارگزاری LMA و روش کلاسیک تقسیم شدند. سختی کارگزاری، خونریزی موضعی در محل تعبیه، گلودرد پس از جراحی و تغییرات همودینامیک حین عمل جراحی در دو گروه بررسی شد.برای مقایسه بین دو گروه درمانی از آزمون chi-square و t-test استفاده گردید. دادهها توسط نرمافزار آماری SPSS V.13 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که دو روش کلاسیک و جدید از نظر سختی جایگذاری کاملاً مشابه بوده و اختلاف معنیداری با یکدیگر نداشتند. همچنین، از نظر درد گلو و خونریزی موضعی ناشی از تروما موردی در دوگروه مشاهده نشد. از نظر همودینامیک نیز دو گروه مشابه باهم بوده و اختلاف معنیداری بین دو گروه از نظر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بهدست نیامد.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که ماسک حنجرهای به روش جدید از لحاظ عوارض و سختی
جایگذاری مشابه روش کلاسیک بوده و می توان از آن برای کاستن خطرات ناشی ازتماس با ترشحات بیمار استفاده کرد.