جلد 16 - بهار                   جلد 16 - بهار صفحات 52-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amirmozafari N, Forouhesh Tehrani H, Saedii M. Minimal Inhibitory Concentration of Vancomycin in Staphylococcus aureus strains Isolated from Hospitalized Patients Versus Those Recovered from Out Patients. RJMS 2009; 16 :47-52
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1163-fa.html
امیر مظفری نور، فروهش تهرانی هما، ساعدی مریم. بررسی حداقل غلظت ممانعت‌کننده از رشد وانکومایسین در استافیلوکوک آرئوس جدا شده از بیماران سرپایی. مجله علوم پزشکی رازی. 1388; 16 () :47-52

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1163-fa.html


چکیده:   (7116 مشاهده)

    زمینه و هدف: استافیلوکوک آرئوس، یکی از مهم‌ترین عوامل عفونت‌های بیمارستانی بوده که در عفونت‌های اکتسابی از محیط‌های غیر بیمارستانی نیز نقش دارد. مقاومت دارویی این باکتری به متی‌سیلین که از سال 1961 در بسیاری از نقاط دنیا گزارش شد، باعث گردید که نقش وانکومایسین به‌عنوان آخرین دارو در زنجیره درمان عفونت ناشی از استافیلوکوک آرئوس مورد توجه قرار گیرد.

با توجه به موارد کاهش حساسیت یا مقاومت به وانکومایسین که به ترتیب از سال 1996 و 2002 میلادی گزارش شده است، هدف از این مطالعه بررسی حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MICMinimum Inhibitory Concentration-) وانکومایسین در استافیلوکوک آرئوس جدا شده از بیماران بستری و مقایسه آن با موارد جدا شده از بیماران سرپایی می‌باشد.

روش بررسی: در یک مطالعه مقطعی ـ تحلیلی از فروردین 1385 تا مهر 1386، 200 نمونه استافیلوکوک آرئوس از نمونه‌های کلینیکی شامل خون، خلط، ادرار و ترشحات سینوس جدا شد. سپس با روش استاندارد شده انتشار از دیسک، ابتدا حساسیت آن به وانکومایسین مورد بررسی قرار گرفت و پس از اندازه‌گیری منطقه ممانعت از رشد، حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) وانکومایسین توسط نوارهای E- test تعین شد. نتایج با استفاده از نرم‌افزار SPSS V. 11 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای آنالیز آماری از آزمون t استفاده گردید.

یافته‌ها: در 125 استافیلوکوک آرئوس جدا شده از بیماران بستری، MIC وانکومایسین (g/mlm) 2-1 میکروگرم در هر میلی‌لیتر و اندازه منطقه عدم رشد وانکومایسین mm‌18-14 بود. در 75 استافیلوکوک آرئوس جدا شده از بیمارن سرپایی، MIC وانکومایسین g/mlm5/1-75/0 واندازه منطقه عدم رشد و انکومایسین mm20-16 بود.

نتیجه‌گیری: نتیجه کلی حاصل از این مطالعه نشان دهنده افزایش میزان حداقل غلظت ممانعت از رشد وانکومایسین (MIC) در بیماران بستری نسبت به بیماران سرپایی است.

متن کامل [PDF 194 kb]   (3313 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb