جلد 15 - پاییز و زمستان                   جلد 15 - پاییز و زمستان صفحات 61-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pouramjad S, Egtesadi S, Moosavi S A, Nour Mohammadi I, Yazdani R. Study of Zinc Serum Concentration and Effect of Zinc Supplementation on Lung Function in Asthmatic patients. RJMS 2009; 15 :55-61
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1062-fa.html
پورامجد سیده منا، اقتصادی شهریار، جواد موسوی سیدعلی، نورمحمدی عیسی، یزدانی رستم. بررسی غلظت روی سرم و تأثیر مکمل یاری با روی بر عملکرد تنفسی بیماران بتلا به آسم. مجله علوم پزشکی رازی. 1387; 15 () :55-61

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1062-fa.html


چکیده:   (10247 مشاهده)

    زمینه و هدف: آسم، به‌عنوان شایع‌ترین بیماری تنفسی با افزایش فعالیت‌های التهابی، اکسیداتیوی و آپوپتوتیکی همراه است و در این بیماران کاهش غلظت روی سرم و مو گزارش شده است. روی به‌عنوان فاکتور ضد التهاب، آنتی‌اکسیدان و عامل ضد آپوپتوز شناخته شده است. مطالعه حاضر، با هدف بررسی تأثیر مکمل روی بر عملکرد تنفسی بیماران مبتلا به آسم مراجعه‌کننده به بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) تهران انجام شد.

    روش بررسی: این تحقیق به روش کارآزمایی بالینی قبل و بعد بر روی 29 فرد مبتلا به آسم که در شرایط تثبیت شده به سر می‌بردند، صورت گرفت. این بیماران به مدت 8 هفته کپسول 50 میلی‌گرمی روی (یک روز در میان) مصرف نمودند. نمونه خون در ابتدا مطالعه از بیماران گرفته شد و غلظت روی سرم به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی اندازه‌گیری و با نمونه روی سرم 29 فرد غیرمبتلا مقایسه شد. قبل و بعد از مکمل یاری، فاکتورهای تنفسی از قبیل ظرفیت حیاتی اجباری (Forced Vital Capacity-FVC) حجم بازدمی ثانیه اول (Forced Expiratory Volume in one1 second FEV1)، ظرفیت حیاتی (Vital Capacity-VC) و نسبت حجم بازدمی ثانیه اول به ظرفیت حیاتی اجباری (FEV1/FVC) توسط دستگاه اسپیرومتری اندازه‌گیری شد. دریافت غذایی این بیماران نیز با استفاده از پرسشنامه یادآمد 24 ساعت غذا، اندازه‌گیری گردید. سرانجام، یافته‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS (Version 10) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و از تست‌های آماری Paired t-test و t مستقل استفاده شد.

یافته‌ها: غلظت روی سرم در افراد مبتلا به آسم 16/0±68/0 میلی‌گرم در لیتر (mg/1) گزارش شد که در مقایسه با روی سرم افراد غیرمبتلا، تفاوت معنی‌داری را نشان داد (05/0P<). تغییرات فاکتورهای تنفسی قبل و بعد از مکمل یاری از لحاظ آماری معنی‌دار نبود (05/0P>) و متوسط دریافت روزانه روی از رژیم غذایی 60% میزان توصیه شده روزانه گزارش شد.

نتیجه‌گیری: بر اساس این مطالعه که نشان داد غلظت روی سرم در بیماران مبتلا به آسم پایین‌تر از افراد غیرمبتلاست، مکمل یاری با 50 میلی‌گرم روی (یک روز در میان) بعد از 8 هفته، نتوانست بهبودی در فاکتورهای تنفسی ایجاد کند. مطالعات مداخله‌ای بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

متن کامل [PDF 227 kb]   (2693 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: داخلی ریه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb