جلد 15 - پاییز و زمستان                   جلد 15 - پاییز و زمستان صفحات 25-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amirmozafari N, Jeddi F, Masjedian F, Haghighi L. Prevalence of Mycoplasma hominis and Ureaplasma urealyticum in Genital Tract Infections. RJMS 2009; 15 :19-25
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1058-fa.html
امیر مظفری نور، جدی فرهاد، مسجدیان فرامرز، حقیقی لادن. بررسی میزان شیوع مایکوپلاسما اوره آلیتیکوم در عفونت‌های دستگاه تناسلی. مجله علوم پزشکی رازی. 1387; 15 () :19-25

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1058-fa.html


چکیده:   (9429 مشاهده)

    زمینه و هدف: مایکوپلاسماها کوچکترین باکتری‌هایی هستند که توانایی رشد در محیط‌های کشت معمولی را دارند. مایکوپلاسما هومینس با زایمان زودرس، پارگی غشاهای جنینی و تب پس از زایمان در ارتباط می‌باشد. اوره‌آپلاسما اوره آلیتیکوم نیز به‌عنوان عامل ایجاد کننده کوریوآمنیونایتیس و تولد نوزادان با وزن کم شناخته شده است. این دو باکتری با عبور از کانال زایمان می‌توانند سبب پنومونی، مننژیت و آبسه‌های مغزی در نوزادان شوند. این مطالعه به منظور تعیین میزان شیوع این دو میکرو ارگانیسم در زنان مبتلا به عفونت‌های تناسلی انجام گرفت.

روش بررسی: این مطالعه یک مطالعه توصیفی بود. از 205 بیمار دارای عفونت دستگاه تناسلی مراجعه کننده به بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران در تهران، سواب‌های اندوسرویکال گرفته شد. سواب‌ها مستقیماً در محیط PPLO broth قرار گرفته و بلافاصله به آزمایشگاه ارسال گردیدند. نمونه‌ها، بعد از فیلتراسیون با فیلترهای 45% میکرون، به محیط اختصاصی Arginine broth و Urea broth انتقال داده شدند. بعد از مشاهده تغییر رنگ، انتقال به PPLO agar صورت پذیرفت. انکوباسیون تمام محیط‌ها در دمای °c35 در جارهای CO2 انجام گرفت.

یافته‌ها: از 205 نمونه کشت داده شده، 64 مورد (18/31%) از نظر اوره‌آپلاسما اوره‌آلیتیکوم و 16 مورد (76/7%) از نظر مایکوپلاسما هومینیس مثبت بودند. بیشترین موارد مثبت در گروه سنی 39ـ29سال (34مورد) و نیز در زنان مبتلا به واژینت (36مورد) دیده شد.

نتیجه‌گیری: به‌طور کلی نتایج این بررسی نشان می‌دهد که میزان شیوع مایکوپلاسما هومینس و اوره‌آپلاسما اوره‌آلیتیکوم در ایران در حد متوسط می‌باشد ولی احتمال افزایش شیوع آن‌ها در آینده، مؤید لزوم توجه بیشتر به نقش این ارگانیسم‌ها در ایجاد عفونت‌های تناسلی، تشخیص و درمان به‌موقع بیماران و بررسی عفونت‌های مایکوپلاسمایی به‌عنوان یکی از اولویت‌های بهداشتی می‌باشد.

متن کامل [PDF 199 kb]   (5963 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb