جلد 15 - تابستان                   جلد 15 - تابستان صفحات 66-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khoda Panahandeh, F, Vahid Harandi, N, Esma'ili Jazanabadi, F. Evaluation of Seasonal Variation and Circadian Rhythm of Febrile Seizures in Children Admitted to the Pediatric Ward of Rasoul -e-Akram Hospital. RJMS 2008; 15 :59-66
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1005-fa.html
خداپناهنده فریبا، وحیدهرندی ناهید، اسماعیلی جزن آبادی فاطمه. بررسی الگوی فصلی و ریتم شبانه‌روزی تب و تشنج در کودکان بستری شده در بخش اطفال بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) . مجله علوم پزشکی رازی. 1387; 15 () :59-66

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1005-fa.html


چکیده:   (7723 مشاهده)

  زمینه و هدف: تب و تشنج شایع‌ترین نوع تشنجات کودکی را تشکیل می دهد. علی‌رغم تحقیقات بیشماری که بر روی تب و تشنج از ابعاد مختلف از جمله زمینه ژنتیک، عوامل خطر ساز جهت تکرار تب و تشنج، احتمال بروز صرع و غیره در این کودکان انجام شده است، همچنان بسیاری از ابعاد آن ناشناخته مانده است؛ لذا هنوزتحقیق بر روی جزئیات این بیماری در مراکز مختلف در جریان می‌باشد. با توجه به اینکه گزارش‌های متعددی از شیوع بالاتر این نوع تشنج در فصلهای خاصی از سال و زمان‌های مشخصی از شبانه روز وجود دارد، هدف این مطالعه، یافتن الگوی فصلی و ارتباط ساعت بروز تشنج با ریتم داخلی شبانه‌روزی بدن( circadian rhythm ) می‌باشد.

  روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی ـ مقطعی، پرونده‌های221 کودک 6 ماه تا 5 سال که با تشخیص تب و تشنج در بخش کودکان بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) بستری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. سن، جنس، اتیولوژی، فصل و ساعت وقوع تشنج تعیین گردید. برای تعیین متغییرهای کمی مانند سن، از Mean±SD و در قسمت تحلیلی، از آنالیزهای آزمون‌های t، مجذور کای و One Way ANOVA استفاده شد.

  یافته‌ها: میانگین سنی کودکان بستری شده، 64/18 ± 09/29 ماه بود. در 39 کودک(6/17%) تب و تشنج در فصل بهار، در 58 نفر(3/26%) در فصل تابستان، در 47 نفر(3/21%) در فصل پاییز و در 77 نفر(8/34%) در فصل زمستان رخ داده بود. بروز تب و تشنج به صورت معنی‌داری(015/0 p= ) در فصل زمستان و مخصوصاً در ماه دی بیش‌تر بوده است. در بررسی ریتم شبانه‌روزی مشخص گردید که رخداد تب و تشنج در بعدازظهر(12 ظهر تا59/5 بعدازظهر) و عصر(6 عصر تا 59/11 شب) بطور معنی‌داری(03/0 P< ) بیش‌تر از شب(12 شب تا 59/5 صبح) و صبح(6 صبح تا 59/11 قبل از ظهر) بوده است.

نتیجه‌گیری: بروز موارد تب و تشنج در کودکان مورد مطالعه، در فصل زمستان بیش‌تر از سایر فصول سال بو د و در ارتباط با وقت شبانه روز، تشنج بطور واضحی در هنگام عصر و شب بیش‌تر رخ داده بود.
متن کامل [PDF 140 kb]   (4162 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماری‌های اطفال

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb