زمینه و هدف: سرخجه یک بیماری عفونی ویروسی با توزیع جهانی است. عفونت در اوایل حاملگی ممکن است موجب مرگ جنین با سندرم سرخجه مادرزادی( CRS = Congenital rubella syndrome ) شود. ریسک بالای CRS در کشورهای با میزان حساسیت بالا در بین زنان سنین باروری دیده میشود. برنامه گسترده واکسیناسیون باعث گسترش پوشش واکسیناسیون و تاثیر اساسی بر کاهش عفونتهای سرخجه همانند CRS شده است. این مطالعه با هدف بررسی سرولوژی سرخجه در خانمهای داوطلب ازدواج شهرستان همدان در سالهای 79 و 85(قبل و بعد از انجام واکسیناسیون MR ) انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی مقطعی، 250 خانم داوطلب ازدواج مراجعه کننده به مرکز بهداشت شهرستان همدان که در طرح واکسیناسیون کشوری MR در سال 82 شرکت کرده بودند، به صورت تصادفی ساده، انتخاب و وارد مطالعه شدند و تیتر IgG برعلیه سرخجه در آنها به روش الایزا اندازهگیری شد. نتایج بدست آمده از این گروه با نتایج مطالعه انجام شده بر روی گروه اول در سال 79(قبل از واکسیناسیون کشوری MR ) مقایسه گردید. سپس اطلاعات و دادههای بدست آمده با استفاده از نرمافزار( version 13 ) spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: در مطالعه انجام شده در سال 79، 5/83% از جمعیت مورد مطالعه، آنتیبادی ضد روبلا داشتند، این میزان در مطالعه حاضر در سال 84 برابر 4/98% بود که از نظر آماری تفاوت معنیداری را قبل و بعد از انجام واکسیناسیون نشان میدهد(000/0= P ).
نتیجهگیری: انجام واکسیناسیون کشوری MR به صورت معنیداری منجر به افزایش سطح ایمنی نسبت به سرخجه در خانمهای داوطلب ازدواج شده است
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |