جلد 28، شماره 3 - ( 3-1400 )                   جلد 28 شماره 3 صفحات 173-163 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1-4-m
Ethics code: 4-m
Clinical trials code: 1-5-m-1

Abolghasemi Hedashi F, Esmaeili M R. Developing a promotional model for middle-aged leisure in Iran with sports in sports activities. RJMS 2021; 28 (3) :163-173
ابوالقاسمی فاطمه، اسماعیلی محمدرضا. تدوین مدل ترویجی گذران اوقات فراغت میانسالان در ایران با تاکید بر فعالیت های ورزشی. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (3) :163-173

دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران ، Fsport.ceo@gmail.com
زمینه و هدف: ‌اوقات‌ فراغت را می‌‌توان ‌بخشی از‌ سازمان‌­دهی زندگی‌ روزمره دانست‌. هدف از انجام تحقیق حاضر تدوین مدل ترویجی گذران اوقات فراغت میانسالان در ایران با تاکید بر فعالیت­های ورزشی بود.
روش­ کار: روش تحقیق آمیخته بود که به صورت کیفی-کمی انجام شد. جامعه آماری تحقیق حاضر در بخش کیفی شامل تمامی خبرگان آگاه به موضوع پژوهش بودند و در بخش کمی شامل تمامی افراد میانسال 4- تا 65 سال ایران بود که بر اساس فرمول کوکران و به روش هدفمند تعداد 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در تحقیق حاضر شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته شامل 54 سوال پنج مؤلفه شرایط علی، شرایط زمینه­ای، شرایط مداخله­گر، پدیده اصلی، اقدامات و پیامدها بود. جهت تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر در بخش کیفی از کدگذاری با بهره‌گیری از روش گرانند تئوری و در بخش کمی از روش معادلات ساختاری استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که شرایط علی بر پدیده اصلی و پدیده اصلی بر راهبردها تاثیر معناداری دارد. همچنین مشخص شد که شرایط زمینه­ای بر راهبردها، شرایط مداخله گر بر راهبردها و راهبردها بر پیامدها تاثیر معناداری دارد.
نتیجه­گیری: با توجه به نتایج تحقیق پیشنهاد می­شود جهت توسعه اوقات فراغت میانسالان در ایران با تاکید بر فعالیت‌های ورزشی می‌بایستی راهبردهای شناسایی شده در کشور ایران اجرایی گردد.
واژه‌های کلیدی: اوقات فراغت، ورزش، میانسالان