جلد 27، شماره 10 - ( 10-1399 )                   جلد 27 شماره 10 صفحات 72-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: مقاله مستخرج از پايان نامه كارشناسي ارشد است
Ethics code: مقاله فاقد كار تهاجمي است و كد پايان نامه قيد مي شود
Clinical trials code: مقاله مستخرج از پايان نامه كارشناسي ارشد است

SHakeri N, Tabatabaei H. Comparison the effect of Training with Foam Roller and Massage on Motor Performance of Hamstring and Cuff Muscles in Elderly Females. RJMS 2020; 27 (10) :63-72
شاکری نادر، طباطبایی حمید. مقایسه تاثیر دو برنامه فوم غلتان و ماساژ بر عملکرد حرکتی عضلات همسترینگ و کاف زنان سالمند. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (10) :63-72

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران ، nsporfsport@gmail.com
زمینه و هدف: کاهش در انعطاف­پذیری­ عضلات همسترینگ و کاف با گستره وسیعی از آسیب­­ها در ارتباط است. هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه دو برنامه فوم غلتان و ماساژ بر عملکرد حرکتی عضلات همسترینگ و کاف زنان سالمند بود.
روش کار: جامعه آماری پژوهش حاضر را زنان سالمند 60 تا 65 سال شهر تهران تشکیل دادند. از بین افراد واجد شرایط و داوطلب 45 نفر بصورت هدغمند انتخاب و بطور تصادفی به 3 گروه فوم غلتان (15 نفر)، ماساژ (15 نفر) و کنترل (15 نفر) تقسیم شدند. ابتدا آزمون­های 7 گانه عملکرد حرکتی از آزمودنی ها بعمل آمد. سپس آزمودنی­ها، سه جلسه در هفته و هر جلسه یک ساعت تمرین فوم غلتان و ماساژ را انجام دادند. در طول دوره گروه کنترل تمرین نداشت. در پایان دوره تمرین مجددا آزمون­های مورد نظر از آزمودنی­ها بعمل امد.  از آمار توصیفی، آزمون شاپیرو ویلک، تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی برای تجزیه و تحلیل آماری داده­ها استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد هر دو برنامه فوم غلتان و ماساژ بر عملکرد حرکتی عضلات همسترینگ و کاف در زنان سالمند تاثیر معنی­داری دارد (001/0p=). همچنین بین تاثیر دو برنامه تفاوت معنی داری مشاهده شد بطوری‌که ماساژ باعث افزایش بیشتر عملکرد حرکتی شد (001/0p=).
نتیجه‌گیری: بهبود عملکرد عضلات همسترینگ و کاف با افزایش، حفظ تعادل و کاهش احتمال سقوط زنان سالمند احتمالآ می­تواند در ارتقای کیفیت زندگی سالمندان موثر باشد. لذا استفاده از این دو نوع برنامه تمرین پیشنهاد می­شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آسیب‌شناسی