جلد 26، شماره 5 - ( 5-1398 )                   جلد 26 شماره 5 صفحات 66-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abdollahpour A, Rajabi H, Gaeini A, Sofi-abadi M, Khaledi N. The effect of aerobic exercise during pregnancy on vascular BCL-2, BAX and eNOS gene expression in adult male offspring rat. RJMS 2019; 26 (5) :56-66
عبداله پور اعظم، رجبی حمید، گائینی عباسعلی، صوفی آبادی محمد، خالدی ندا. تاثیر فعالیت ورزشی هوازی در طی بارداری بر بیان ژن BCL-2، BAX و eNOS در عروق فرزندان نر بالغ موش. مجله علوم پزشکی رازی. 1398; 26 (5) :56-66

دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران ، hrajabi@khu.ac.ir
زمینه و هدف: تغییر در عملکرد عروق به عنوان شاخصی برای بیماری­های عروقی در نظر گرفته می­شود. از عوامل موثر بر عملکرد عروق آنزیم eNOS و فاکتورهای تنظیم کننده آپوپتوز عروق شامل BAX و BCL-2 می­باشد. هدف این تحقیق بررسی تاثیر تمرینات هوازی در دوران بارداری بر بیان ژن BAX،BCL-2 و eNOS عروق فرزندان نر موش بود.
روش کار: در این پژوهش مداخله­ای و روش تجربی با طرح پس آزمون با گروه کنترل 10 سر موش ماده 8 هفته­ای نژاد اسپراگ داولی به طور تصادفی به دو گروه تمرینی (T) (9/8 ± 221 گرم) و کنترل (c) (8/12 ± 223 گرم) تقسیم شدند. فعالیت ورزشی هوازی بارداری بلافاصله بعد از مشاهده پلاک واژنی به مدت 21 روز و 5 جلسه در هفته با شدت متوسط ( 45-35 درصد VO2max) روی نوارگردان انجام شد، و 2 روز قبل از زایمان خاتمه یافت. بافت برداری از شریان فمور بچه موش­های نر در سن 8 هفتگی انجام شد. آزمون t مستقل جهت مقایسه بین گروه­ها در سطح معنی­داری 05/0P با استفاده از نرم­افزار SPSS نسخه 16 انجام شد.
یافته­ ها: فعالیت ورزشی هوازی با شدت متوسط در حین بارداری باعث افزایش معنی­دار در بیان ژن BCL-2 (004/0=p) و کاهش معنی­دار در بیان ژن BAX (000/0=p) در بچه  موش­های نر شد، ولی تفاوت معنی­داری در بیان ژن eNOS (494/0=p) ایجاد نکرد.
نتیجه­ گیری: به نظر می­رسد فعالیت ورزشی هوازی در دوران بارداری می­تواند میزان آپوپتوز و در نتیجه احتمال اختلال عملکرد عروق را در فرزندان بالغ موش کاهش دهد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش