جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای Pab

زهرا شمس، محمدعلی آذربایجانی، مقصود پیری، حسن متین همایی،
جلد ۲۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: تمرین جسمانی دارای اثرات مختلف بر دفاع آنتی اکسیدانی بوده که میزان اثر آن وابسته به شدت و مدت فعالیت می­باشد، از طرف دیگر ویتامین D نیز دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشد. با این وجود اثر همزمان این دو مداخله بر دفاع آنتی اکسیدانی به خوبی معلوم نیست. لذا، هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ترکیب تمرین هوازی و ویتامین D بر غلظت GPx و تعادل  PABبافت ریه رت های قرار گرفته در معرض آب اکسیژنه بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، ۳۰ سر رت نر نژاد ویستار در محدوده وزنی ۲۰±۲۲۰ گرم و سن ۱۰ -۸ هفته بطور تصادفی به ۵ گروه آب اکسیژنه (۶=n)، آب اکسیژنه - ویتامین D (۶=n)، آب اکسیژنه - تمرین هوازی (۶=n)، آب اکسیژنه -تمرین هوازی و ویتامین D (۶=n) و کنترل سالم (۶=n) تقسیم شدند و به مدت ۸ هفته و ۳ جلسه در هفته تحت پروتکل مداخله (القا استرس اکسیداتیو، تمرین هوازی و مصرف ویتامین D) قرار گرفتند. متغیرهای تحقیق به وسیله کیت­های تخصصی و به روش الایزا در بافت ریه اندازه­گیری شدند. جهت تجزیه و تحلیل استنباطی داده‌ها از آزمون­های شپیرو ویلک، تحلیل واریانس یک طرفه، تحلیل واریانس دو طرفه و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد تعامل تمرین هوازی با ویتامین D موجب افزایش معنی­دار غلظت GPx و کاهش معنی­دار تعادل PAB شد (۰۵/۰).
نتیجه ­گیری: به نظر می­رسد، ترکیب تمرین هوازی و ویتامین D موجب بهبود فعالیت آنتی اکسیدان­ها و کاهش استرس اکسیداتیو می­گردد.

مسعود فلاح، کیومرث خطیر پاشا، رضا یوسفی سعیدآبادی،
جلد ۳۰، شماره ۷ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: شایستگی‌های شهروندی یکی از ضروریات مهم در جامعه پیچیده امروزی است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر تأثیر قابلیت‌های حرفه­ای استادان بر خودکارآمدی و شایستگی دانشجویان با نقش میانجی تربیت شهروندی در دانشگاه مازندران بود.
روش کار: روش پژوهش ترکیبی از نوع طرح تحقیق آمیخته اکتشافی (کیفی- کمی) بود. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی شامل اساتید هیات علمی و مدعو و مدیران گروه دانشگاه مازندران بودند، حجم نمونه در بخش کیفی با در نظر گرفتن قانون اشباع به تعداد ۲۰ نفر تعیین شد و در بخش کمی جامعه آماری شامل اعضای هیات علمی، استادان مدعو و حق التدریس و کارکنان اداری دانشگاه مازندران بود. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران به تعداد ۳۰۵ نفرتعیین شد. ابزار اندازه­گیری در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی شامل پرسشنامه محقق ساخته بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده­ها از روش مدل‌یابی معادلات ساختاری استفاده شد.
یافته­ها: یافته­ها نشان داد که که عناصر و مولفه‌ها و زیر مولفه‌های قابلیت‌های حرفه‌ای استادان با نقش میانجی تربیت شهروندی با مقدار t، ۱۳/۲۹ نشان دادند؛ قابلیت های حرفه­ای استادان بر خودکارآمدی با نقش میانجی تربیت شهروندی تاثیر مثبت و معنی­داری دارد. همچنین مقدار t، ۱۱/۱۲ بیان نمود که قابلیت­های حرفه­ای استادان بر شایستگی شهروندی با نقش میانجی تربیت شهروندی تاثیر مثبت و معنی­داری دارد و نیز شاخص­ نیکویی برازش مدل تایید گردید. 
نتیجه‌گیری: به طور کلی می‌توان اذعان داشت که قابلیت­های حرفه‌ای استادان بر خودکارآمدی و شایستگی دانشجویان با نقش میانجی تربیت شهروندی در دانشگاه مازندران نقش بسزایی دارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb