جستجو در مقالات منتشر شده


۷۲۳ نتیجه برای Ed

سید علی اکبر کریمی آه، قدرت اله عباسی، حسینعلی قنادزادگان،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: از جمله اختلالات شایع در بین مردم جوامع در حال گسترش، اختلال خوردن می باشد که خود به صورت مستقیم و غیر مستقیم سلامت روان و جسم فرد را مورد تهدید قرار می دهد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت بر انزوای اجتماعی و پریشانی روان شناختی افراد مبتلا به اختلال خوردن بود.
روش کار: پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون و مرحله پیگیری بود. جامعه آماری پژوهش زنان سنین ۱۸ تا ۴۰ سال شهر تهران بود. پس از انتخاب نمونه بر اساس معیار های ورود و خروج مداخله درمانی به مدت ۸ جلسه بر روی گروه آزمایش انجام گرفت و به گروه کنترل هیچ آموزشی ارائه نشد. ابزارها شامل، پرسش نامه ۲۶  EAT (گارنر وکارفینکل، ۱۹۸۲) پرسش نامه پریشانی روانی (۲۱- DASS) ، پرسش نامه مقیاس انزوای اجتماعی (راسل، پیلوا و کورتونا، ۱۹۸۰) بود. داده­ها با استفاده از روش تحلیل اندازه گیری مکرر و با نرم­افزار SPSS,۲۲ تحلیل شد.
یافته ­ها: در گروه آزمایش، میانگین (انحراف معیار) انزوای اجتماعی از ۲۰/۴۹ (۸۲/۷) در پیش آزمون به ۸۶/۴۶ (۷۹/۷) در پس آزمون کاهش یافت، ولی در گروه گواه میانگین (انحراف معیار) انزوای اجتماعی در پیش آزمون ۲۶/۵۰ (۱۸/۸) و در پس آزمون ۰۶/۵۰ (۱۱/۸) بود که تفاوتی نداشت. همچنین در گروه آزمایش میانگین (انحراف معیار) پریشانی روان شناختی در پیش آزمون برابر با ۴۰/۶۴ (۳۱/۷) بود که در پس آزمون به ۰۶/۶۲ (۲۰/۷) کاهش یافت، ولی در گروه گواه میانگین (انحراف معیار) پریشانی روان شناختی در پیش آزمون ۴۶/۶۴ (۹۵/۸) و در مرحله پس آزمون ۳۳/۶۵ (۶۲/۸) به دست آمد.
نتیجه­ گیری: درمان متمرکز بر شفقت بر انزوای اجتماعی و پریشانی روان شناختی افراد مبتلا به اختلال خوردن اثربخش  بود.

دکتر شباهنگ جعفرنژاد، دکتر لیلا عرفانی، دکتر حمیدرضا خوش نژاد ابراهیمی، مهدی رضایی، سمیه اسمعیلیان،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده


زمینه و هدف: میزان مرگ و میر مننژیت باکتریایی همچنان بالا است  تشخیص و درمان زودهنگام مننژیت باکتریایی می تواند از عوارض جدی جلوگیری کند. تشخیص مننژیت باکتریایی بر اساس ترکیب علائم بالینی و آزمایشگاهی است.
مواد و روش­ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی بررسی صحت معیارهای مننژیت باکتریال در کودکان تب دار ۲۸ تا ۵۶ روز کم خظر که تحت لومبار پانکسیون (LP) قرار گرفتند در بازه زمانی ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ بیمارستان حضرت علی اصغر مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات از طریق چک لیستی در ارتباط با معیارهای مننژیت باکتریال و با توجه به پرونده های بیماران مراجعه کننده تکمیل شد.
یافته‌ها: در این پژوهش از میان ۸۴ بیمار،۵۷,۱۴% از بیماران مورد مطالعه ما پسران بوده اند و ۷۶.۲% از بیماران در سن حاملگی بالاتر از ۳۷ هفته به دنیا آمده بودند. ۸۸% از بیماران ظاهر خوشحال داشتند و هیچ کدام از بیماران در معاینه شواهد عفونت نداشتند و نتایج گرافی قفسه سینه ۹۸.۸% از بیماران نرمال گزارش شد. ۸۱% از بیماران بستری طولانی مدت در NICU را تجربه نکردند و LP در همه بیماران منفی بود.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه بیشتر بیماران ظاهر خوشحال داشتند و هیچ کدام از بیماران در معاینه شواهد عفونت نداشتند و این یافته ها با شواهد آزمایشگاهی نیز تطابق داشتند، بنابراین در بیماران دارای این تابلوی بالینی، توصیه می شود که LP انجام نشود.
کلمات کلیدی: صحت  معیار، مننژیت باکتریال، تب، کودکان ۲۸ تا ۵۶ ماهه
 

فرشته باقری‌زاده مقدم، فلور خیاطان، زهرا یوسفی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

روش کار: برای انجام تحقیق نیمه‌آزمایشی حاضر که به روش میدانی انجام شد از بین زنان دارای تعارضات زناشویی در سال ۹۹ در شهر شیراز و پس از تکمیل پرسشنامه تعارضات زناشویی و کسب نمره بالا در تعارضات (۱۱۱ به بالا)، ۴۵ نفر (برای هر گروه ۱۵ نفر) به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه  شناختی رفتاری، طرحواره‌درمانی بخشش‌محور و کنترل تقسیم شدند. در ادامه هر گروه مداخلات مربوط به خود را زیر نظر محقق دریافت کردند یافته‌ها: نتایج نشان داد که تفاوت معنی‌داری بین طرحواره‌درمانی بخشش‌محور و درمان شناختی- رفتاری وجود دارد (۰۰۱/۰> P)، همچنین بسته طرحواره‌درمانی بخشش‌محور و درمان شناختی- رفتاری، هردو بر مدیریت خشم زنان دارای تعارض زناشویی مؤثر بودند و تفاوت معنی‌داری از نظر میانگین نمرات پس آزمون با گروه کنترل داشتند (۰۵/۰> P).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که طرحواره‌درمانی بخشش محور در جهت افزایش مهارت مدیریت خشم در زنان سودمند واقع شود.
 
دکتر رضا کاوند، خانم طیبه اسماعیلی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

چکیده:
پیش زمینه و هدف: تناقض بین سنت و مدرنیته، هویت زن ایرانی را نیز دچار چالش کرده است از طرفی ارزشهای سنتی و از سوی دیگر ارزشهای مدرن زن ایرانی را بین انتخاب هویت سنتی یا هویت مدرن یا پیوندی از هر دو، دچار سرگردانی کرده است، عوامل مختلفی بر شکل گیری هویت زنان تاثیر گذار است. در همین راستا این پژوهش  با هدف  بررسی عوامل جامعه شناختی و روانشناختی تاثیرگذار بر شکل گیری هویت زنان شهرستان بهبهان  انجام شده است.
روش کار: این تحقیق باروش کمی، و با استفاده از تکنیک پرسش­نامه انجام گرفته است. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران تعداد ۳۸۴ نفر بوده و روش نمونه گیری، خوشه ای چند مرحله ای و تصادفی ساده است. پس از جمع آوری پرسش­نامه ها، اطلاعات به دست آمده به وسیله نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: یافته­ های توصیفی پژوهش نشان می­دهد که بیشتر از نیمی از زنان وضعیت هویت مندی شان و نوع نگرش شان به هویت زنانه در سطح متوسط رو به بالا است. یافته­های نتایج تبیینی نشان می­دهد میزان همبستگی متغیرهای مستقل و وابسته ۳۷/۰ است و متغیر جامعه پذیری مدرن با ۴۳/۰ تأثیر بیشتری بر روی هویت زنان مورد مطالعه دارد.. بر حسب یافته­های تحلیلی حاصل از رگرسیون چند متغیره، به ترتیب متغیر مستقل جامعه پذیری سنتی ۳۸/۰، میزان دینداری ۳۶/۰ ، میزان استفاده از رسانه های نوین ۲۹/۰، دینداری مدرن۲۲/۰، دینداری سنتی ۱۷/۰ بر هویت زنان  تأثیر می گذارند.
نتیجه گیری: از مطالعه انجام شده می توان استنتاج کرد که هویت زنان زنان مورد مطالعه بیش از اینکه هویتی سنتی باشد، هویتی مدرن است و بیش از اینکه زنان مورد مطالعه متاثر از عوامل سنتی در شکیلگیری هویتشان باشند متاثر از عوامل مدرن قرار دارند.

 
دکتر سراج الدین محمودیانی، خانم فاطمه رحمتی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: سقط القایی جنین از مؤلفه­های بهداشت باروری و سلامت زنان است. کیفیت روابط زناشویی یکی از مهم­ترین متغیرهای تأثیرگذار بر احتمال وقوع سقط القایی جنین به­شمار می­آید. مطالعه حاضر به­دنبال بررسی رابطه رضایت زناشویی و وقوع سقط القایی جنین در بین زنان ساکن محلات حاشیه بوده است.
روش­ کار­­: مطالعه حاضر در سال ۱۴۰۱ با استفاده از روش پیمایش انجام شد. برای سنجش رضایت زناشویی از پرسشنامه استاندارد استفاده شد. جامعه آماری این مطالعه شامل زنان همسردار ۱۵ تا ۴۹ ساله ساکن محلات حاشیه شهر بندرعباس بود. براساس فرمول کوکران تعداد ۳۷۹ نفر از زنان فوق­الذکر پیمایش شدند. تجزیه و تحلیل داده­ها در نرم افزار SPSS۲۰ انجام شد.
 یافته­ها: تحلیل داده­ها نشان داد که رضایت زناشویی اکثریت زنان (۶/۶۴ درصد) در سطح متوسط قرار دارد. یافته­ها همچنین نشان داد که ۶/۲ درصد زنان سابقه سقط القایی جنین داشته­اند. با افزایش میزان رضایت زناشویی زنان، وقوع سقط القایی جنین در بین آن­ها کمتر شده بود (۰۵/۰P<). مدل تحقیق حاضر توانست تا ۷/۴۰ درصد از وقوع سقط القایی جنین را پیش بینی کند.
نتیجه‌گیری: افزایش میزان رضایت زناشویی می­تواند به کاهش سقط­های القایی جنین بینجامد. شناسایی زوجینی که تعارضات زناشویی دارند و اجرای برنامه­های مشاوره برای رفع آن تعارضات می­تواند افزایش رضایت زناشویی و متعاقباً کاهش احتمال وقوع سقط­های القایی را به­دنبال داشته باشد. بنابراین این موضوع باید در سیاست­های جمعیتی و قوانین حمایت از خانواده مورد توجه قرار گیرد.
 
خانم مونا ایسوند، آقای حسین بقولی، آقای حجت اله جاویدی، آقای مجید برزگر،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانپزشکی است که درمان آن هزینه­های مالی بسیاری را بر فرد مبتلا و به تبع خانواده و اجتماع تحمیل می­نماید. هدف: هدف پژوهش بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر انعطاف پذیری شناختی، تاب آوری و استرس ادراک شده در زنان مبتلا به اختلال افسردگی شهرستان اندیمشک بود. روش: جامعه آماری پژوهش، کلیه زنان مراجعه کننده به کلینیک­های روان پزشکی شهرستان اندیمشک در بازه زمانی فروردین سال ۱۴۰۰ تا فروردین۱۴۰۱ بود. باتوجه به ملاک­های ورود به پژوهش، ۳۰ نفر از بیمارانی که مایل به همکاری در پژوهش بودند به صورت گمارش تصادفی در دوگروه (یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل هرکدام ۱۵نفره) کاربندی گردیدند. برای انعطاف‌پذیری شناختی دنیس و واندروال، تاب‌آوری کانرودیویدسون و استرس ادراک شده کوهن و همکاران استفاده شد. همچنین برای تشخیص افسردگی از مصاحبه بالینی اسکید۵ استفاده شد. درتجزیه و تحلیل داده ها ازشاخص­های آمارتوصیفی و استنباطی (تحلیل کوواریانس و بررسی پیش فرض­های آن) استفاده شد. یافته­ها: نتایج نشان داد درمان مبتنی بر پذیریش و تعهد بر انعطاف پذیری شناختی و استرس ادراک شده بیماران افسرده اثربخش بوده است. نتیجه­گیری: نتایج بر اهمیت کارایی این روش درمانی در بیماران افسرده تأکید دارد و می­توان از آن به عنوان یک روش مداخله­ای مؤثر استفاده نمود.


لیلا محمدی، قدرت اله عباسی، رمضان حسن زاده،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان هیجان‌مدار (EFT) بر پشیمانی از انتخاب همسر و اضطراب آینده زنان دارای تعارض زناشویی بود.
روش و مواد: این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون و مرحله پیگیری با دو گروه آزمایش و یک گروه گواه بود. جامعه آماری شامل کلیه زنان مراجعه کنندگان به مرکز مشاوره مناطق چندگانه شهر تهران بود که از میان آنها  ۳۰ نفر از زنان دارای تعارض زناشویی بر اساس معیارهای ورود و خروج به مطالعه انتخاب شدند و به طور تصادفی در یک گروه آزمایش و یک گروه گواه هر گروه ۱۵ نفر قرار گرفتند. شرکت ‌کننده‌ها، پرسشنامه پشیمانی از انتخاب همسر و اضطراب آینده را در سه نوبت پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری تکمیل کردند. گروه آزمایش ۱۰ جلسه درمان درمان هیجان‌مدار (EFT) دریافت کردند و گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکرد. داده­ها با استفاده از روش تحلیل اندازه گیری مکرر و با نرم­افزار spss,۲۲ تحلیل شد.
یافته­ها در گروه آزمایش، میانگین (انحراف معیار) پشیمانی از انتخاب همسر از ۱۸/۲۱ (۲۶/۶) در پیش آزمون به ۱۱/۱۰ (۷۸/۳) در پس آزمون کاهش یافت ولی در گروه گواه میانگین (انحراف معیار) پشیمانی از انتخاب همسر در پیش آزمون ۵۵/۲۰ (۱۹/۵) و در پس آزمون ۶۱/۲۰(۵۴/۵) بود که تفاوتی نداشت. همچنین در گروه آزمایش میانگین (انحراف معیار) اضطراب آینده در پیش آزمون برابر با ۵۶/۷۶ (۶۱/۱۰) بود که در پس آزمون به ۰۷/۵۵ (۷۷/۹)کاهش یافت ولی در گروه گواه میانگین (انحراف معیار) اضطراب آینده در پیش آزمون ۱۷/۷۳ (۶۲/۱۰) و در مرحله پس آزمون ۴۹/۷۲ (۹۰/۱۰) بدست آمد.
نتیجه­گیری: درمان هیجان‌مدار (EFT) بر پشیمانی از انتخاب همسر و اضطراب آینده زنان دارای تعارض زناشویی اثربخش بوده است.
 
شیما دمان، دکتر محسن فاصله جهرمی، دکتر علی دهقانی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: آموزش مهارت‌های ارتباط حرفه‌ای می‌تواند در توسعه خودکارآمدی فراگیران موثر باشد. در آموزش ارتباط با بیمار بر استراتژی‌های فعال و دانشجو محور مانند ایفای نقش, تاکید بیشتری شده است. این تحقیق با هدف تاثیر آموزش مهارت‌های ارتباط با بیمار در دانشجویان پرستاری به روش ایفای نقش صورت گرفت.
مواد و روش‌ها: این پژوهش، یک مطالعه نیمه تجربی می‌باشد، جامعه پژوهش را ۴۲ نفر از دانشجویان سال سوم رشته پرستاری دانشکده پرستاری و پیراپزشکی جهرم در سال ۱۳۹۹ تشکیل می‌دادند؛ که به روش سرشماری انتخاب شدند و به‌صورت تخصیص تصادفی ۲۲ نفر در گروه ایفای نقش قرار گرفتند؛ آموزش مهارتهای ارتباطی طی ۳ جلسه‌ی دو ساعته در طول سه هفته برای هر دو گروه برگزار شد. داده‌ها با استفاده از چک‌لیست مهارت‌های ارتباطی، قبل و یک ماه بعد از مداخله جمع‌آوری و با استفاده از آزمون‌های تی مستقل، تی زوجی، من ویتنی، ویلکاکسون و مجذور کای و در نرم‌افزار spss نسخه ۲۱ مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: تفاوت میانگین نمره مهارت‌های ارتباط با بیمار در گروههای آموزش به روش ایفای نقش (۵۶/۸±۰۵/۳۴) و سخنرانی (۹/۷±۶۷/۳۳) قبل از مداخله، از لحاظ آماری معنی‌دار نبود؛ اما بعد از مداخله، میانگین نمره مهارت‌های ارتباط با بیمار در دانشجویان گروه‌های آموزش به روش ایفای نقش (۷۱/۸± ۳۸/۶۷) افزایش یافت(۰۰۱/۰=p).
نتیجه‌گیری: به کارگیری روش آموزشی ایفای نقش در مقایسه با روش آموزش سنتی, می‌تواند به موجب بهبود مهارت‌های ارتباطی پرستاران شود.
حامد برآبادی، حسین وحیدی، مهدیه عامری شه رضا، مها سلطانی، کامیار جونکی، سالار صادقیان آبادی، مریم بابایی ثابت،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: سنتز زیستی نانوذرات فلزی به دلیل عدم ایجاد آلودگی های زیست محیطی و مقرون به صرفه بودن یکی از موضوعات مورد توجه پژوهشگران در نانوتکنولوژی است.  هدف از این مطالعه بررسی توانایی سنتز برون سلولی نانوذرات نقره و سلنیم با استفاده از سوپرناتانت قارچ لنتینوس ادودس و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی این نانوذرات می باشد.
روش کار: ابتدا قارچ لنتینوس ادودس در محیط کشت مایع سابرودکستروز براث (SDB) کشت داده شد و قارچ های رشد یافته از محیط کشت جدا گردید. سپس به ۱۰۰ میلی لیتر از سوپرناتانت، ۱۰۰ میلی لیتر محلول ۱ میلی مولار نمک فلزی (نمک نقره و سلنیم) اضافه گردید و در دمای ۲۸ درجه سیلسیوس برای مدت ۴۸ ساعت انکوبه گردید. در ادامه تشکیل نانوذرات نقره و سلنیم درون سوپرناتانت بررسی شد. سپس در گام اول از طریق مشاهدات ماکروسکوپی تغییر رنگ سیستم واکنش و اثر تیندال بیوسنتز نانوذرات بررسی گردید و در ادامه مشخصه های ساختاری نانوذرات تولید شده با استفاده از انواع آنالیز‌های میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانس (FE-SEM)، تفرق نور پویا (DLS) و طیف سنجی مادون قرمز (FT-IR) بررسی شدند. در نهایت اثر آنتی اکسیدانی نانوذرات تولید شده با روش سنجش مهار رادیکال های آزاد DPPH ارزیابی شد.
یافته‌ها: قارچ لنتینوس ادودس توانست نانوذرات نقره و سلنیم را به ترتیب با میانگین قطر هیدرودینامیک ۹۱,۷۹ و ۸۵.۷۵ نانومتر و شاخص پراکندگی ۰.۵۶ و ۰.۴۳۴ در pH  برابر ۱۰ تولید کند. براساس تصاویر میکروسکوپ الکترونی FE-SEM، نانوذرات با مرفولوژی کروی سنتز شدند. آنالیزFT-IR  وجود گروه‌های عاملی مختلف روی سطح نانوذرات سنتز شده را نشان داد. همچنین نانوذرات نقره و سلنیم در غلظت نیم میلی مولار به ترتیب ۱,۵±۴۹,۰۴ و ۱,۷۹±۴۹,۸۱ درصد از رادیکال های آزاد DPPH را مهار کردند.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که قارچ لنتینوس ادودس توانست به عنوان عامل احیاء کننده با احیای یون های نقره و سلنیم، نانوذرات نقره و سلنیم را به روش برون سلولی سنتز کند. همچنین نانوذرات سنتز شده نشان دادند که دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قابل ملاحظه هستند.
 
دکتر ریحانه حیدری، دکتر بهروز امیرزرگر، دکتر عباس دهقانی، دکتر بابک ساعدی، دکتر آزاده گودرزی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

سپتورینوپلاستی یک فرایند جراحی دقیق است که به هدف ارتقای شکل و عملکرد بینی انجام می شود. یکی از مشکلات معمول پس از این فرایند توسعه اکیموزیس پس از جراحی است که منجر به  طولانی شدن بهبود و نارضایتی بیمار می‌شود. در سال‌های اخیر، نقش درمان با Pulsed Dye Laser (PDL) در کاهش اکیموزیس پس از سپتورینوپلاستی توجه قابل توجهی به خود جلب کرده است. در بعضی مطالعات انجام شده درمان با لیزر در دوره پس از جراحی نتایج قابل قبولی در کاهش شدت و مدت زمان اکیموزیس ارائه داده است. به نظر می رسد استفاده از لیزر از طریق رویکرد هدفمند و غیر تهاجمی خود، به طور موثر در رفع خونریزی کمک کرده و فرآیند بهبود طبیعی را شتاب ‌دهد که این امراحتمالا حاصل از افزایش جریان خون و دفع لنف، در کاهش التهاب و افزایش نسج‌زایی می باشد و در نتیجه فرایند بهبودی را برای بیمارانی که سپتورینوپلاستی انجام می‌دهند شتاب می‌دهد. در این مطالعه مروری سعی شده است مقالاتی که در سال های اخیر در این حوزه انجام شده مورد بررسی قرار گرفته و نتایج حاصل از آن ارایه گردد تا بتواند در تصمیم گیری در مورد استفاده از PDL پس از جراحی سپتورینوپلاستی کمک نماید.
دکتر مهدی سرافرازنسب، دکتر رضا احمدی، دکتر احمد غضنفری، خانم سارا مقدسی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: زود انزالی یا انزال سریع رایج­ترین مشکل جنسی است که اثرات روان­شناختی زیادی بر روی رابطه همسران دارد. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی درمان ذهن­آگاهی، پسخوراند زیستی و روش ترکیبی بر کیفیت زندگی جنسی مردان دارای انزال زودرس بود.    
روش کار: روش پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل تمامی مردان دارای انزال زودرس در دامنه سنی ۳۰-۵۰ ساله بودند که در سال ۱۴۰۱ به کلینیک اختلالات جنسی نجات شهر تهران مراجعه کرده‌اند. از جامعه آماری مذکور تعداد ۳۲ مرد مبتلا به انزال زودرس و دارای شرایط ورود به پژوهش با روش نمونه‏گیری هدفمند وارد مطالعه شدند. سپس به‌صورت تصادفی در سه گروه آزمایش و یک گروه گواه (هر گروه ۸ نفر) قرار گرفتند. از پرسشنامه کیفیت زندگی جنسی مردان (SQOL-M) جهت جمع‌آوری اطلاعات و به‌عنوان پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری استفاده شد. گروه آزمایش یک، مداخله ذهن آگاهی را به مدت ۸ جلسه ۹۰ دقیقه‌ای دریافت کردند و گروه آزمایش دوم پسخوراند زیستی را به مدت  ۸ جلسه ۲۰ دقیقه‌ای دریافت کردند و گروه آزمایش سوم روش ترکیبی (ترکیب دو روش ذهن آگاهی و پسخوراند زیستی) را به مدت  ۸ جلسه ۹۰ دقیقه‌ای دریافت کردند؛ درحالی‌که گروه گواه آموزشی دریافت نکردند و در فهرست انتظار بودند. داده­ها با استفاده از روش تحلیل واریانس با اندازه­گیری مکرر و آزمون تعقیبی بن­فرنی در نرم­افزار SPSS۲۳  تجزیه و تحلیل شدند.    
یافته­ها: گروه­ها از نظر متغیرهای جمعیت شناختی تفاوت آماری معناداری نداشتند. نتایج نشان داد که بین گروه­های آزمایش و گروه کنترل تفاوت معنی­دار وجود داشت؛ و هر سه مداخله درمان ذهن­آگاهی، پسخوراند زیستی و روش ترکیبی باعث افزایش کیفیت زندگی جنسی (۹۳/۵۰=F) مردان دارای زود انزالی شده و تاثیر این مداخلات درمانی در مرحله پیگیری نیز پایدار بوده است (۰۵/۰P<). همچنین، یافته‌ها نشان داد که روش درمان ترکیبی در بهبود کیفیت زندگی جنسی (۷۰/۷ =IJ) مردان دارای زود انزالی به‌طور معنی‌داری اثربخشی بیشتری از مداخله ذهن‌آگاهی و پسخوراند زیستی دارد (۰۵/۰P<).  
نتیجه­گیری: با توجه به یافته­های پژوهش حاضر مداخلۀ ذهن‌آگاهی، برنامه پسخوراند زیستی و و روش ترکیبی می­توانند برای بهبود کیفیت زندگی جنسی مردان دارای زود انزالی کارآمد باشند؛ و توصیه می­گردد که درمانگران و مشاوران در راستای بهبود کیفیت زندگی جنسی مردان مبتلا به انزال زودرس در کنار سایر مداخلات درمانی از این درمان­ها استفاده کنند.    
خانم افسانه امیری، دکتر مریم ایزدی مزیدی، دکتر سحر عشرتی، دکتر امیرحسین جعفری مهدی آباد،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده


 
زمینه: خودکشی پدیده ای است که در طول زندگی بشریت در تمام دوره ها، از روابط سنتی گذشته تا روابط پیچیده در تمدن نوین امروزی همواره گریبان گیر انسان بوده و تبعات بسیاری برای جوامع داشته است. پژوهش ها نشان می دهند که افراد با سابقه اقدام به خودکشی اغلب از نارسایی هایی در آشفتگی هیجان و دشواری تنظیم هیجان رنج میبرند، همچنین پژوهش های پیشین نشان داده اند درمان فراتشخیصی یکپارچه بر متغیرهایی همچون آشفتگی هیجانی و دشواری در تنظیم هیجان مؤثر بوده است. با توجه به پیشینه پژوهش، در زمینه اثربخشی درمان فراتشخیصی یکپارچه بر آشفتگی هیجانی و دشواری تنظیم هیجان افراد با سابقه خودکشی شکاف تحقیقاتی وجود داشت.
هدف: پژوهش حاضر باهدف بررسی اثر بخشی درمان فراتشخیصی یکپارچه بر آشفتگی هیجانی، و دشواری تنظیم هیجان در بیماران دارای سابقه اقدام به خودکشی مراجعه کننده به بیمارستان های اعصاب و روان تهران انجام شد.
روش:  طرح پژوهش نیمه آزمایشی و از نوع پیش‌آزمون پس‌آزمون با گروه کنترل بود . جامعه آماری پژوهش حاضر شامل بیماران طیف سنی ۱۸ تا ۴۰ سال، مراجعه کننده به بیمارستان‌های اعصاب و روان شهر تهران با سابقه حداقل یکبار اقدام به خودکشی و مبتلا به حداقل یک تشخیص در حوزه اختلالهای هیجانی در سال ۱۴۰۲بود، حجم نمونه این پژوهش برابر با ۴۴ نفر با گمارش تصادفی در ۲ گروه ۲۲ نفری کنترل و آزمایش  بود که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات‌ شامل دو پرسشنامه‌ استاندارد دشواری در تنظیم هیجان و آشفتگی هیجانی بود. گروه مداخله علاوه بر مداخلات معمول، طی ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ای تحت درمان فراتشخیصی یکپارجه قرار گرفتند در حالی که در این مدت گروه کنترل مداخلات معمول را دریافت می کردند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیری نشان داد درمان فراتشخیصی یکپارچه بر دشواری تنظیم هیجان و آشفتگی هیجانی بیماران دارای سابقه اقدام به خودکشی مراجعه کننده به بیمارستان‌های اعصاب و روان تهران معنادار است (۰,۰۵ P<)، و میزان تأثیر درمان فراتشخیصی یکپارچه بر آشفتگی هیجان (۱۸۸,۹۱۲ F =) و دشواری تنظیم هیجان (۲۰۷,۱۹۹ F =) بوده است.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که درمان فراتشخیصی یکپارچه با استفاده از آموزش آگاهی هیجانی، یادگیری مشاهده تجارب هیجانی، بازشناسی هیجان ها، شناسایی الگوهای اجتناب از هیجان و ارزیابی مجدد شناختی منجر به کاهش آشفتگی هیجانی و بهبود در تنظیم هیجان بیماران دارای سابقه اقدام به خودکشی گردیده است.
روشنک چایچی، لیلا صادق مرند، مژگان غفوری شهمیرزادی، ثمین شاه حسینی، فائزه جمشیدی گوهر ریزی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف:  افسردگی طیف وسیعی از عملکرد شغلی، تحصیلی و اجتماعی فرد مبتلا را تحت تاثیر قرار داده و سطح بهداشت روانی را کاهش می‌دهد، بنابراین درمان آن اهمیت اساسی برخوردار است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان نوروفیدبک بر کاهش علائم افسردگی و مقایسه آن با سایر روش های درمانی است. روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی با روش مروری سیستماتیک بود که جهت دستیابی به مطالعات مرتبط کلید واژه‌های درمان نوروفیدبک، درمان بیونوروفیدبک به همراه افسردگی، اختلال خلق، افسرده در پایگاه‌های بین‌المللیWEB OF SCIENCE، SCIENCEDIRECT، SCOPUS، SPRINGER، GOOGLE.SCHOLAR و پایگاه‌های داخلیSID،NOORMAGS ،MAGIRAN  وISC ، تا تاریخ ۳ دی ماه ۱۴۰۲ جست و جو شد. تعداد ۱۶ مطالعه از ۳۹۷ مطالعه پس برآورده کردن ملاک‌های ورود به پژوهش انتخاب شدند.  یافته‌ها: نتایج نشان داد که اگرچه درتمامی مطالعات درمان نوروفیدبک بر کاهش علائم افسردگی به صورت معناداری اثربخشی داشته است، اما مقایسه همزمان اثربخشی این درمان با سایر انواع درمان‌ها بر کاهش افسردگی دارای نتایج یکسانی نبودند، بنابراین نمی‌توان گفت آیا این درمان نسبت به درمان‌های دیگر اثربخشی بیشتری دارد یا خیر. همچنین نتایج نشان داد که ترکیب درمان نوروفیدبک با سایر درمان‌ها بیشترین اثربخشی را نسبت درمان‌های دیگر داشته و ماندگاری درمان ترکیبی پس از پیگیری حفظ شده است. نتیجه‌گیری: می‌توان گفت که درمان نوروفیدبک برکاهش علائم افسردگی اثربخشی دارد و به درمانگران استفاده  از درمان ترکیبی که بیشترین اثربخشی درمانی را داشته است، توصیه می‌شود. همچنین جهت مقایسه اثربخشی درمان نوروفیدبک با سایر انواع درمان، مطالعه بیشتری پیشنهاد می‌شود.
 
نعیمه خاوشی، داوود شجاعی‌زاده، زهرا جلیلی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

در دنیای امروزه  دانستن راه و روش زندگی و پیشرفت عملاً بدون استرس امکان پذیر نیست و در بین جوامع بشر به‌صورت قانون در آمده است. هدف این پژوهش بررسی و تبیین عوامل بازدارنده و تسهیل‌کننده در فعالیت بدنی سالمندان شهر اسلامشهر بوده است. پژ.هش حاضر از منظر هدف، از نوع کاربردی و اکتشافی بود. جامعه آماری در پژوهش حاضر شامل پژوهشگران و صاحب‌نظران گروه‌های علوم ورزشی، روانشناسی، جامعه‌شناسی، پیشکسوتان ورزشی، پزشکان و پرستاران و همچنین اعضای سازمان‌های مربوط به حوزه سالمندی در شهر اسلامشهر بودند. نمونه‌ها به صورت هدفمند جهت مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند انتخاب شدند و مصاحبه‌ها تا مرحله اشباع نظری ادامه یافت، اشباع نظری پس از مصاحبه با ۲۵ نفر به دست آمد. تحلیل داده‌ها بر اساس روش کیفی انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد که ۲۳ کد باز برای چالش‌ها در قالب ۳ کد فرعی تعریف شدند که شامل: موانع فرهنگی و سبک زندگی، موانع محیطی و امکاناتی، فردی و شخصیتی بود. همچنین ۴۱ کد باز برای راهبردها در قالب ۵ کد فرعی تعریف شد که شامل: اقدامات آموزشی و برنامه‌ای، اقدامات ترویجی، اقدامات انگیزشی، اقدامات قانونی، اقدامات زیرساختی بود. با توجه به نتایج به دست آمده می‌توان نتیجه گرفت عوامل بازدارنده به‌طور مستقیم و غیرمستقیم باعث کاهش مشارکت سالمندان در ورزش می‌شوند، بنابراین در راستای تحقق اهداف ورزش سالمندان باید به اصول و اقدامات زیربنایی و ساختاری توجه شود و سالمندان را با راهبردهایی همچون: برگزاری جشنواره‌های ورزشی ویژه سالمندان، تربیت مربی و کارشناس ورزشی مختص سالمندان، تأسیس خانه‌های ورزشی سالمندان، تنوع‌بخشی به خدمات ورزشی سالمندان جهت پیوستن به مشارکت ورزشی ترغیب نمود.
 
آقای رضا عابدی، دکتر سعید صفاریان همدانی، دکتر ترانه عنایتی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: با پیچیده ­تر شدن و افزایش رقابت جهانی نیاز به انعطاف و تغییرپذیری در سازمان­ها بیش از بیش نمایان­تر شده است . هدف از پژوهش حاضر ارائه مدل تأثیر خرد رهبران بر موفقیت سازمانی با نقش میانجی شهرت ‌سازمانی ادراک شده بود.
روش: در بخش کیفی از نظرات خبرگان با تکنیک دلفی و در بخش کمی با نظرسنجی از نمونه­های آماری با بکارگیری معادلات سارختاری استفاده شد. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی شامل(متخصصین و مدیران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران در زمینه سیاست­گذاری) جهت اتفاق­نظر در روش دلفی بودند، حجم نمونه در بخش کیفی با درنظر گرفتن قانون اشباع به تعداد ۱۷ نفر تعیین شد. در بخش کمی جامعه آماری شامل کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مازندارن به تعداد ۱۵۳ نفر بود. در بخش کمی حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران  به تعداد ۱۵۳ نفر تعیین شد. روش نمونه­گیری در بخش کمی به صورت در­دسترس بود. روش جمع­آوری اطلاعات به روش کتابخانه­ای و ابزار اندازه­گیری در بخش کیفی مصاحبه نیمه­ ساختاریافته و در بخش کمی شامل پرسشنامه محقق­ساخته، که سؤالات آن برگرفته از داده­های حاصل از مصاحبه بود. به­منظور تجزیه و تحلیل داده­ها در بخش کیفی از تکنیک دلفی و در بخش کمی از روش مدل‌یابی معادلات ساختاری از نرم‌افزارهای SPSS و LISREL استفاده شده‌ است.
یافته­ ها: یافته ­ها نشان داد که خرد رهبران بر موفقیت سازمانی با  نقش میانجی شهرت ‌سازمانی ادراک شده تاثیر مثبت و معناداری دارد. هم­چنین نتایح نشان داد عناصر و مولفه‌ها و زیر مولفه‌های خرد رهبران با نقش میانجی شهرت سازمانی ادراک شده ۷۵ درصد موثر هستند.
نتیجه ­گیری: نتایج نشان می­دهد که خرد رهبران بر موفقیت سازمانی با نقش میانجی شهرت ‌سازمانی ادراک شده موثر می­باشد

دکتر شیدا اسمعیل زاده، دکتر مهسا واقفی، دکتر بنفشه اسمعیل زاده، دکتر محمد صادق توللی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: تفاوت شرایط بالینی و آناتومی هر بیمار از یک سو و دسترسی به داده ­های دیجیتال پزشکی از سوی دیگر باعث می­شود تا کاربردهای فناوری ساخت افزایشی (چاپ سه بعدی) روز به روز در دنیای پزشکی گسترش و شکوفایی بیشتری پیدا کند. امکان ساخت قطعات متناسب با بیمار در هر شسطح از پیچیدگی هندسی با مواد مختلف (از طیف وسیعی از مواد سخت و نرم) با هزینه متعارف، از مزایای این روش است که باعث شده تا متخصصان مختلف پزشکی از فناوری ساخت افزایشی در سطوح مختلف تشخیصی و درمانی بهره ببرند. توسعه سریع این کاربردها به حدی است که ایجاد یک واحد ساخت افزایشی مستقل با همکاری پزشکان با تخصص­های مختلف در بیمارستان­ها دور از ذهن نیست (و در برخی از مراکز درمانی این امر قبلاً آغاز شده است). لذا با توجه به گسترش قابل توجه حوزه ساخت افزایشی در پزشکی، در این مقاله به بررسی مزایا و معایب آن پرداخته شده، و کاربرد و توسعه فناوری چاپ سه بعدی در سفارشی­سازی تجهیزات پزشکی و توانبخشی، ایمپلنت­ها و پروتزها بررسی شده است.
روش کار: روش جستجوی استاندارد مقالات نمایه شده در پایگاه داده­های لاتین و فارسیScience direct, Scopus, PubMed, Google Scholar و ISC استفاده گردید. معیار ارزیابی و انتخاب، مقالاتی بود که در حوزه کاربرد زیست پزشکی با فناوری ساخت افزایشی بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳ قرار داده شد و در نهایت ۴۰ مقاله مورد مطالعه و مرور قرار گرفت.
یافته ها: نتیجه مطالعات انجام شده نشان داد که فرآیند ساخت افزایشی در ساخت انواع ایمپلنت­های توسعه یافته مانند مفصل زانو، جوش دهنده های مهره­های کمری، جناغ سینه، ستون فقرات، مفصل ران، براکت مفصل زانو و نیز در تولید پروتزهایی مانند گوش، بینی، دندان­ها، استخوان دست و پا که دارای خواص مکانیکی و فیزیکی مطلوب بوده و با بدن بیمار سازگاری کامل دارند، مورد استفاده قرار گرفته­اند. از فناوری چاپ سه بعدی در ساخت تجهیزات توانبخشی و انواع ارتز نیز استفاده می­شود. نباید نقش بسیار پررنگ این فناوری در آموزش پزشکی و توجیه بیماران و خانواده­های آنها را فراموش کرد.
نتیجه گیری: فناوری ساخت افزایشی می­تواند تولید قطعات پیچیده با تنوع ساختار را آسان­تر و سریع­تر با هزینه کمتر در مقایسه با روش­های سنتی فراهم کند. استفاده از این فناوری معجزه­آسا در بخش آموزش پزشکی، داروسازی و دارورسانی، مهندسی بافت و ساخت اندام، ساخت ابزارها و تجهیزات پزشکی انقلاب بزرگی در زمینه پزشکی و زیست پزشکی به همراه خواهد داشت که می­تواند جان بسیاری از بیماران را نجات دهد. بسیاری از متخصصان پزشکی از چاپ سه بعدی در کارهای تشخیصی و درمانی خود استفاده می­کنند.



دکتر فهیمه رمضانی تهرانی، دکتر سیما نظرپور،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف:  ید یک ماده حیاتی برای تولید هورمونهای تیروئید و تکامل سیستم عصبی جنین و نوزاد است. این مرور نقلی ما بر نقش و اهمیت ید در دوران بارداری و شیردهی متمرکز شده و به تبین مسائل مختلف مربوط به آن می­پردازد.
روش کار: در این بررسی مروری، پایگاه‌های PubMed، Web of Science و Scopus و نیز پایگاه‌های فارسی SID، Irandoc و Magiran، با کلمات کلیدی مناسب برای مقالات مرتبط جستجو شده و از ۹۷ مقاله جهت این مرور نقلی استفاده گردید.
یافته‌ها: کمبود ید در دوران بارداری می‌تواند باعث اختلالات جدی در عملکرد تیروئید مادر و جنین شده و منجر به عواقب نامطلوبی در بارداری گردد. زنان باردار و شیرده نسبت به سایر بزرگسالان نیاز به ید بیشتری دارند. بطوریکه مصرف ۲۵۰-۲۲۰ میکروگرم در روز در بارداری و۲۹۰-۲۵۰ میکروگرم در روز در دوران شیردهی توصیه می­شود. مکمل ید در صورتی که قبل از لقاح یا در سه ماهه اول و اوایل سه ماهه دوم بارداری شروع شود و در تمام دوران بارداری ادامه یابد، موثرترین راه پیشگیری از آسیب عصبی جنین است. با این حال، اگرچه مکمل ید در دوران بارداری بی­خطر است، اما ممکن است در زنان باردار با کمبود ید خفیف که در کشورهای دارای کفایت ید زندگی می­کنند، توجیه پذیر نباشد.
نتیجه‌گیری: با توجه به ضرورت وجود ید کافی برای تکامل سیستم عصبی جنین و نوزاد و افزایش نیاز به ید در زنان باردار و شیرده نسبت به سایر بزرگسالان، مصرف مکمل ید یا غذاهای غنی از ید در این دوران توصیه می­شود.
 
معصومه کریمی، محمد ملایی زرندی، علیرضا منظری توکلی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

والدین کودکان مبتلا به نقص توجه بیش فعالی در مقایسه با والدین کودکان معمولی، استرس بیشتری را تجربه می کنند.که همین امر نیز میتواند منجر به مشکلات سلامت روان والدین، مانند افسردگی، استرس والدینی و افزایش مشکلات والدین شود این فشار روانی ناشی از وجود فرزند دارای اختلال، در سبک های فرزندپروری تأثیر بسزایی دارد. لذا هدف از انجام این پژوهش مقایسه اثربخشی برنامه مداخله ای فرزندپروری مثبت و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر خستگی روانشناختی در مادران کودکان با اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی در سال ۱۴۰۲بوده است. این پژوهش یک طرح نیمه آزمایشی با پیش آزمون- پس آزمون در گروه آزمایشی (برنامه مداخله ای فرزندپروری مثبت) و گروه مقایسه (شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی) با گروه گواه و پیگیری  است جامعه اماری کلیه مادران کودکان با اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی مراجعه کننده به کلینیک های کودک و روانپزشکان شهر کرمان در سال ۱۴۰۲ می باشد نمونه پژوهش شامل ۶۰ نفر از مادران کودکان با اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی در ۶ ماهه بهار و تابستان  ۱۴۰۲ و دارای ملاک های ورود به مداخله انتخاب و بصورت نمونه گیری هدفمند و تخصیص تصادفی ساده ۲۰ شرکت کنندگان به  هرگروه و اجرای مداخله ها است. گروه آزمایش تحت مداخله فرزندپروری مثبت  و درمان شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی برای یک دوره ۱۲ جلسه ۷۵ دقیقه ای قرار گرفتند و گروه کنترل مداخله را دریافت نکردند. ابزار پژوهش پرسشنامه چندبعدی خستگی (MFI) اسمتس (۱۹۹۶) بود. نتایج پژوهش با آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد میانگین‌های برآورده‌شده‌ی نمرات خستگی روانشناختی در گروه برنامه مداخله‌ای فرزندپروری مثبت، گروه شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و گروه کنترل، تفاوت معناداری را نشان می‌دهد. بنابراین می‌توان گفت برنامه مداخله‌ای فرزندپروری مثبت اثرگذاری بیشتری بر خستگی روانشناختی در مادران کودکان با اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی نسبت به شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی داشته است
نتیجه گیری: از برنامه مداخله‌ای فرزندپروری مثبت  جهت  کاهش خستگی روانشناختی مادران  کودکان با اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی می توان بهره گرفت .
 
علی طیبی، شباهنگ جعفرنژاد، مهیا نادرخانی، علی ارجمند تاج الدینی، سیده فاطمه نوری ابهری، فرانک علمائیان، شهین کشتکار رجبی، علیرضا ذکریائی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: شیوع بیمار کروناویروس COVID-۱۹ (coronavirus disease ۲۰۱۹) آموزش پزشکی را در سراسر جهان به چالش کشیده است و باعث تغییر در شیوه‌های انجام آموزش‌های پزشکی در زمینه‌های مختلف شده است. هدف این مطالعه ارزیابی رضایت و درک دانشجویان از محیط یادگیری در دوره عملی سمیولوژی در طول شیوع کووید-۱۹ بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، ۳۲۵ نفر از دانشجویان پزشکی ورودی سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ که دوره عملی سمیولوژی را گذرانده‌اند، وارد مطالعه شدند. سپس دانشجویان به دو گروه شامل گروه‌های آموزش مجازی و حضوری تقسیم شدند. در این مطالعه، در پایان دوره آموزشی یکپارچه، سطح درک دانشجویان از محیط یادگیری و سطح رضایت آن‌ها بین دو گروه مجازی و حضوری با استفاده از پرسشنامه استاندارد جوامع آموزشی DREEM  (Dundee Ready Education Environment Measure) با مقیاس لایکرت بررسی شد.
نتایج: میانگین سن کلی دانشجویان ۲,۷۵± ۲۲,۶۵ سال بود. ۵۴.۳% از دانشجویان مرد بودند. در دوره‌های مجازی و حضوری به ترتیب ۷۴ و ۲۵۱ نفر شرکت کردند. رابطه بین نوع دوره آموزشی دانشجویان (حضوری یا مجازی) و میزان رضایت آنها بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری رابطه معنی داری بین این دو متغیر نشان نداد. سطح رضایت از شرکت در کارگاه بیش از ۹۰% بود. امتیاز میانگین پرسشنامه DREEM  برابر با ۲۰,۱۴ ± ۱۷۸,۷۷بود. میانگین کلی امتیاز رضایت از جو آموزشی بر اساس پرسشنامهDREEM به ترتیب برابر با ۲۱,۱۶ ± ۱۶۳,۳۶ و ۱۷.۹ ± ۱۸۳,۹۶برای گروه‌های مجازی و حضوری بود که این اختلاف به صورت آماری معنی‌دار بود  (۰,۰۰۱P=)و همچنین نتایج مقایسه امتیاز میانگین در زیربعدهای این پرسشنامه نشان داد که میانگین امتیاز برای تمام بعدها در گروه حضوری بالاتر از گروه مجازی بود.
  نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین کلی امتیاز رضایت از جو آموزشی بر اساس پرسشنامه DREEM ، برای گروه دانشجویانی که در روش حضوری شرکت کردند، در تمام بعدها نسبت به گروه مجازی بیشتر بود.
 
نوید شیرمردی، پرویز عسکری، فرشاد بهاری،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه سوءمصرف مواد به یکی از مهمترین مسائل و مشکلات مرتبط با سلامت روان تبدیل شده است: هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت و درمان هیجان مدار بر بهبود ادراک شایستگی در افراد با مسمومیت مواد روانگردان بود. روش کار: برای انجام تحقیق حاضر از نو آزمایشی حاضر که با گروه پیش آزمون- پس آزمون- پیگیری با گروه گواﻩ انجام شد از بین افراد وابسته به مواد روانگردان که به مراکز درمان اعتیاد سرپایی شهر اهواز مراجعه کرده و در این مراکز پذیرش شدند. به صورت هدفمند ۴۵ نفر و به طور تصادفی به گروه­های آزمایش ۱ (درمان مبتنی بر شفقت)، آزمایش ۲ (درمان هیجان مدار) و گواه تقسیم شدند. تمام آزمودنی­ها پرسشنامه ادراک شایستگی اجتماعی پرندین را تکمیل کردند. گروه اول ۸ جلسه ۶۰ دقیقه­ای هفته­ای یکبار تحت دوره درمانی مبتنی بر شفقت بر اساس پروتکل درمان متمرکز بر شفقت گیلبرت و گروه دوم ۱۲ جلسه ۶۰ دقیقه­ای تحت درمان هیجان مدار بر اساس پروتکل درمان هیجان مدار گرینبرگ و واتسون قرار گرفتند، گروه کنترل نیز مداخله­ای دریافت نکردند. یافته­ها: نتایج نشان داد بین اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت و درمان هیجان مدار بر بهبود ادراک شایستگی در افراد با مسمومیت مواد روانگردان شهر اهواز تفاوت معناداری وجود ندارد. نتیجه­گیری: با توجه به نتایج توصیه می­شود مسولین و متخصصین جهت بهبود ادراک شایستگی در افراد با مسمومیت مواد روانگردان از درمان مبتنی بر شفقت و درمان هیجان مدار استفاده کنند.

 


صفحه ۱ از ۳۷    
اولین
قبلی
۱
...
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb