۴ نتیجه برای ۱ – اسکلروز سیستمیک
دکتر هادی پورمقیم، دکتر مریم رضائی،
جلد ۷، شماره ۲۱ - ( ۹-۱۳۷۹ )
چکیده
بیماری اسکلروز سیستمیک بیماری است که در آن پوست بدن درگیر و سخت میشود. در این بیماری علاوه بر درگیری پوست ممکن است درگیری احشاء و ارگانهای مختلف نیز وجود داشته باشد. این بیماری میتواندبهصورت منتشر یا محدود موجود داشته باشد. آنچه که در انواع منتشر و محدود اسکلرودرمی شایع است “ پدیده رینود” میباشد که در اثر انقباض و عدم کفایت عروقی بهوجود آمده یکی از عوارضی است که برای بیمار مشکلات عدیدهای ایجاد میکند و درمان کاملاً مؤثری نیز برای آن وجود ندارد. یکی از درمانهای در دست تحقیق، استفاده از آلپروستادیل (alprostadil) است. این دارو آنالوگ پروستاگلاندین E۱ است. در این گزارش به شرح یک بیمار مبتلا به اسکلروز سیستمیک با زخم نوک انگشتان که تحت درمان مذکور قرار گرفته است، پرداخته میشود.
دکتر هادی پورمقیم، دکتر علی کبیر، لیلا زاهدی،
جلد ۹، شماره ۲۹ - ( ۹-۱۳۸۱ )
چکیده
بیماری اسکلروز سیستمیک (اسکلرودرمی) در طبقهبندی متداول بدو فرم منتشر ( diffuse ) و محدود ( limited ) طبقهبندی میشود. علایم درگیری پوستی و احشایی در فرم منتشر، پیشرونده و شدیدتر از فرم محدود میباشد. در فرم منتشر درگیری پریکارد (بصورت تجمع مایع در پریکارد) بیش از فرم محدود وجود دارد. موارد علامتدار تجمع مایع در اطراف قلب که منجر به تنگی نفس شده باشد در نوع محدود نادر و در حد چند مورد گزارش میباشد. بیماری که در این گزارش معرفی میشود یک مورد اسکلروز سیستمیک (اسکلرودرمی) فرم محدود میباشد که بعلت تنگی نفس مراجعه کرده بود. در بررسی، تشخیص افیوژن شدیــد پریکارد ناشی از اسکلرودرمی مطرح گردیــد که پس از درمان بهبود یافت.
دکتر هادی پورمقیم، دکتر محمدعلی پورکریمی، دکتر مریم حاج هاشمی،
جلد ۹، شماره ۳۱ - ( ۱۲-۱۳۸۱ )
چکیده
هدف از این مطالعه مقایسه عاقبت بالینی در ۲ گروه بیماران اسکلروز سیستمیک با درگیری منتشر پوست (dcSSc) در مقابل درگیری محدود پوست (LcSSc) در دراز مدت و نیز تعیین فاکتورهای پیشگویی کننده برای درگیری ارگانهای خاص بوده است. در این بررسی بیماران درصورتی که شاخصهای کالج آمریکایی روماتولوژی (ACR) را برای طبقهبندی اسکلروز سیستمیک داشتند، وارد مطالعه میشدند. در این مطالعه فقط درگیری مربوط به SSc ارگانها که بر اساس شواهد بالینی در زمان حیات قابل تشخیص بودند در نظر گرفته شدند. دو گروه از نظر عواقب بالینی موضعی و کلی و نیز درگیری هر یک از ارگانها به تنهایی و میزان بقا مقایسه شدند. فاکتورهای پیشبینی کننده برای درگیری هر یک از ارگانها محاسبه شد و میانگین گروهها با استفاده از ۲-Tail T-Test مقایسه گردید، متغیرهای اسمی با استفاده از تست chi-square مقایسه شدند. برای تعیین عوامل پیشبینی کننده برای درگیری هر یک از ارگانها از رگرسیون لجستیک و برای مطالعه بقا از روش Life-table استفاده شد. در این پژوهش ۳۸ بیمار وارد مطالعه شدند که ۹ بیمار در گروه منتشر و ۲۹ بیمار در گروه محدود قرار داشتند. میانگین سنی در ۲ گروه، ۸/۴۰ سال و نسبت جنسی بیماران ۸:۱ (مرد : زن) بود. میانگین طول بیماری از زمان شروع اولین علامت ۳/۸ سال برای هر دو گروه بود. بین درگیری ارگانهای مختلف یا عواقب بالینی کلی و موضعی در دراز مدت بین ۲ گروه اختلاف معنیداری وجود نداشت. بقا نیز بین ۲ گروه اختلاف معنیداری نداشت(۰۵/۰P>). در تجزیه و تحلیل رگرسیون لجستیک هیچ متغیری برای درگیری ارگانهای خاص نقش پیشبینی کننده نداشت(۰۵/۰P>).
دکتر هادی پورمقیم، دکتر نیره عرفانیمقدم،
جلد ۱۰، شماره ۳۳ - ( ۳-۱۳۸۲ )
چکیده
هدف از این مطالعه آزمایش سیستم جدید درجه بندی برای شدت درگیری ارگانها در ۴۰ بیمار مبتلا به اسکلرودرمی (SSc، اسکلرودرما) بود. در این تحقیق از یک جدول درجهبندی شدت بیماری که بتازگی توسط یک گروه تحقیق بینالمللی برای تعیین درجه شدت بیماری در ۹ ارگان تصویب شده است استفاده گردید. بر اساس این جدول شدت بیماری در ۹ ارگان، عمومی، پوست، عروق محیطی، مفصل/تاندون، عضلات اسکلتی، لوله گوارش، ریه، قلب و کلیه در ۴۰ بیمار مبتلا به اسکلرودرمی که به بیمارستان فیروزگر مراجعه کرده بودند، تعیین و شدت بیماری از صفر (عدم درگیری مشخص) تا ۴(مرحله پایانی بیماری) درجهبندی شد. تمام دادههایی که برای درجه بندی شدت بیمار لازم است برای همه بیماران در بانک اطلاعاتی اسکلروز سیستمیک در بیمارستان فیروزگر در دسترس میباشد. متوسط سن بیماران ۵/۱۴±۴۰ سال و نسبت زن به مرد ۱/۹ بود. متوسط نمره کلی پوست (TSS) در تمام بیماران ۷/۱۰ (براساس نمرهدهی تعدیل شده ردنان) و متوسط زمان شروع اولین علامت تا ورود به مطالعه ۴/۳ سال بوده است و درجه شدت درگیری طبیعی در ارگانهای مختلف بطور طبیعی دیده شد. بیماران به شدت بدحال بیماران را تشکیل میدادند و مرحله شدید و پایانی بیماری به علت درگیری قلب در ۵/۲% بیماران و در ۲۰% بیماران با درگیری ریه دیده شد. این مطالعه طولانی مدت (بیش از ۵ سال) در مورد شدت بیماری نشان داد که تقریباً بیماران به مرحله شدید و پایانی دیگری میرسند که اقدام مناسب در این زمینه در حال حاضر پیوند قلبی ریوی میباشد. بنابراین مرکز پیوند قلبی ریوی باید برای کمک به چنین بیمارانی تشکیل شود.