جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای کلیدواژه‌ها: ۱ – بیماری‌های عفونی ۲ – سل ۳ – عوامل خطرساز

دکتر مهشید طالبی طاهر، دکتر محمدسعید حسن الفرجی،
جلد ۱۵، شماره ۰ - ( ۶-۱۳۸۷ )
چکیده

  زمینه و هدف: از بین بیماری‌های عفونی، سل دومین عامل مرگ در سرتاسر جهان است و ۲ میلیون نفر را سالیانه به کام مرگ می‌کشاند. تشخیص گروه‌های پرخطر(مانند معتادین تزریقی، دیابت شیرین و تماس نزدیک با بیماران مسلول) در امر برنامه‌های تشخیص، پیشگیری و کنترل بسیار مهم می‌باشد. هدف از این مطالعه، تعیین شیوع عوامل خطرساز برای بیماری سل می‌باشد.

  روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی ـ مقطعی، همه پرونده‌های بیماران مسلول در بیمارستان فیروزگر در طی سالهای ۸۳-۱۳۸۱ مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه شامل اطلاعات مربوط به سن، جنس، ملیت، مصرف سیگار، عفونت HIV ، تماس نزدیک با بیماران مسلول، دیابت شیرین، نارسایی مزمن کلیه، لنفوم، لوسمی و درمان ایمونوساپرسیو(کورتون) بود. آنالیز آماری با ( version ۱۵ ) SPSS انجام شد. شاخص فراوانی، میانگین و انحراف معیار تعیین گردید.

  یافته‌ها: در بین ۸۸ بیمار، شایع‌ترین عامل خطری که در بیماران مسلول دیده شد، سیگار(۴۵/۲۰%) بود و به دنبال آن، دیابت شیرین(۲۲/۱۰%)، تماس نزدیک(۹۵/۷%)، اعتیاد تزریقی(۸۱/۶%)، نارسایی مزمن کلیه(۴/۳%)، عفونت HIV (۲۷/۲%) و لوسمی(۱۳/۱%) از دیگر عوامل خطر بودند.

  نتیجه‌گیری: این مطالعه شاید توانسته باشد اثر قابل توجه عوامل زمینه‌ساز را برای سل نشان بدهد. بنابراین کشف عفونت سل در این گروه‌های پر خطر بسیار مهم است.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb