جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای کرم لیدوکایین پریلوکایین (emla)

دکتر افسانه آقازاده نائینی، دکتر رکسانا کارگر، دکتر حمیدرضا خدامی ویشته،
جلد ۲۳، شماره ۱۴۵ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه از برخی ترکیبات موضعی نظیر کرم لیدوکایین پریلوکایین (Eutectic Mixture of Local Anesthetics -EMLA) برای کاهش درد در جراحی‌های کوچک استفاده شده است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثر کرم EMLA و تزریق لیدوکایین بر کاهش درد حین ترمیم اپیزیوتومی بود.

روش کار: این کارآزمایی بالینی تصادفی در ۴۶ زن پرایمی پار با حاملگی نرمال و سن حاملگی بیشتر از ۳۷ هفته مراجعه‌کننده برای زایمان طبیعی انجام شد. زنان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. در یک گروه پیش و پس از زایمان، از ۵ گرم کرم EMLA در محل برش مدیولترال برای ایجاد بی‌حسی جهت برش اپیزیوتومی و نیز ترمیم آن استفاده شد. در گروه دیگر نیز از لیدوکایین ۲% استفاده شد. خصوصیات بیماران، میزان درد حین ترمیم بر اساس مقیاس (Visual Analogue Scale ) VAS) و نیز میزان رضایت از روش ترمیم بین دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت.

یافته‌ها: میانگین طول مدت ترمیم اپیزیوتومی و درد حین ترمیم در تمام موارد به ترتیب ۱۰ ± ۲۶ دقیقه بود و ۳/۲ ± ۲/۴ سانتیمتر بود و تنها ۸ نفر (۱۹%) نیازمند بی‌حسی بیشتر بودند. ۴۰ نفر (۹۳%) رضایتمندی نسبی یا کامل داشتند. هیچ مورد عفونت محل اپیزیوتومی نیز یافت نشد. مقایسه بین دو گروه EMLA و لیدوکایین تفاوتی بین خصوصیات دموگرافیک، خصوصیات زایمانی، طول مدت ترمیم، نیاز به بی‌حسی بیشتر، میزان درد حین ترمیم و رضایتمندی نشان نداد.

نتیجه‌گیری: استفاده از کرم EMLA در محل برش اپیزیوتومی در زنان پرایمی پار با زایمان واژینال طبیعی قادر است بی‌حسی معادل لیدوکایین ایجاد کند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb