جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای کرم‌ های روده ای

الهام رزمجو، احمد‌رضا معمار، دکتر سید عباس متولیان، دکتر لامع اخلاقی،
جلد ۲۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: انگل‌های روده‌ای هنوز یکی از نگرانی‌های عمده بهداشتی در دنیا و ایران هستند. به دلیل نبود تصویر روشنی از وضعیت انتشار انگل‌های روده‌ای در تهران، این مطالعه با هدف بررسی شیوع انگل‌های روده‌ای در مراجعین به بیمارستان میلاد تهران انجام شد.
روش کار: در این مطالعه توصیفی-‏مقطعی، از فروردین تا آذر‌ماه ۱۳۹۰ نمونه‌های مدفوع سه نوبته از ۴۴۸ نفر از مراجعین به آزمایشگاه بیمارستان میلاد که فرم رضایت نامه آگاهانه را پر کرده بودند با روش نمونه‏گیری آسان جمع‏آوری شد. نمونه‏ ها با سه روش مستقیم، فرمالین-اتر و کشت در محیط سرم منعقده اسب آزمایش و ارتباط بین شیوع انگل‌های روده‌ای و خصوصیات دموکرافیک افراد و علت مراجعه به بیمارستان بررسی شد.
یافته‏ ها: شیوع انگل‏های روده‏ای ۴/۳۲ ‏% بود. ۱۴۵ نفر حداقل به یکی از انگل‌های تک‌یاخته‌ای روده‌ای شامل بلاستوسیستیس ۱۳۴ (۹/۲۹%)، انتاموبا کولی ۱۴ (۱/۳%)، ژیاردیا ۶ (۳/۱%)، اندولیماکس نانا ۵ (۱/۱%)، انتاموبا کمپلکس ۳ (۷/۰%)، یداموبا بوچلی ۳ (۷/۰%)، دی‌انتاموبا فراژیلیس ۲ (۴/۰%) و تریکوموناس هومینیس ۱ (۲/۰%) و کرم‌های روده‌ای شامل تریکواسترونژیلوس ۱ (۲/۰%) و هیمنولپیس نانا ۱ (۲/۰%) آلوده بودند. ارتباط معنی‌داری بین شیوع انگل‌های روده‌ای با جنس و علت مراجعه به بیمارستان مشاهده نشد. اگرچه آنالیز آماری نشان داد که شانس ابتلا به انگل‌های روده‌ای با افزایش سن بیشتر می‌شود (۰۰۳/۰=p).
نتیجه‏ گیری: مطالعه‏ی حاضر شیوع ۴/۳۲% ابتلا به انگل‏های روده‏ای را در میان مراجعین به بیمارستان میلاد را نشان داد. شایع‌ترین عفونت تک یاخته‌ای روده ای بلاستوسیستیس (۹/۲۹%) بود. از آنجایی که بسیاری از انگل‏های شناسایی شده از طریق کیست همراه با آب و مواد غذایی منتقل می‏شوند، آموزش بهداشت و رعایت موازین بهداشت فردی و اجتماعی می‌تواند خطر انتقال انگل‏های روده‏ای را کاهش داده و به بهبود سلامت جامعه کمک نمایند.
 
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb