فرزین باقری شیخانگفشه، علی فتحی آشتیانی، عارفه حمیده مقدم، زینب شریفی پور چوکامی، خزر تاج بخش،
جلد ۳۰، شماره ۵ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده
زمینه و هدف: در طول همهگیری کرونا ویروس ۲۰۱۹، مردم با سطوح متفاوتی از اضطراب مرتبط با کووید-۱۹ روبرو میشوند. بسیاری از آنها نیز دارای تنش و افسردگی بالایی هستند که ممکن است به سمت سبکهای مقابلهای ناکارآمد سوق داده شوند. در این راستا، هدف پژوهش حاضر، مقایسه پریشانی روانشناختی و سبکهای مقابلهای در سطوح مختلف اضطراب کووید-۱۹ دانشجویان بود.
روش کار: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع علی-مقایسهای است. مطالعه حاضر بر روی ۲۰۰ دانشجوی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ که به صورت فراخوان اینترنتی انتخاب شده بودند، انجام شد. شرکتکنندگان با استفاده از پرسشنامه اضطراب کووید-۱۹، پریشانی روانشناختی و سبکهای مقابله با استرس مورد سنجش قرار گرفتند. سپس افرادی که نمره بالاتر از ۲۸ کسب کردند به عنوان دانشجویان دارای اضطراب کووید-۱۹ طبقهبندی شدند. تحلیل دادهها نیز با بهرهگیری از روش تحلیل واریانس چند متغیره و تک متغیره توسط نرمافزار SPSS نسخه ۲۴، انجام شد.
یافته ها: نتایج پژوهش حاضر تفاوت معناداری بین گروهها در استرس، اضطراب، افسردگی و سبکهای مقابلهای مسئلهمدار، هیجانمدار و اجتنابی نشان داد (۰۰۱/۰>P). براساس نتایج بهدست آمده از این پژوهش، دانشجویان دارای سطوح بالای اضطراب کووید-۱۹ در مقایسه با گروه مقابل از پریشانی روانشناختی، سبکهای مقابلهای هیجانمدار و اجتنابی برخوردار بودند.
نتیجه گیری: از آنجایی که یکی از دلایل اصلی تشدید بیماری کاهش سلامت روانی افراد است، اهمیت دادن به متغیرهای تاثیرگذار در روند درمان بیماریهای همهگیر از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به نقش چشمگیر پریشانی روانشناختی و سبکهای مقابلهای در افزایش اضطراب کووید-۱۹، لازم است در کنار درمانهای پزشکی به ارتقای سلامت روانشناختی دانشجویان توجه ویژهای شود.