جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای پریشانی روان‌شناختی

فرزین باقری شیخانگفشه، علی فتحی آشتیانی، عارفه حمیده مقدم، زینب شریفی پور چوکامی، خزر تاج بخش،
جلد ۳۰، شماره ۵ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: در طول همه­گیری کرونا ویروس ۲۰۱۹، مردم با سطوح متفاوتی از اضطراب مرتبط با کووید-۱۹ روبرو می­شوند. بسیاری از آن­ها نیز دارای تنش و افسردگی بالایی هستند که ممکن است به سمت سبک­های مقابله­ای ناکارآمد سوق داده شوند. در این راستا، هدف پژوهش حاضر، مقایسه پریشانی روان­شناختی و سبک­های مقابله­ای در سطوح مختلف اضطراب کووید-۱۹ دانشجویان بود.
روش کار: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع علی-مقایسه­ای است. مطالعه حاضر بر روی ۲۰۰ دانشجوی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ که به صورت فراخوان اینترنتی انتخاب شده بودند، انجام شد. شرکت­کنندگان با استفاده از پرسشنامه اضطراب کووید-۱۹، پریشانی روانشناختی و سبک­های مقابله­ با استرس مورد سنجش قرار گرفتند. سپس افرادی که نمره بالاتر از ۲۸ کسب کردند به عنوان دانشجویان دارای اضطراب کووید-۱۹ طبقه­بندی شدند. تحلیل داده­ها نیز با بهره­گیری از روش تحلیل واریانس چند متغیره و تک متغیره توسط نرم­افزار SPSS نسخه ۲۴، انجام شد.
یافته­ ها: نتایج پژوهش حاضر تفاوت معناداری بین گروه­ها در استرس، اضطراب، افسردگی و سبک­های مقابله­ای مسئله­مدار، هیجان­مدار و اجتنابی نشان داد (۰۰۱/۰>P). براساس نتایج به­دست آمده از این پژوهش، دانشجویان دارای سطوح بالای اضطراب کووید-۱۹ در مقایسه با گروه مقابل از پریشانی روان­شناختی، سبک­های مقابله­ای هیجان­مدار و اجتنابی برخوردار بودند.
نتیجه ­گیری: از آنجایی که یکی از دلایل اصلی تشدید بیماری کاهش سلامت روانی افراد است، اهمیت دادن به متغیرهای تاثیرگذار در روند درمان بیماری­های همه­گیر از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به نقش چشمگیر پریشانی روانشناختی و سبک­های مقابله­ای در افزایش اضطراب کووید-۱۹، لازم است در کنار درمان­های پزشکی به ارتقای سلامت روان­شناختی دانشجویان توجه ویژه­ای شود.

خانم سیده سارا رضوی، دکتر حامد حیدری،
جلد ۳۲، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۴ )
چکیده

مقدمه: ناباروری یک مشکل گسترده جهانی است که در سال­های اخیر بطور قابل ملاحظه­ای شیوع پیدا کرده است. ناباروری می­تواند پیامدهای روانشناختی بسیاری به همراه داشته باشد. لذا هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی شفقت درمانی بر کنترل عواطف و پریشانی روان­شناختی زنان نابارور بود.
روش کار: روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون  با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل زنان نابارور مراجعه کننده به مراکز ناباروری مشهد با تعداد ۱۵۰ نفر در شش ماه دوم سال ۱۴۰۱ که براساس ملاک های ورود شامل سن بین ۳۰ تا ۴۰ سال و گذشت سه سال از زندگی مشترک بود. با توجه به جامعه آماری  از طریق روش نمونه گیری در دسترس تعداد ۳۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب و در دو گروه ۱۵ نفره (آزمایش و کنترل) قرار گرفتند. ابزارهای مورد استفاده؛ پرسشنامه کنترل عواطف ویلیامز و کاملس (۱۹۹۷)، پرسشنامه پریشانی روانشناختی کسلر، بارکر، کوپ، اپستین، گرورر و همکاران (۲۰۰۳)بود. جهت تجزیه و تحلیل داده­ها با نرم افزار SPSS-۲۳  و آمار استنباطی تحلیل کوواریانس چند متغیره انجام شد.
یافته ها:
پژوهش شامل ۳۰ نفر از زنان نابارور بود. در گروه شفقت درمانی نسبت همه گروه‌های سنی برابر است (۳/۳۳ درصد). در گروه کنترل بیشتر آزمودنی‌ها در سنین ۳۳ تا ۳۶ سال قرار دارند (۷/۴۶ درصد). در گروه شفقت درمانی ۴۰ درصد آزمودنی ها یک تا ۵ سال و در گروه کنترل ۴۰ درصد آزمودنی‌ها ۶ تا ۱۰ سال سابقه زندگی مشترک داشته‌اند. آزمون خی دو نشان داد که تفاوت معناداری میان گروه ها وجود ندارد و گروه ها از حیث سال‌های زندگی مشترک  همگن هستند. نتایج نشان می‌دهد که در پس آزمون خشم، خلق افسرده، اضطراب و پریشانی روانشناختی میانگین آزمودنی‌های گروه شفقت درمانی کمتر از گروه کنترل است. در عاطفه مثبت آزمودنی های گروه های شفقت درمانی میانگین بالاتری دارند. تفاوت میانگین‌های تعدیل شده کنترل عواطف و پریشانی روانشناختی دو گروه شفقت درمانی و کنترل در پس آزمون از نظر آماری معنادار است. میزان تفاوت نمرات گروه‌ها یا اندازه تأثیر عضویت گروهی ۸۵/۰ است؛ بدین معنی که ۸۵ درصد و واریانس نمرات کل باقیمانده  متأثر از عضویت در گروه‌هاست. 
نتیجه گیری:
تفاوت میانگین‌های تعدیل شده کنترل عواطف و پریشانی روانشناختی دو گروه شفقت درمانی و کنترل در پس آزمون از نظر آماری معنادار است. میزان تفاوت نمرات گروه‌ها یا اندازه تأثیر عضویت گروهی ۸۵/۰ است. همچنین درمان شفقت­محور با ایجاد و تقویت یک رابطه­ی مشفقانه­ی درونی در مراجعان، می­تواند جایگرین سرزنش، محکوم کردن و یا خودانتقادی باشد و بنابراین با غلبه مشکلات می­تواند کاهش پریشانی روانی و افزایش کنترل عواطف را به همراه داشته باشد لذا می­توان نتیجه گرفت شفقت درمانی بر کنترل عواطف و پریشانی روان­شناختی زنان نابارور موثر است.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb