جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای پرفشار خونی

رضا رشدی بناب، خسرو ابراهیم، فرشاد غزالیان، عباس افراسیابی راد،
جلد ۲۶، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: پرفشار خونی یکی از اصلی­ترین عوامل خطرزا برای بیماری­های قلبی-عرقی است که عمدتاً با چاقی و بی­تحرکی جسمانی مرتبط است. هدف از اجرای پژوهش حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین ترکیبی بر سطوح آدروپین و VEGFR-۲ در مردان چاق مبتلا به پرفشار خونی بود.
روش کار: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی است. ۲۴ مرد چاق دارای پرفشار خونی (فشار خون سیستولی بالاتر از ۱۴۰ یا فشار خون دیاستولی بالاتر از ۹۰ میلی­متر جیوه) به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و تمرین ترکیبی تقسیم­بندی شدند. برنامه تمرین ترکیبی به مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته اجرا شد. در هر جلسه تمرین ترکیبی، ابتدا تمرین مقاومتی دایره­ای و بلافاصله بعد از آن، تمرین استقامتی اجرا گردید. ۴۸ ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، نمونه­های خونی جمع­آوری و سطوح آدروپین و VEGFR-۲ به روش الایزا اندازه­گیری شد. داده­ها با نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ و آزمون آنالیز کوواریانس تجزیه و تحلیل شد.
یافته­ ها: یافته­های حاضر نشان داد که سطوح آدروپین (۰۴۱/۰=p) و VEGFR-۲ (۰۰۱/۰>p) در گروه تمرین ترکیبی در مقایسه با گروه کنترل به صورت معناداری افزایش یافته است.کاهش فشار خون سیستولی (۰۰۱/۰>p) و بهبود نیمرخ لیپیدی (۰۵/۰>p) نیز در گروه تمرین ترکیبی نسبت به گروه کنترل مشاهده شد.
نتیجه­ گیری: اگرچه اطلاعات در رابطه با تاثیر تمرین ترکیبی بر پرفشار خونی محدود است، اما یافته­های پژوهش حاضر نشان داد که اثرات مثبت تمرین ترکیبی در کنترل فشار خون افراد دارای پرفشار خونی تاحدودی ناشی از تنظیم افزایشی سطوح آدروپین و VEGFR-۲ می­باشد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb