جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای میگرن

دکتر علیرضا محبی، دکتر صالح محبی،
جلد ۱۵، شماره ۰ - ( ۳-۱۳۸۷ )
چکیده

    زمینه و هدف: بعضی انواع سردردها منشأ سینوس و بینی دارند که ممکن است در غیاب التهاب و عفونت باعث درد شوند. نقاط تماس اجزا دیواره خارجی حفره بینی با سپتوم از طریق سیستم تری‌ژمینوواسکولار می‌تواند عامل شروع و محرک درد باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثربخشی جراحی آندوسکوپیک بینی و سینوس در رفع سردردهای ناشی از نقاط تماس داخل بینی با توجه ویژه به روشهای تشخیصی و انتخاب بیمار می‌باشد. روش بررسی: این مطالعه آینده‌نگر، غیرتصادفی و نیمه تجربی بر روی ۳۶ بیمار با سردرد مزمن و مقاوم به درمان انجام شد. بیماران تحت بررسی و معاینه(رینوسکوپی و/ یا آندوسکوپی)، سی‌تی‌اسکن سینوس و آزمون بی‌حسی موضعی قرار گرفتند. براساس روش تشخیصی موارد به ۴ گروه تقسیم شدند. شدت سردرد قبل و بعد از عمل، با پیگیری میانگین ۱۸ ماهه با روش (VAS)Visual analogue scale (نمره ۱۰-۰) ثبت شد، و به روش ANOVA آنالیز گردید. یافته‌ها: موفقیت درمانی کلی ۸۳%، بهبودی کامل ۱۱% و کاهش بارز علائم در ۷۲% موارد دیده شد. بهترین جواب به درمان در گروهی دیده شد که همه روش‌های تشخیصی به کار رفته در آنها مثبت بود. در عین حال، نتایج در همه گروه‌ها با گروهی که فقط معاینه مثبت داشتند، تفاوت آماری نشان داد. ۳۹% بیماران تشخیص قبلی میگرن داشتند، که در ۷۸% جواب به درمان دیده شد. نتیجه‌گیری: در صورت عدم جواب به درمان طبی، جراحی در مواردی که شواهد مبنی بر وجود نقطه تماس بیشتر باشد، موفق و قابل توصیه است. این امر حتی در افراد با تشخیص میگرن نیز می‌تواند صحیح باشد.


دکتر حسین فلاح‌زاده، دکتر امیر علی حیدری، حکیمه حسینی،
جلد ۱۷، شماره ۷۶ - ( ۷-۱۳۸۹ )
چکیده

    زمینه و هدف: به طور کلی سردرد جزئی از شایع‌ترین شکایات پزشکی می‌باشد ویکی از شایع‌ترین ناراحتی‌های دوران کودکی به شمار می‌رود. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع سردرد میگرن و سردرد تنشی و عوامل مرتبط با آن‌ها در دانش‌آموزان مقاطع راهنمایی شهر یزد انجام شده است.

روش کار: این مطالعه به صورت توصیفی به روش مقطعی در سال ۱۳۸۷ بر روی ۹۳۰ نفر از دانش‌آموزان مقطع راهنمایی شهر یزد به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای دو مرحله‌ای انجام شد. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از از یک پرسشنامه بر اساس معیارهای بین‌المللی سردرد((International Criteria for Headache Disease-ICHD که توسط انجمن بین‌المللی سردرد (International Headache Society-IHS) تعیین شده، استخراج گردید. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون‌های کای اسکور، تست دقیق فیشر و رگرسیون لجستیک انجام گردید. از   SPSS V,۱۵ نیز استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که از ۹۳۰ نفر، تعداد ۱۱۴ نفر (۳/۱۲%) مبتلا به سردرد میگرن و تعداد ۳۹ نفر (۲/۴%) مبتلا به سردرد تنشی بودند. شیوع سردرد میگرن در دوجنس دارای اختلاف معنی‌داری بود (۰۰۲/۰=p). همچنین سردرد میگرن بر خلاف سردرد تنشی در سن نیز اختلاف معنی‌داری داشت (۰۲۹/۰=p). در افرادی که  دچار کم‌خوابی بودند، شیوع سردرد میگرن ۲۱% و در سردرد تنشی ۶/۶% بود که با توجه به ۰۰۵/۰ = p در مورد سردرد میگرن اختلاف معنی‌داری دیده شد. از نظر سابقه فامیلی، میزان شیوع میگرن در افراد با سابقه فامیلی مثبت ۸/۱۳% (۰۰۷/۰ =  (pو شیوع سردرد تنشی ۱/۵ درصد (۰۰۵/۰ = p) بود که در هر دو ارتباط  معنی‌داری دیده شد.۶/۲۶% از افراد با سردرد میگرن غیبت از مدرسه را ذکر کردند(۰۰/۰ = p). اورای بینایی با سردرد میگرن ارتباط معنی‌داری داشت (۰۰۵/۰ = p). همین مطلب در مورد اورای حسی نیز صادق است(۰۰۱/۰ = p). در دانش‌آموزان با سردرد میگرن ۵/۲۶% به پزشک مراجعه کرده بودند (۰۰/۰ = p) که این مقدار در مورد سردرد تنشی ۴% بوده است
(۱۵۹/۰ =
p) که در سردرد میگرن این اختلاف معنی‌دار بود.

نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که سردردهای میگرنی عموماً شدید بوده و می‌توانند منجر به غیبت دانش‌آموز از مدرسه و حتی افت تحصیلی وی گردند. لذا، توصیه می‌شود که دانش‌آموزان مبتلا به میگرن شناسایی شده و به آن‌ها طریقه مقابله با حملات سردرد به خصوص سردرد میگرن آموزش داده شود و در صورت لزوم جهت درمان دارویی یا درمان پیشگیرنده حملات به پزشک متخصص معرفی گردند.


معصومه عزیزی، آرش شهبازیان خونیق،
جلد ۲۴، شماره ۱۶۱ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: یکی از اختلال‌های روان‌شناختی که به لحاظ نظری، بی‌ارتباط با میگرن نیست، اختلال وسواس اجباری است که با افکار وسواسی و اعمال وسواسی توصیف می‌شود؛ بنابراین، پژوهش حاضر باهدف بررسی مقایسه‌ای مؤلفه­های اختلال وسواس-اجباری در بیماران میگرنی و افراد سالم انجام شد.
روش ‌کار: روش پژوهش حاضر، علی- مقایسه‌ای بود و جامعه آماری کلیه بیماران سردردی مراجعه‌کننده به بیمارستان خاتم‌الانبیاء شهر زاهدان در سال ۱۳۹۴ بودند که با استفاده از Gpower تعداد ۱۰۵ مبتلابه میگرن با تشخیص قطعی نورولوژیست و پرسشنامه میگرن اهواز شناسایی و با نمونه‌گیری در دسترس به‌عنوان نمونه در نظر گرفته شد و با ۱۰۵ نفر از افراد عادی مقایسه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه‌های سردرد میگرن اهواز (AMQ) و اختلال وسواسی-اجباری (OCI-R) فوا و همکاران (۱۹۹۸) بودند. داده‌ها با استفاده از نرم افراز آماری SPSS,۱۹ و شاخص‌های آمار توصیفی و آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج حاکی از این بود بین دو گروه مبتلا و غیر مبتلا به میگرن در نمرات مؤلفه‌های اختلال وسواسی-اجباری تفاوت معناداری وجود داشت به‌گونه‌ای که مبتلایان میگرنی در نمرات شستشو، نظم، وارسی، خنثی‌سازی و وسواس فکری نمرات بیشتری کسب کرده بودند (۰۵/۰p≤)؛ اما در مؤلفه انباشتبین دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد (۰۵/۰p>).
نتیجه‌گیری: یافته‌های به‌دست‌آمده، از حیث توجه هر چه بیشتر به اختلال وسواس-اجباری در کاهش حملات میگرنی حائز اهمیت است.
 


اعظم زیاری، سارا ساعدی،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: میگرن یک اختلال شایع مزمن، ناتوان کننده و پیشرونده متناوب سردرد عصبی عروقی است. ازین رو هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی روان پویشی کوتاه مدت فشرده بر کاهش تحریفات شناختی بیماران مبتلا به سردرد میگرن بود.
روش­ کار: این پژوهش از نوع مطالعات نیمه آزمایشی با طرح پیش ­آزمون پس­ آزمون با گروه کنترل بود. جامعه­ی آماری پژوهش شامل کلیه زنان مبتلا به میگرن مراجعه کننده به کلینیک نورولوژی و اعصاب و روان شهر تهران در بهار ۱۴۰۲ بود که در آن تعداد ۳۰ نفر به عنوان نمونه در دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و کنترل (۱۵ نفر) به صورت تصادفی جایگزین شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه های سردرد میگرن اهواز نجاریان (۱۳۷۶) و تحریفات شناختی عبدالله زاده و سالار (۱۳۸۹) استفاده گردید. گروه آزمایش به مدت ۱۶ جلسه تحت مداخله روان پویشی کوتاه مدت فشرده دوانلو (۱۹۹۰) قرار گرفتند اما در مورد گروه کنترل، مداخله ای صورت نگرفت. 
یافته­ ها: نتایج حاکی از تفاوت معنادار میان میانگین‌های پس آزمون دو گروه آزمایش و کنترل بود (۰۵/۰p<).  به طوری که تحلیل کوواریانس نشان داد مداخله روان پویشی کوتاه مدت فشرده باعث کاهش تحریفات شناختی و و بهبود سردرد میگرنی در بیماران مبتلا به میگرن شده است.
نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج، می‌توان بیان کرد مداخله روان پویشی کوتاه مدت فشرده باعث بهبود و کنترل سردرد میگرن و تحریف شناختی می‌شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb