جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای مدیریت تعارض

معصومه نعل چی، مهری دارایی، ابراهیم پورحسینی،
جلد ۲۹، شماره ۶ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: تعارض و خشم به عنوان جزئی اجتناب ناپذیر و لاینفک از زندگی سازمانی قلمداد می‌شود که به علل مختلف در سازمان رخ می­دهد. راه‌حل‌ها و استراتژی‌های حل تعارض و خشم در سازمان­ها، بسیار متنوع بوده و هر یک دارای نقاط قوت و ضعف هستند. لذا، هدف از تحقیق حاضر، تبیین مدل تعارض و کنترل خشم در مدیران دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران به روش کیفی می­باشد.
روش کار: مطالعه حاضر از نظر ماهیت از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری در پژوهش حاضر، خبرگان حوزه علوم پزشکی می­باشند. نمونه آماری توسط نمونه گیری غیراحتمالی و در سه مرحله بدست آمد. ابزارهای پژوهش شامل مطالعات کتابخانه­ای، مصاحبه نیمه ساختار یافته به صورت سوالات باز (۱۵ سوال) و پرسشنامه در طیف لیکرت ۵ امتیازی است که از نتایج دو ابزار قبل استخراج گردید. روش تحقیق در این بخش، تکنیک دلفی است.
یافته­ها: بر اساس نتایج بدست آمده از سه دور دلفی، ۹ مولفه اصلی و ۷۲ مولفه فرعی در نهایت به عنوان شاخص­های کننترل تعارض و خشم در دانشگاه­های علوم پزشکی انتخاب شدند. مولفه­های اصلی مدیریت تعارض عبارتند از: مذاکره، همکاری، استفاده از نظام پیشنهادات، اجتناب، رویارویی، نرمش و سازش، کنترل، تطبیقی و تغییر در روابط.
نتیجه‌گیری: مدیران سازمان­ها به ویژه دانشگاه­های علوم پزشکی کشور برای حل تعارض و خشم در سازمان، ابتدا شرایط و موقعیت و همچنین میزان شدت تعارض را سنجیده و از یکی از روش­های حل تعارض استفاده نمایند. روش­هایی که با سازش و نرمش هستند برای مشکل تعارض بیشتر توصیه می­شود.
فرانک طیاری، علی محمد صفانیا، کامبیز کامکار، شهره شکرزاده، جمشید همتی،
جلد ۲۹، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: تعارض یک واقعیت اجتناب­ناپذیر از وجود انسان است که می­تواند در بین اعضای یک تیم ایجاد شود. بنابراین هدف از تحقیق حاضر تاثیر مولفه های روانشناسی مدیریت تعارض بر اثربخشی تیم های بسکتبال بانوان هست.
روش کار: روش تحقیق از نوع توصیفی و جامعه آماری شامل کلیه مربیان لیگ­های باشگاهی بسکتبال بانوان ایران بود. با استفاده از روش نمونه‌گیری غیر تصادفی ۴۱ تیم از لیگ­های (دسته دو ، دسته یک و برتر) و ۱۱۸ مربی (۳۷ مربی لیگ دسته یک، ۴۴ مربی لیگ دسته دو و ۳۷ مربی لیگ برتر) انتخاب شد. ابزار اندازه‌گیری شامل پرسشنامه­های استراتژی­های مدیریت تعارض که شامل ۳۰ سوال در سه بعد رقابت همکاری و اجتناب است. پرسشنامه ارتباط مربی- ورزشکار شامل ۱۱ گویه بوده در سه خرده مقیاس تعهد، نزدیکی/ صمیمیت و  متمم / مکمل مورد استفاده قرار گرفت و پرسشنامه صمیمیت و نزدیکی بودند.
یافته‌ها: با توجه به ضرایب همبستگی پیرسون، می‌توان مطرح نمود که ارتباط مثبت معنی‌داری بین مولفه «استراتژی عدم رویارویی» مرتبط با «استراتژی های مدیریت تعارض» و «اثربخشی» مشاهده می‌شود. بدین ترتیب که با افزایش مولفه «استراتژی عدم رویارویی» در مربیان تیم های بسکتبال بانوان، «اثربخشی» نیز افزایش و با کاهش آن، «اثربخشی» نیز در مربیان تیم های بسکتبال بانوان کاهش می‌یابد.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که مدل پرداخته شد با تأکید بر این شاخص­ها، از برازش برخوردار است و کارایی بالایی را در توصیف روابط بین متغیرها و تبیین متغیر اثربخشی از طریق متغیرهای استراتژی مدیریت تعارض و تعامل مربی- بازیکن را داراست.
 
محمدجواد اسماعیلی سراجی، کرم سینا، ترانه عنایتی،
جلد ۳۰، شماره ۶ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: در دانشگاه­های علوم پزشکی به عنوان یکی از شاخه­های نظام سلامت باید خط­مشی­ها به صورت مناسب اجرا شوند؛ بنابراین هدف کلی پژوهش حاضر، طراحی مدل اجرای خط مشی گذاری سلامت نظام اداری با تاکید بر مدیریت تعارض منافع بود.
روش کار: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری آن را اعضای هیات علمی دانشگاه­ علوم پزشکی استان مازندران به تعداد ۴۳۴ نفر تشکیل می­دادند که بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد ۲۰۴ نفر با روش نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع­آوری داده­ها از پرسش­نامه محقق ساخته با ۵۵ سوال استفاده شد. روایی و پایایی ابزارها مورد تأیید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده­ها از آزمون معادلات ساختاری استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که؛  ابعاد ساختاری و راهبردی در اجرای خط­مشی­گذاری سلامت نظام اداری با تاکید بر مدیریت تعارض منافع در دانشگاه علوم پزشکی مازندران نقش معناداری دارند و بعد راهبردی بیشترین نقش و بعد ساختاری کمترین نقش را در اجرای خط­مشی­گذاری سلامت نظام اداری با تاکید بر مدیریت تعارض منافع دارد. هچنین در بعد ساختاری، مولفه زیرساخت­ها و در بعد راهبردی مولفه فرهنگ­سازی بیشترین نقش را در اجرای خط­مشی­گذاری سلامت نظام اداری با تاکید بر مدیریت تعارض منافع دارند. مدل ارائه شده نیز دارای برازش مناسب می­باشد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می­توان نتیجه گرفت که مفاهیم تعارض منافع و سلامت نظام اداری نسبت بهم مرتبط بوده و ضریب آسیب پذیری مفهوم سلامت اداری در بستر یک موقعیت تعارض منافع فزونی پیدا خواهد نمود.
 

پژمان اسدی، سید مهدی جلالی، کیومرث آریا،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: با وجود اهمیت و نقش مهم سمن­ها در جوامع مترقی امروز بشر، از آنجا که استمرار و قوت آنها در مشارکت مخاطبانی است که علاوه بر آنکه به اهداف سمن­ها باور دارند، به نحوی از انحا، در آن مشارکت می‌کنند. در حقیقت در پاره‌ایی از اوقات میزان مشارکت این دسته از مردم بنا به دلایلی نظیر رکود اقتصادی، بیماریهای همه­گیر (پاندمی)، اوضاع نامناسب سیاسی، تهدیدهای امنیتی و عدم شور و شعف و پویایی در جامعه یا غیره کاهش می‌یابد و یا پس از مدتی مشارکت، رشته­های ارتباطی مشارکت­کنندگان با سمن­ها گسسته می‌شود، در چنین وضعیتی این نیاز مهم، در سمن­ها ادراک می‌شود که چگونه می­توان مشارکتها را افزایش داد. تحقیق حاضر، پژوهشی آمیخته، با استفاده از روش تحلیل تم بوده که جامعه آماری آن در بخش کیفی، خبرگان حوزه بازاریابی و مدیران ارشد NGOها می­باشند.
روش ­کار: روش نمونه‌گیری به‌صورت گلوله برفی بوده که پس از ۱۰ نفر به اشباع نظری رسیدند. مصاحبه­ها نیمه ساختاریافته انجام و از روش نظام‌مند اشتراوس و کوربین برای کدگذاری مصاحبه‌ها استفاده و برای اعتبار بخشی نتایج بخش کیفی، از معیار اعتماد­پذیری با قابلیت اعتماد استفاده شد. جامعه آماری بخش کمی نیز، از روش نمونه‌گیری هدفمند از ۲۶۰ نفر از کارکنان در دسترس NGOها بود. ابزار گردآوری داده­ها، پرسشنامه مستخرج از بخش کیفی بود و برای روایی پرسشنامه از روایی همگرا و واگرا و برای سنجش پایایی، از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی استفاده شد. داده­های گرد‌آوری ‌شده بوسیله نرم‌افزار PLS۳ مورد آزمون قرار گرفتند. مدل نهایی از مجموع شرایط علی، محوری، بستر­ها و زمینه‌های لازم، راهبردها، مداخله­گرها، و پیامدها به عنوان ابعاد بازاریابی رابطه مند جهت افزایش مشارکت در NGOها تشکیل شد.
یافته­ها: بعد از تحلیل بخش کمی، تمامی ضریب مسیرها در مدل معنادار بودند و مورد تایید قرار گرفتند.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد این الگوی بازاریابی رابطه مند، می‌تواند به بهبود مشارکت و ارتقای NGOها کمک نماید.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb