جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مت‌آمفتامین

بیژن پیرنیا، فائزه ملکی، مریم کاظمی، پرستو ملکان مهر،
جلد ۲۷، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: بهزیستی درمانی یکی از درمان­های نوین در عرصه روان­شناسی مثبت­گرا می‌باشد که از درمان شناختی رفتاری الهام گرفته است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی بهزیستی درمانی بر شاخص بهزیستی روانی، خوش‌بینی و امید در مردان ایرانی وابسته به مت آمفتامین در فاز پرهیز از مصرف انجام شد.
روش کار: در یک مطالعه تجربی تک سایت در قالب کارآزمایی بالینی تصادفی با گروه کنترل و پیش­آزمون و پس­آزمون، پنجاه (۵۰=N) مرد (سنین ۳۸-۱۸ با میانگین سنی: ۶/۲۶) در فاز پرهیز از مصرف مت­آمفتامین از بین مددجویان بستری در کمپ اقامتی وردیچ در شهر کرج با استفاده از روش نمونه­گیری تصادفی انتخاب و با استفاده از نرم افزار اکسل آفیس به طور تصادفی به دو گروه آزمایشی(۲۵=n) و کنترل (۲۵=n) تخصیص داده شدند. گروه آزمایش به مدت ۱۲ جلسه هفتگی (هر جلسه ۵۰ دقیقه) تحت درمان گروهی بهزیستی ریف قرار گرفت و گروه کنترل صرفا درمان های روتین مرکز را دریافت نمود. سپس، دو گروه در دو نوبت پیش­آزمون و پس­آزمون توسط پرسشنامه­های بهزیستی روانشناختی ریف (میزان پاسخ دهی=۹۶%)، خوشبینی شی­یر و کارور (میزان پاسخ دهی=۹۴%)  و امید اشنایدر (میزان پاسخ دهی=۹۱%)  مورد ارزیابی قرار گرفتند. از شرکت­کنندگان دو بار در هفته تست ادرار با آستانه مفروض پانصد نانوگرم در میلی­لیتر به منظور احراز اطمینان از پایبندی به پرهیز از مصرف به عمل آمد. داده ها توسط آزمون های پارامتریک تی و تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته­ها: یافته ها نشان داد که بهزیستی درمانی تاثیر معناداری بر بهبود شاخص‌های بهزیستی روانی با فاصله اطمینان ۲۴,۳  (۸۵/۳۱-۷۵/۱۶)، خوشبینی با فاصله اطمینان ۷۱/۱۹ (۷۴/۲۴-۶۸/۱۴) و امید با فاصله اطمینان ۰۲/۱۷ (۴۸/۲۲-۵۶/۱۱) ایفا نموده است (۰۱/۰ > all p’s).
نتیجه­‌گیری: یافته‌های این پژوهش ضمن تائید پیشینه پژوهشی مبنی بر کارامدی درمان­های مثبت­گرا به عنوان مولفه­ای اثربخش در فرایند بهبود و پرهیز از مصرف مواد، می تواند در ارزیابی، طرح ریزی مداخلات درمانی و مسیر پژوهش‌های آتی در مصرف کنندگان مت آمفتامین سودمند باشد.
رقیه فخرپور، یوسف یاوری، یوسف صابری،
جلد ۲۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: مصرف مت آمفتامین­ها باعث افزایش رادیکال­های آزاد و ایجاد استرس اکسیداتیو در بدن می­گردد. هدف از مطالعه حاضر تاثیر هشت هفته تمرینات پیلاتس بر سطوح سرمی سیرتوئین-۱ و برخی شاخص­های آمادگی جسمانی در مردان معتاد به مت­آمفتامین در حال ترک می­باشد.
روش کار: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی که جامعه مورد مطالعه آن مردان معتاد در حال ترک بود که ۴۴ نفر از آن­ها به روش نمونه گیری تصادفی با حداقل سه ماه حضور در کمپ ترک اعتیاد در دو گروه، تمرین (۲۱ نفر) و گروه کنترل (۲۳ نفر) تقسیم شدند. پروتکل تمرین پیلاتس به مدت ۸ هفته و سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت ۶۰ دقیقه صورت گرفت. نمونه­های خونی در شرایط پیش و پس آزمون به مقدار ۵ سی سی از ورید بازویی گرفته شد. برای بررسی تغییرات درون گروهی پیش‌آزمون تا پس‌آزمون متغیرهای وابسته از آزمون تی وابسته، برای تعیین تفاوت معنادار بین گروه‌­ها از آزمون تی مستقل با سطح معناداری ۰۵/۰>p استفاده شد.
یافته­ ها: مقادیر سرمی سیرتوئین-۱ در گروه تمرین بعد از اعمال مداخله تمرین نسبت به پیش آزمون و گروه کنترل افزایش معناداری داشت (۰۰۱/۰p=). همچنین انعطاف­پذیری و استقامت عضلانی در گروه تمرین بعد از هشت هفته نسبت به پیش آزمون و گروه کنترل افزایش معناداری داشت (۰۱۹/۰p=) و (۰۰۱/۰p=).
نتیجه­ گیری: با استفاده از یافته­های حاضر احتمالا تمرینات پیلاتس به عنوان یه عامل غیر دارویی مهم برای بهبود سیرتوئین-۱ و تقویت استقامت عضلانی و انعطاف­پذیری می­تواند مورد استفاده قرار گیرد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb