جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای متاآنالیز

مهدی رنجبران، محبوبه خورسندی،
جلد ۲۳، شماره ۱۴۳ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: الگوی خواب دانشجویان به دلیل استرس ناشی از تحصیل و حجم کار آموزشی با سایر همسالان غیر دانشجو متفاوت است. هدف این مطالعه تعیین شیوع کیفیت خواب نامطلوب در دانشجویان ایران بر اساس یک مطالعه متاآنالیز می­باشد تا بتواند به عنوان یک معیار نهایی راهنمای سیاستگذاران در این زمینه باشد.

روش کار: در این مطالعه متا-آنالیز بانک­های اطلاعاتی PubMed، Science Direct، Scopus،Google Scholar، همچنین بانک­های اطلاعاتی داخلی بدون محدودیت زمانی تا ۱۵ آبان ۱۳۹۳ مورد بازبینی قرار گرفت. از بین مطالعات انجام شده با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج، تعداد ۱۵ مطالعه انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده­ها با نرم افزار Stata نسخه ۱۱ انجام گرفت. از آزمون­های ­Begg و Egger برای تعیین تورش انتشار و آزمون Q و شاخص I۲ جهت بررسی عدم تجانس استفاده شد. جهت بررسی اثرات عوامل بالقوه مؤثر در ناهمگونی از متارگرسیون استفاده گردید.

یافته­ ها: تعداد کل نمونه در ۱۵ مطالعه بررسی شده ۳۲۶۰ نفر بود. آزمون­های­Begg وEgger با مقدار P-value به ترتیب برابر ۸۸/۰ و ۱۵/۰ نشان‌دهنده عدم وجود سوگرایی انتشار بود. آزمون کوکران و شاخص I۲ نشان دهنده عدم تجانس بین نمونه­های مورد مطالعه بود (۲۶/۹۷۵Q=، ۰۰۱/۰>p و ۶/۹۸I۲=). شیوع کلی کیفیت خواب نامطلوب در دانشجویان ایران بر مبنای مدل تصادفی۰/۵۶ درصد با فاصله اطمینان۹۵% (۷/۶۸–۲/۴۳) به دست آمد.

نتیجه­ گیری: با توجه به شیوع بالای کیفیت خواب نامطلوب در دانشجویان و افزایش آن در سال­های گذشته، تشخیص عوامل تأثیر گذار، اقدامات مداخله‌ای و پیشگیرانه و برگزاری جلسات آموزشی به منظور آموزش در خصوص اهمیت خواب و مهارت­های مدیریت زمان در دانشجویان ضروری به نظر می­رسد.


شهاب علیزاده، حسین حسنی، حمزه علیزاده، کوروش جعفریان،
جلد ۲۴، شماره ۱۶۰ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: مطالعات پیشین نتایج ضدونقیضی را در زمینه ارتباط بین پلی مورفیسم‌های‌ TaqI، FokI، BsmI و ApaI ژن گیرنده ویتامین D و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب به دست داده‌اند. هدف این مطالعه متاآنالیز تعیین ارتباط بین این پلی مورفیسم‌ها و خطر بیماری عروق کرونر قلب به‌صورت جامع بود.
روش کار: به‌منظور دستیابی به تمام مطالعاتی که به مطالعه ارتباط بین پلی مورفیسم‌های‌ شایع ژن گیرنده ویتامین D و خطر بیماری عروق کرونر قلب پرداخته بودند، پایگاه‌های علمی MEDLINE و EMBAS به‌صورت نظام‌مند و با استفاده از کلیدواژه‌های مشخص مورد جستجو قرار گرفتند. نسبت‌های خطر (OR) به همراه فاصله اطمینان (CI)  متناظر آن‌ها حساب شد و روابط ژنتیکی در مدل‌های غالب، مغلوب، آللی، هموزیگوت و هتروزیگوت مورد تجزیه‌وتحلیل آماری قرار گرفت.
یافته‌ها: ۹ مطالعه با حجم نمونه کلی ۵۲۵۹ مورد بیمار و ۱۹۸۱ کنترل سالم در متاآنالیز حاضر گنجانده شدند. رابطه آماری معنی‌داری بین پلی مورفیسم‌های‌ TaqI، FokI، BsmI وApaI  با خطر بیماری عروق کرونر قلب در هیچ‌کدام از مدل‌های ژنتیکی تعریف‌شده مشاهده نشد (P ˃ ۰,۰۵). علاوه بر این، آنالیز زیرگروه‌ها بر اساس نژاد رابطه معنی‌داری بین پلی مورفیسم‌های‌ موردتحقیق و شانس ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب در نژاد هند اروپایی و آسیای شرقی در هیچ‌کدام از مدل‌های ژنتیکی نشان نداد (۰۵/۰P ˃).
 نتیجه‌گیری: شواهد حاضر نشان می‌دهد که پلی مورفیسم‌های‌ Taq۱، FokI، BsmI و Apa۱ ژن گیرنده ویتامین D ممکن است با استعداد ژنتیکی افراد برای ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب در ارتباط نباشند. برای تائید این نتایج مطالعات بیشتری با حجم نمونه بالاتر نیاز است.
 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb