جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای عفونت سیستم ادراری

دکتر عبدالرسول مهرسای، دکتر میترا افشارپاد، دکتر فریبا نادری، لیلا شکرپور، دکتر کیوان حسین‌نژاد، دکتر غلامرضا پورمند،
جلد ۱۶، شماره ۰ - ( ۸-۱۳۸۸ )
چکیده

    زمینه و هدف: عفونت‌های سیستم ادراری، بیماری‌های شایعی هستند و ازاین بین پیلونفریت حاد شایع‌ترین بیماری عفونی کلیه می‌باشد. این دسته از عفونت‌ها، ۱/۱ میلیون مراجعه پزشکی در سال در ایالت متحده را شامل می‌شوند. هزینه درمانی در مواردی که نیاز به بستری باشد، بالغ بر ۱۸۰ میلیون دلار در سال است. اگرچه موربیدیته این دسته بیماری‌ها و مورتالیته ناشی از آن بالاست، در صورت درمان به موقع می‌توان از عوارض برگشت ناپذیر آن مانند اسکار کلیه و نارسایی مزمن کلیه - که هزینه بالایی جهت درمان‌هایی که اغلب Curative نیست، در برخواهد داشت- جلوگیری کرد.

این مطالعه با هدف شناسایی علل زمینه‌ای  تأخیر ارجاع کودکان مبتلا به عفونت‌های سیستم ادراری به مراکز درمانی طراحی شده است، تا بتوان با شناسایی این  علل ، راهکارهای مناسب جهت پیشگیری از آن‌ها و لذا پیشگیری ازعوارض برگشت ناپذیر ناشی از درمان تأخیری، دست یافت و بتوان هزینه درمانی تحمیل شده به فرد و جامعه را کاهش داد.

روش بررسی: این مطالعه به صورت Case series طراحی شده است. جامعه هدف رااطفال مبتلا به عفونت‌های سیستم ادراری مراجعه‌کننده به بیمارستان‌های سینا و بهرامی تشکیل می‌دهند. معیارهای ورود شامل ۱- سن بین ۱۰-۱ سال ۲- وجود ۱ کشت ادرار مثبت در پرونده و ۳- عدم وجود ناهنجاری‌های سیستم ادراری می‌باشد. از بین افرادی که صلاحیت شرکت در مطالعه را داشتند، کلیه متغیرهای مورد بحث مانند سن، جنس، میکروارگانیسم ایجاد‌کننده وغیره مورد بررسی قرار گرفت. داده‌های به دست آمده توسط SPSS V. ۱۱,۵ آنالیز شد. داده‌های کمی به صورت میانگین و انحراف معیار و داده‌های کیفی به صورت فراوانی نمایش داده شدند. برای مقایسه داده‌ها از تست‌های آماری Chi۲ و t test استفاده شد. حد معنی‌داری ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: در بین ۱۸۵ کودک مورد مطالعه با طیف سنی ۱ الی ۱۰ سال و میانگین سنی ۴/۵ سال، ۵۷ % دختر و ۴۳% پسر بودند. در بین ۱۸۵ کودک مورد مطالعه، ۹/۱۵ % با علائم سپسیس و ۲/۲ % مورد با علامت شوک سپتیک مراجعه کردند. دیگر نتایج مورد بررسی به تفصیل در جداول گنجانده شده است. نتیجه‌گیری: نهایتاً آموزش صحیح والدین از طریق آموزش حین بارداری، آموزش از طریق رسانه‌های گروهی و شناسانیدن علائم خطر و عوارض تأخیر ارجاع اطفال مبتلا به عفونت سیستم ادراری به مراکز درمانی، می‌تواند به میزان زیادی از این تأخیر پیشگیری کند و لذا با درمان به موقع این بیماری‌ها و اجتناب از عوارض آن ها هزینه سنگین ناشی از مرگ ومیر آن‌ها را کاهش داد.


احمد رمضانی فرخانی، مهدی وفادار، الهام زارعی،
جلد ۲۹، شماره ۸ - ( ۸-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف ما ارزیابی کارایی سونوگرافی جهت یافتن ریفلاکس وزیکواورترال  در مقایسه با VCUG در میان کودکان بستری در بیمارستان به علت عفونت سیستم ادراری می‌باشد.
روش کار: در این مطالعه مقطعی، مجموع ۵۴۰ کودک با عفونت ادراری که در حد فاصل سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ به علت عفونت ادراری در بیمارستان بستری شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. برای همه بیماران سونوگرافی و VCUG انجام شد. ACCURACY  و حساسیت و اختصاصیت و ارزش پیش گویی کننده منفی (NPV) و ارزش پیش‌گویی‌کننده مثبت (PPV) و ضریب AGGREEMENT کاپا برای مقایسه نتایج سونوگرافی  با نتایج VCUG مورد استفاده قرارگرفت.
یافته‌ها: از میان ۵۴۰ بیمار، ریفلاکس در ۱۴۳ کودک در VCUG  یافت شد که شامل ۴۰ مورد (%۶۳) گرید بالا بود. سونوگرافی در ۹۷ مورد از ۱۴۳ کودک (۸/۶۷ %) با ریفلاکس ثابت شده در VCUG  غیرطبیعی بود. ACCURACY  و حساسیت و اختصاصیت و NPV  و PPV  برای سونوگرافی به ترتیب ۳/۶۱% ، ۳۸/۶۷% ، ۹۴/۵۸%، %۳/۳۷ و ۵/۸۳% بود . در میان کودکان با گرید بالای ریفلاکس در VCUG، حساسیت و اختصاصیت و NPV  برای سونوگرافی  به ترتیب ۸۸% ، ۲/۵۸ % و ۶/۹۳% بود .
نتیجه‌گیری: اگرچه سونوگرافی دارای دقت تشخیصی کافی جهت یافتن تمامی گریدهای ریفلاکس وزیکواورترال نمیباشد اما دارای حساسیت و NPV  کافی برای رد موارد گرید بالای ریفلاکس میباشد. به طوری‌که می‌توان از انجام VCUG غیرضروری در کودکان با سونوگرافی نرمال چشم پوشی کرد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb