جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای عصاره الکلی

فاطمه میرزا کوچک خوشنویس، دکتر فریناز نصیری‌نژاد، دکتر کاظم پریور،
جلد ۱۴، شماره ۵۶ - ( ۸-۱۳۸۶ )
چکیده

    زمینه و هدف: مصرف گیاه Ruta graveolens(سداب) به دلیل وجود اثرات ضد اسپاسم، مدر و تسکین بخش‌، در کشورهای خاورمیانه متداول است. براساس تحقیقاتی که اخیراً صورت گرفته است، زمانی که سداب را به صورت خوراکی به موشها داده‌اند، اثرات ضد باروری نشان داده است. در این مطالعه سعی شد تا اثرات احتمالی عصاره الکلی سداب روی سیستم تولیدمثلی موشهای ماده نابالغ بررسی شود. روش بررسی: در این مطالعه که از نوع تجربی می‌باشد، موشهای ماده نابالغ در محدوده سنی ۵-۴ هفته به سه گروه تجربی، شاهد و کنترل تقسیم شدند. بعد از تعیین LD۵۰(Lethal dose ۵۰) عصاره الکلی(۶۵۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن)، ۳۲۵ میلی‌گرم از عصاره به ازای هر کیلوگرم از وزن به صورت درون صفاقی(IP=Intraperitoneal)، یک روز در میان به مدت یک هفته به موشها تزریق شد. به گروه شاهد، به همان میزان روغن زیتون طبیعی(حلال عصاره) تزریق شد و حیوانات گروه کنترل، دست نخورده باقی ماندند. بعد از گذشت یک ماه از آخرین تزریق، با استفاده از مخلوط کتامین و زایلزین، حیوانات عمیقاً بیهوش شدند، سپس خونگیری از قلب صورت گرفت و سرم جدا شده، در دمای ۲۰- درجه سانتی‌گراد نگهداری گردید. همزمان تخمدان‌ها از بدن، خارج و پس از وزن کردن، برای تجزیه و تحلیل بافت‌شناسی در محلول بوئن قرار داده شدند. یافته‌ها: نتایج بدست آمده کاهش معنی‌داری را در حد ۰۱/۰P< در وزن نسبی تخمدان‌ها در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل نشان داد. کاهش وزن تخمدان با کاهش در تعداد فولیکول‌های بدوی همراه بوده است. قطر و تعداد جسم زرد نیز کاهش معنی‌داری نسبت به گروه کنترل نشان داد(۰۱/۰P<)، همچنین کاهش معنی‌دار در قطر اووسیت و قطر تخمدان دیده شد(۰۱/۰P<). نتایج سنجش هورمونی نیز کاهش معنی‌دار در سطح استروژن را در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل نشان داد(۰۱/۰P<). نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده در این مطالعه نشان می‌دهد که استفاده از عصاره الکلی گیاه سداب، منجر به تغییر عملکرد سیستم تولید مثلی در موشهای نابالغ ماده خواهد شد. بنابراین این احتمال وجود دارد که استفاده از این گیاه بتواند راه حل مناسبی جهت کنترل باروری به حساب آید.


فاطمه برزگری فیروزآبادی، دکتر محبوبه میرحسینی،
جلد ۱۹، شماره ۹۹ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده

  زمینه و هدف: گیاه گلپر حاوی مواد شیمیایی شامل پروتئین ها، فیبرها، قند به صورت احیا و غیر احیا، سه نوع کومارین، ترکیبات آلی از خانواده کافور، فیتواسترول ها و ۱و ۲ دی متوکسیل ۴ متیل بنزن می‌باشد . این ترکیبات دارای خواص آنتی میتوزی، استروژنیک، ضد سرطان، ضد دیابت، ضد چاقی و ضد جهش می‌باشند. در این تحقیق اثر عصاره الکلی گلپر بر تغییرات بافتی بیضه و میزان هورمون تستوسترون در موش مورد بررسی قرار گرفت .

  روش‌کار: روش مطالعه در این بررسی از نوع تجربی بود. در این آزمایش از ۳۲ سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار با وزن تقریبی ۱۰ ± ۲۸۰ گرم استفاده شد. موش‌ها به تصادف به ۵ گروه هشت تایی تقسیم شدند: گروه کنترل ) گروه شاهد ( دریافت کننده آب مقطر و گروه‌های تجربی که عصاره الکلی گلپر در مقادیر ۰۵/۰، ۱/۰، ۲/۰ و ۴/۰ گرم به ازای هر کیلوگرم دریافت کردند. از تمام گروه‌ها در پایان روز چهاردهم خون‌گیری به عمل آمد و از نمونه های خونی جمع آوری شده برای اندازه‌گیری هورمون تستوسترون به روش رادیوایمونواسی (RIA) استفاده شد . نتایج حاصله براساس برنامه آماری SPSS و تست Tukey مورد بررسی قرار گرفت. همچنین بیضه‌ها خارج وبعد از وزن کردن، مطالعات بافتی روی آن ها صورت گرفت.

  یافته ها: سطح سرمی تستوسترون در گروه‌های دریافت کننده مقادیر۱/۰ ، ۲/۰و ۴/۰ گرم به ازای هر کیلوگرم عصاره کاهش معنی داری را نسبت به گروه کنترل نشان داد (۰۰۱/۰= p ). تراکم اسپرم در لوله ‌ های اسپرم ساز و میانگین وزن بدن و بیضه ها در گروه‌های تجربی دریافت کننده مقادیر۲/۰و ۴/۰ گرم به ازای هر کیلوگرم عصاره کاهش معنی‌داری را نسبت به گروه کنترل نشان دادند (۰۱/۰= p ).

  نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق می‌توان نتیجه گیری کرد که احتمالاً مصرف عصاره الکلی گلپر باعث کاهش غلظت پلاسمایی هورمون تستوسترون، وزن بدن، وزن بیضه ‌ ها و تراکم اسپرم می شود و از آن می توان برای درمان اختلالات جنسی در افراد مذکر استفاده کرد .


دکتر مهربان فلاحتی، روح الله فاتح، سمیه شریفی نیا، علی کنعانی، دکتر احمد رضا معمار، دکتر فتانه هاشم دباغیان،
جلد ۱۹، شماره ۱۰۰ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده

  زمینه و هدف: موسیرها بخش مهمی از رژیم غذائی بسیاری از جمعیت های بشری را تشکیل می دهند و در زمینه های مختلف درمانی از خود اثرات داروئی نشان داده اند. تخمین زده می شود که ۷۵% تمام زنان حداقل یک بار در طول زندگی به عفونت واژینیت ( Vaginitis ) مبتلا می شوند و کاندیدا آلبیکنس ( Candida Albicans ) حدود ۸۰ تا ۹۵% موارد واژینیت کاندیدائی ( Vulvovaginitis Candidal ) را در کل دنیا تشکیل می دهد. هدف از این مطالعه، تعیین اثرات ضد کاندیدائی گیاه موسیر بر ضد عوامل کاندیدائی جدا شده از بیماران مبتلا به واژینیت کاندیدائی مزمن می باشد.

  روش کار: این مطالعه، یک مطالعه تجربی است. با استفاده از روش میکرودایلوشن Dillution) Micro )، اثرات ضد قارچی عصاره های آبی و الکلی موسیر در شرایط آزمایشگاهی ( In vitro ) بر ضد ۳۳ گونه کاندیدائی جدا شده از بیماران مبتلا به کاندیدیازیس مزمن که به بیمارستان های میرزا کوچک خان و لولاگر شهر تهران مراجعه کرده بودند، مورد آزمایش قرار گرفت.

  یافته ها: نتایج به دست آمده، فعالیت ضد قارچی گیاه موسیر بومی ایران با نام علمی Allium hirtifolium ، بر ضد تمامی گونه های کاندیدای مورد آزمایش را نشان داد و مشخص شد که تأثیر عصاره الکلی بسیار بیشتر از عصاره آبی این گیاه می باشد.

  نتیجه‌گیری: نتایج نشان دادند که عصاره تام موسیر فعالیت ضد کاندیدائی داشته و این امیدواری وجود دارد که از آن بتوان در آینده در درمان کاندیدیازیس استفاده نمود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb