جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای شیر خوار

دکتر فرین سلیمانی، دکتر رباب تیموری، دکتر ساحل همتی، دکتر اکبر بیگلریان،
جلد ۲۰، شماره ۱۱۵ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

 

زمینه و هدف: پیش بینی اختلالات تکاملی بعدی در هنگام تولد بسیار با اهمیت است. این مطالعه با هدف پیش­بینی اختلالات حرکتی کودکان با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی Artificial Neuronal Network -ANN)) در دوره نوزادی طرح­ریزی شده است.

 

روش کار: در این مطالعه­ی گذشته­نگر، ۶۰۰ شیرخوار با معاینه عصبی طبیعی و ۱۲۰ شیرخوار با معاینه عصبی غیر طبیعی بررسی شدند. برای انجام تحلیل، داده­ها به صورت تصادفی به دو قسمت آموزشی و آزمایشی تقسیم شدند. فرآیند یادگیری با مجموعه اول (۳۶۰ مورد) انجام شد. پس از آموزش شبکه، مرحله آزمایش شبکه با مجموعه داده­های آزمایشی (۳۶۰ مورد داده­های باقی­مانده) انجام پذیرفت. تحلیل  داده­ها با نرم­افزارR  نسخه ۱/۱۴ انجام شد.

 

یافته‌ها: برای مقایسه صحت کلاس بندی دو مدل مبتنی بر مجموعه آزمایشی در پیشگویی اختلال حرکتی از جدول صحت کلاس بندی استفاده گردید. شاخص­های هماهنگی نشان داد که شبکه عصبی مصنوعی در مقایسه با مدل رگرسیون لجستیک دارای دقت پیشگویی بالاتری است و مجموع پیشگویی درست با/بدون اختلال حرکتی در شبکه عصبی مصنوعی ۶/۷۸ درصد در مقابل ۹/۷۳ درصد می باشد. سطح زیر منحنی مشخصه عملکرد در مورد شبکه عصبی مصنوعی ۷۱/۰ و در مدل رگرسیون لجستیک ۶۸/۰ به دست آمد. در مجموع، ویژگی و حساسیت شبکه عصبی مصنوعی در مقایسه با مدل رگرسیون به ترتیب ۰/۸۸ درصد در مقابل ۰/۸۵ درصد و ۷/۳۱ درصد در برابر ۳/۱۸ درصد به دست آمد.

 

نتیجهگیری: توانایی شبکه عصبی مصنوعی و مدل رگرسیون لجستیک در پیش بینی کودکان بدون اختلال حرکتی مشابه بوده ولی توانایی شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی اختلال حرکتی بیش­تر از مدل رگرسیونی است.

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb