جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای شهرداری

محمد جمارانی، هوشنگ ظهیری، منصور شریفی،
جلد ۲۹، شماره ۲ - ( ۲-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: انسان‌ها در زمان‌های نسبتاً دور که هنوز شهر‌ها به صورت امروزی شکل نگرفته بودند بسیار آزادانه‌تر زندگی می‌کردند و هیچ حد و حصری را برای خود قائل نبودند. هدف اصلی پژوهش حاضر تبیین نقش نهادهای خانواده، آموزش و شهرداری به منزله نهاد اجتماعی دراخلاق شهروندی‌ بود.
روش کار: این پژوهش به لحاظ روشی، پیمایشی، به لحاظ ماهیت توصیفی و از نظر هدف نیز کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه افراد بالای ۱۸ سال تا ۶۵ سال ساکن تهران بودند. روش نمونه‌گیری، خوشه‌ای دو مرحله‌ای بود بدین صورت که ابتدا تهران را به سه پهنه شمال، جنوب و مرکز، تقسیم‌بندی کرده و سپس از هر پهنه دو منطقه را انتخاب می‌کنیم. براساس فرمول کوکران از هر پهنه ۴۰۰ نفر که شامل هر منطقه ۲۰۰ نفر می‌باشد، به عنوان نمونه انتخاب شدند. بنابراین مجموع تعداد نمونه پژوهش حاضر برای ۳ پهنه شهر تهران ۱۲۰۰ نفر بود. روش نمونه­گیری برای انتخاب نمونه آماری، احتمالی از نوع در دسترس بود که در این شیوه شهروندانی که در هنگام پرکردن پرسشنامه در دسترس بودند به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای محاسبه پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید و پایائی پرسشنامه بسیار مطلوب ارزیابی گردیده است. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از آزمون رگرسیون چندمتغیره و نرم­افزار Spss,۲۶ انجام شد.
یافته‌ها: پژوهش نشان داد سطح معنی­داری ارتباط بین نهاد خانواده و اخلاق شهروندی مطلوب است (P<۰,۰۵)؛ بنابراین بین نهاد خانواده و اخلاق شهروندی رابطه معنی­دار وجود دارد. همچنین ضریب همبستگی بین نهاد خانواده با اخلاق شهروندی مثبت است (۷۲۸/۰r=) بنابراین بین نهاد خانواده و اخلاق شهروندی ارتباط مثبت وجود دارد. مقدار ضریب تعیین نیز (۵۳۰/۰=r۲) آمده است که نشان می­دهد ۵۳ درصد تغییرات اخلاق شهروندی توسط نهاد خانواده تبیین می­شود.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد هرچقدر نفش خانواده بیشتر می­شود، توسعه اخلاق شهروندی نیز بیشتر می­شود. خانواده­ها به عنوان یک جامعه کوچک زمینه مناسبی برای تمرین رعایت حقوق دیگران هستند.

نادر گودرزی، فریده اشرف گنجویی، علی زارعی،
جلد ۲۹، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: کنترل استعداد و نوآوری بدنبال دستیابی به یک هدف مشترک هستند و آن رشد، توسعه و اثربخشی و ارائه الگوی سلامت در جامعه هستند؛ لذا هدف تحقیق حاضر ارائه الگوی کنترل استعداد بر نوآوری سازمانی در سازمان‌های سلامت محور (مدیران سازمان ورزش شهرداری شهر تهران) بود.
روش کار: نمونه­ی آماری پژوهش حاضر شامل کلیه مدیران و خبرگان سازمان ورزش شهرداری شهر تهران به تعداد ۲۶۷ نفر بود که به شیوه هدفمند انتخاب شدند. با توجه به محدود بودن جامعه آماری از روش نمونه­گیری خاصی استفاده نشد و به صورت تمام شمار و هدفمند نمونه برابر جامه تعیین گردید. شرکت کنندگان پرسشنامه استاندارد مدیریت استعداد فیلیپس و راپر ( ۲۰۰۹) و نوآوری سازمانی امید و همکاران (۲۰۰۲) را به صورت داوطلبانه تکمیل نمودند و پایایی کلیه متغیرها بیش ۷۰/۰ بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده­ها از نرم افزار لیزرل استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که مدل تحقیق از برازش کافی برخوردار بود (۸/۰ =RMSEA) و شاخص نسبت df /۲x در محدوده مجاز و شاخص‌های برازش نسبی و مطلق (GFI)، (IFI) و (NFI) به ترتیب برابر با ۹۴/۰، ۹۳/۰ و ۹۱/۰ به دست آمد که نشان دهنده برازش مناسب مدل بود.
نتیجه‌گیری: به طور کلی در مطالعه حاضر سه مولفه نوآوری محیطی، نوآوری فردی و نوآوری سازمانی را بیش از سایر مولفه­ها در رابطه با مدیریت استعداد نشان از ارتباط علی معنی­دار داشتند و در این زمینه می­توان گفت سازمان ورزش شهرداری در مراحل ابتدایی مدیریت استعداد بوده و بیشتر بر فرایند شناسایی و جذب متمرکز گردیده است.
وحید سرتیپی، بهزاد دیوکان، پریسا گودرزی،
جلد ۲۹، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف تحقیق حاضر بررسی نقش میانجی هوش هیجانی بر ارتباط مدیریت استعداد و  نوآوری سازمانی سازمان ورزش شهرداری شهر تهران بود.
روش کار: نمونه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه مدیران و خبرگان سازمان ورزش شهرداری شهر تهران به تعداد ۲۷۲ نفر بودند که به شیوه هدفمند و بصورت تمام شمار انتخاب شدند . شرکت کنندگان پرسشنامه استاندارد مدیریت استعداد فیلیپس و راپر (۲۰۰۹) شامل ۳۸ سوال و چهارمولفه، پرسشنامه هوش هیجانی براکت و همکاران (۲۰۰۶) شامل ۱۹ سوال و ۵ مولفه و پرسشنامه نوآوری سازمانی امید و همکاران (۲۰۰۲) که مشتمل بر ۲۲ سؤال و ۵ مولفه را به صورت داوطلبانه تکمیل نمودند. ابزار از روایی و پایایی مطلوب برخوردار بود. در بخش تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد از روش آزمون معادلات ساختاری برای آزمون فرضیات تحقیق حاضر با استفاده از نرم اقزار لیزرل نسخه ۸,۸ استفاده گردید.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان دارد مدل از برازش کافی برخوردار بود (۰۸/۰ RMSEA= ) و شاخص های شاخص‌های GFI، IFI،  و NFI بترتیب برابر با ۴۹/۰، ۴۳ /۰ و ۴۱/۰ می‌باشد که نشان دهنده برازش مناسب مدل می باشند. ارتباط علی معنی داری بین مدیریت استعداد و هوش هیجانی مدیران گزارش شد، همچنین ارتباط بین مدیریت استعداد و نوآوری سازمانی معنی دار بود علاوه بر آن مدیریت استعداد از طریق متغیر میانجی هوش هیجانی بر نوآوری سازمانی اثر علی معنی داری را نشان داد.
نتیجه‌گیری: هنگامی که سازمانی روی استعدادهایش سرمایه گذاری می‌کند و هوش هیجانی کارکنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. هوش هیجانی به عنوان یک رفتار اثربخش از سوی کارکنان می‌تواند ارتباط موثرتر در کار و نقش اساسی در رشد ابتکار و نوآوری ایجاد نموده باعث می‌شود فضای کاری بهتر و عملکرد سازمانی موثرتری را به همراه داشته باشد.

فرهاد ابوطالب، حمید سجادی، علی زارعی، فریده اشرف گنجویی،
جلد ۲۹، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: سرمایه اجتماعی و روانی یکی از عوامل محیطی تعیین کننده سطح سازگاری و سلامت جامعه محسوب می­شود و از آنجاییکه یکی از وظایف شهرداری، توسعه ورزش و سلامتی مردم جامعه است، لذا هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین نوآوری سازمانی و سرمایه اجتماعی و روانی در سازمان ورزش شهرداری بود.
روش کار: جامعه آماری این مطالعه توصیفی- همبستگی شامل کلیه کارکنان (مدیران و کارشناسان) سازمان ورزش شهرداری شهر به تعداد ۳۰۰ نفر تهران بود و روش نمونه‌گیری تمام شمار برای تعداد نمونه آماری استفاده شد. از پرسشنامه نوآوری سازمانی امید و همکاران (۲۰۰۲) و سرمایه اجتماعی و روانی از پرسشنامه پاتنام (۲۰۰۰) برای گرداوری داده­ها استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و ارتباط چندگانه از رگرسیون انجام شد.
یافته ­ها: یافته­ها نشان داد متغیر نوآوری سازمانی تاثیر معناداری بر سرمایه اجتماعی و روانی دارد. ضریب بتای ۲۹/۰ نوآوری سازمانی بدان معناست که به ازای هر واحد تغییر در انحراف معیار نوآوری سازمانی، ۲۹/۰ واحد تغییر در سرمایه اجتماعی و روانی به وجود می­آید و از آنجا که جهت این رابطه مثبت است، تغییر بصورت مستقیم و از نوع افزاینده می­باشد.
نتیجه ­گیری: با توجه به ارتباط بین متغیرها می­توان بیان داشت که سازمان ورزش شهرداری در مسیر رشد و توسعه نیاز به برنامه­ریزی دقیق در راستای نوآوری و حفط سرمایه اجتماعی و روانی دارد و لازمه برنامه­ریزی در نظر گرفتن تحولات آینده، پیش بینی محیط و اتخاذ تصمیمات اثرگذار در خصوص آینده است.
 
سیده لعیا بکائیان، مجتبی رضایی راد، سوسن رحیمی،
جلد ۳۰، شماره ۵ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: سلامت جسم و روان شهروندان در هر کشوی از اهداف اصلی مدیریت می‌باشد لذا هدف اصلی در این پژوهش تأثیر سبک مدیریت شهری بر سلامت جسم و روان شهروندان بود.
روش کار: با توجه به ماهیت پژوهش که به دنبال بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش می­باشد، پژوهش حاضر از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه شهروندان شهر تهران به تعداد بیش از ۸ میلیون نفر تخمین زده شد که حجم نمونه از طریق جدول کرجسی مورگان تعداد ۳۸۴ نفر، به روش نمونه­گیری تصادفی در دسترس در نظر گرفته شد. ابزار گردآوری در این پژوهش پرسشنامه­های محقق ساخته مدیریت شهری ۳۸ سؤالی و سلامت روانی دیوید گلدبرگ (۱۹۷۲) با ۲۴ گویه استفاده شده است. در این پژوهش به منظور تجزیه و تحلیل داده­ها از آزمون PLS۲ و spss استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که مقدار معنی‌داریt ، بزرگتر از ۹۶/۱ می‌باشد. چون ضریب مسیر استاندارد بین این دو متغیر مثبت و برابر با ۶۱۰/۰ به دست آمده است، لذا می­توان گفت که با افزایش یک انحراف استاندارد در سبک مدیریت شهری شاهد افزایش سلامت جسمی و روانی شهروندان به اندازه ۶۱۰/۰ انحراف استاندارد خواهیم بود. بنابراین با احتمال ۹۵ % سبک مدبریت شهری بر سلامت جسمی و روانی شهروندان تأثیر معنی‌داری دارد.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که سلامت جسم و روان شهروندان از اهداف مهم در هر جامعه است که سبک مدیریت شهری می­تواند به عنوان مالی مهم و اثرگذار بر این مولفه‌ها مد نظر قرار گیرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb