جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سیستم فعال‌ساز رفتاری

سهراب امیری، جعفر حسنی،
جلد ۲۳، شماره ۱۴۴ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: با وجود تلاش­های صورت پذیرفته پیرامون سنجش ابعاد نظریه حساسیت به تقویت(RST)، یکی از دشواری­های اصلی نظریه گری نبود مقیاس روانسنجی مطلوب است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ویژگی­های روان­سنجی مقیاس سیستم­ فعال­ساز و بازداری رفتاری در گروه­های غیربالینی صورت گرفت.

 روش کار: جامعه پژوهش حاضر دانشجویان دانشگاه  ارومیه و خوارزمی بودند که از این میان به ترتیب ۳۶۸ و ۴۷۲ نفر به عنوان نمونه نهایی انتخاب شد. جهت تعیین مشخصات روان­سنجی مقیاس سیستم فعال­ساز و بازداری رفتاری از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده شد. سپس اعتبار این مقیاس از طریق ضریب آلفاء کرونباخ و باز آزمایی سنجیده و دو نیم­سازی، همچنین روایی ملاکی آن با مقیاس عاطفه مثبت و منفی و پرسش­نامه حساسیت به پاداش و تنبیه مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ­ها: نتایج تحلیل عاملی اکتشافی چهار عامل را استخراج کرد. همچنین شاخص­های برازش در تحلیل عاملی تاییدی از الگوی چهار عاملی حمایت کرد. ضرایب آلفاء، باز آزمایی و دو نیم سازی حاکی از ثبات درونی مطلوب بوده و الگوهای ضرایب همبستگی بین خرده­ مقیاس­های نسخه­ی فارسی پرسشنامه­ی سیستم­های فعال­ساز و بازداری رفتاری با مقیاس عاطفه مثبت و منفی و پرسش­نامه حساسیت به پاداش و تنبیه حاکی از روایی ملاکی خوب مقیاس بود.

نتیجه ­گیری: یافته­های پژوهش حاضر مشابه فرهنگ اصلی بود، بنابراین نسخه­ی فارسی مقیاس سیستم­های فعال­ساز و بازداری رفتاری برای بررسی ویژگی­های منطبق با سیستم BAS و BIS و خرده مقیاس­های آنها ابزار مطلوبی است. 


نسرین رهبری غازانی، جلیل باباپور،
جلد ۲۵، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: اختلال افسردگی به عنوان یکی از شایع­ترین اختلالات روانی طیف وسیعی از نشانه­ها را در برمی‌گیرد و سیستم‌های مغزی رفتاری و راهبردهای تنظیم هیجان می­توانند به عنوان چهارچوبی مؤثر برای پیش­بینی این نشانه­ها مورد استفاده قرار گیرند. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه سیستم­های بازداری/فعال­سازی رفتاری و تنظیم شناختی هیجان با نشانگان اختلال افسردگی بود.
روش کار: روش پژوهش حاضر توصیفی همبستگی و جامعه آماری آن کلیه بیماران مرد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی بستری در بیمارستان رازی شهر تبریز بود که از میان آن‌ها ۶۰ بیمار به روش تمام­شمار انتخاب شد. برای جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه­های سیستم­های بازداری/فعال­سازی رفتاری (BAS/BIS) کارور و وایت، تنظیم شناختی هیجان (CERQ) گارنفسکی و افسردگی (BDI-II) بک استفاده شد و داده­ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.
یافته­ها: نتایج نشان داد که سیستم بازداری رفتاری و راهبرد منفی تنظیم هیجان با علائم عاطفی، شناختی، جسمی و نمره کل علائم افسردگی رابطه مثبت (۰۱/۰>p) و سیستم­ فعال­ساز رفتاری و راهبرد مثبت تنظیم هیجانی با آن رابطه منفی (۰۱/۰>p) دارد. همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که سیستم­های بازداری/فعال‌سازی رفتاری و راهبردهای تنظیم هیجان سهم معناداری در پیش­بینی علائم افسردگی دارند (۰۱/۰>p).
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته­های پژوهش حاضر می‌توان نتیجه گرفت که سیستم­های بازداری/فعال­سازی رفتاری و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان نقش مهمی در آسیب­شناسی اختلال افسردگی اساسی دارند.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb