جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای سیر زایمان

دکتر شایسته پراشی، دکتر مریم کاشانیان، دکتر ام لیلی ربانی،
جلد ۲۰، شماره ۱۱۲ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

 

زمینه و هدف: سیر زایمان طبیعی دردناک است و درد آن یکی از دردناک‌ترین تجربه ها در انسان است. تسکین این درد برای جلوگیری از تاثیرات منفی بر روی زن باردار و نیز بر روی سیر لیبر همواره مورد توجه بوده است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثر انتونوکس با اکسیژن درکاهش درد و سیرلیبر است.

 

روش کار: مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی ۱۲۰ نفر از خانم‏های باردار نولی پار که جهت ختم بارداری و با دردهای زایمان در فاز فعال زایمان در اتاق زایمان بیمارستان اکبرآبادی بستری بودند صورت گرفت. بیماران در دو گروه انتونوکس (گروه مورد) و گروه اکسیژن (گروه شاهد) قرار گرفتند (در هر گروه ۶۰ نفر). میزان درد به وسیله سیستم VAS اندازه گیری شد. طول فاز فعال و مرحله دوم زایمان و نیز طول مدت کل زایمان و نیز درد و عوارض در دو گروه مقایسه شد.

 

یافته‌ها: زنان در دوگروه از نظر سن (۶/۰p=)، سن حاملگی (۴/۰p=BMI (۹/۰p=)، وزن نوزاد (۶/۰p=)، نمره آپگار دقیقه ۱ و ۵ (۷/۰p=)، و میزان سزارین (۲/۰p=) اختلاف معنی داری نداشتند. میانگین درد بیماران در زمان های مختلف (۱ و ۲ و ۳ ساعت) (۰۵/۰p<) در گروه انتونکس کمتر گروه اکسیژن بود. میانگین کل طول مدت زایمان (۰۰۳/۰p=)، طول مدت فاز فعال زایمان (۰۲/۰p=) و مرحله ۲ زایمان (۰۲/۰p=) در گروه انتونکس کمتر از گروه اکسیژن بود. میزان بروز عوارض در گروه دریافت کننده انتونوکس بیشتر از گروه اکسیژن بود (۰۰۱/۰p=).

 

نتیجهگیری: نیتروس اکساید درد زایمان را کاهش می دهد. همچنین انتونوکس طول لیبر را کاهش می دهد، ولی عوارض بیشتری نسبت به اکسیژن دارد.

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb