جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای سقط جنین

مریم مریدی، دکتر سعیده ضیائی، دکتر انوشیروان کاظم نژاد، میثم عفتی،
جلد ۱۹، شماره ۹۸ - ( ۵-۱۳۹۱ )
چکیده

  زمینه و هدف: سکونت در مناطق آلوده می­تواند به عنوان یک عامل خطر برای زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد باشد. مطالعات معدودی در مورد ارتباط بین استنشاق هوای آلوده و سقط جنین وجود دارد. هدف از پژوهش حاضر تعیین ارتباط میان استنشاق آلاینده­های محیطی در دوران بارداری و بروز سقط جنین می­باشد.

  روش کار: پژوهش حاضر مطالعه­ای مورد-شاهدی است که بر روی ۱۴۸ سقط خودبه خودی (گروه مورد) و ۱۴۸ خانم باردار (گروه شاهد) انجام شد. نمونه‌ها به صورت تصادفی از ۱۰ بیمارستان در سطح شهر تهران در سال ۱۳۸۹ جمع­آوری شدند. ارتباط سقط جنین و آلودگی هوا با استفاده از آزمون­های آماری تی و رگرسیون لجستیک در نرم افزار SPSS و همچنین تحلیل­های مکانی در نرم افزار Arc GIS مورد بررسی قرار گرفت.

  یافته‌ها: میانگین غلظت دی­اکسیدنیتروژن و دی­اکسیدگوگرد در گروه مورد (۴۶/۲۰±۹۱/۳۵ و ۸۷/۱۹±۶۲/۴۹) بیشتر از گروه شاهد (۱۱/۱۱±۱/۲۹ و ۲/۱۳±۶۷/۴۵) بود (۰۰۰/۰= p و ۰۴۵/۰= p ). همچنین مشخص شد سقط جنین در افرادی که در فاصله کمتر از ۱۰۰ متر از بزرگراه­ها زندگی می­کنند، بیشتر بود.

  نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این پژوهش به نظر می­رسد آلودگی هوا و سکونت در نزدیکی مناطق پرتردد تهدید کننده سلامت مادر باردار و جنین می­باشد. لذا، ارائه آموزش­های لازم در زمینه آثار سوء آلودگی هوا بر بارداری به زنان ساکن در مناطق پرتردد شهر و همچنین اتخاذ راهکارهایی جهت کاهش این آلاینده­ها پیشنهاد می­گردد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb