جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای زنان افسرده

احمد مزارعی ستوده، ابوالفضل بخشی پور، محمود جاجرمی،
جلد ۳۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: افسردگی بر کیفیت زندگی زناشویی افراد تاثیر می­گذارد و عملکرد آنها را بیش از اختلال اضطراب و به اندازه شایع­ترین بیماری های پزشکی تضعیف می کند. هدف از انجام تحقیق حاضر تعیین تاثیر واقعیت درمانی گروهی بر صمیمیت و رضایت زناشویی زنان افسرده متاهل بود.
روش  کار: برای انجام تحقیق نیمه آزمایشی و کاربردی حاضر که با گروه آزمایش و گواه و طرح تحقیق پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری دو ماهه انجام شد از بین زنان افسرده مراجعه ‌کننده به دو مرکز مشاوره و روانشناسی در مشهد در سال ۱۳۹۸ (۹۴ نفر) تعداد ۳۰ نفر به شکل هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه واقعیت درمانی و گواه تقسیم شده و بعد از تکمیل فرم رضایت­نامه، پرسشنامه­های صمیمیت زناشویی والکر و تامپسون (۱۹۸۳) و رضایت زناشویی انریچ، ۱۹۸۹ را تکمیل کردند. سپس آزمودنی­های گروه­ آزمایش ۸ جلسه ۹۰ دقیقه­ای تحت برنامه واقعیت درمانی دوبا و همکاران (۲۰۰۹) قرار گرفتند. بلافاصله بعد از مداخله و دو ماه بعد مجدا پرسشنامه­ها توسط آزمودنی­ها تکمیل شد. داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد واقعیت درمانی بر صمیمیت زناشویی (۹۳/۳ =F، ۰۲۷/۰=P) و رضایت زناشویی (۳۴/۴ =F، ۰۱۹/۰=P) تاثیر داشته و پایداری این تأثیر در مرحله پیگیری بود.
نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج استفاده از واقعیت درمانی به شیوه گروهی در جهت بهبود صمیمیت و رضایت زناشویی در زنان افسرده متاهل با مشورت پزشک توصیه می­شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb