مریم مشکانی فراهانی، انسیه واحدی، عبداله بهرامی،
جلد ۲۶، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده
زمینه و هدف: فشار شریان ریه در ۱۹۵۱ اولین بار با فشار شریان ریوی اولیه معرفی شد. مطالعات متعددی روی پایه ژنتیک آن و ارتباط فامیلی آن بحث کردهاند و با توجه به اهمیت آن ما نیز در این مطالعه به بررسی شیوع فشار شریان ریه در فامیل درجه یک افراد مبتلا پرداختیم.
روش کار: طی این پژوهش، ۵۱ نفر از اعضای درجه اول شامل پدر، مادر، برادر، خواهر و فرزند بیماران مبتلا به فشار خون ریوی اولیه وارد مطالعه شدند. اکوکاردیوگرافی و تست ورزش انجام شد و نتایج فشارریه قبل و بعد از تست ورزش مقایسه شد.
یافتهها: این مطالعه پیرامون ۲۷ نفر از شرکتکنندگان که ۱۷ نفر خانم و ۱۰ نفر مرد در سه گروه صورت گرفت. طی مطالعه ما بر اساس پارامترهای PAP قبل از تست ورزش ۲۲ نفر (۵/۸۱%) از افراد شرکت کننده نرمال و ۵ نفر (۵/۱۸%) در گروه حدواسط قرار داشتند. بعد از انجام تست ورزش ۱۵ (۵/۵۵%) در گروه نرمال، ۹ نفر (۳/۳۳%) در گروه حد واسط و ۳ نفر (۱/۱۱%) مبتلا به فشار خون ریوی بودند.
نتیجهگیری: پیشنهاد میشود که افراد خانواده بیماران مبتلا به هایپرتنشن ریوی جز گروه با ریسک بالا برای این بیماری تلقی شده و نیاز به ارزیابی و غربالگری از نظر ابتلا به هایپرتنشن ریوی دارند.