جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای رفتار.

مینا سادات هاشمی پرست، دکتر داود شجاعی زاده، دکتر طاهره دهداری، دکتر محمود رضا گوهری،
جلد ۲۰، شماره ۱۱۰ - ( ۵-۱۳۹۲ )
چکیده

 

زمینه و هدف: عفونت مجاری ادراری Urinary Tract Infection (UTI) یکی از شایع ترین عفونت های باکتریال در کودکان می باشد که از نظر شیوع پس از عفونت های مجاری تنفسی قرار دارد. نظر به اهمیت آموزش به منظور ارتقاء رفتارهای پیشگیری کننده از عفونت های ادراری، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی مداخله آموزشی مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی بر ارتقاء رفتارهای پیش گیری کننده از عفونت ادراری کودکان در مادران دارای کودک زیر ۶ سال انجام شد.

 

روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که در سال۱۳۹۰ در ۶۰ نفر از مادران دارای کودک زیر ۶ سال که به صورت تصادفی در دو گروه آزمون (۳۰ نفر) و شاهد (۳۰ نفر) قرار گرفتند انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه خود ساخته مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی بود. پرسشنامه الگوی اعتقاد بهداشتی در ۲ زمان قبل و ۱ ماه بعد از آموزش، توسط مادران تکمیل گردید و بعد از انجام پیش آزمون، مداخله آموزشی در طی ۴ جلسه آموزشی به مدت ۴ هفته برای گروه آزمون انجام گرفت. در نهایت اطلاعات حاصل جمع آوری و توسط نرم افزار spss و با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل و زوجی، همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 

 

یافته ها: نتایج آزمون آماری تی مستقل نشان داد بین دو گروه از نظر میانگین نمرات شدت درک شده (۰۰۱/۰p=)، منافع درک شده (۰۰۱/۰p=)، خودکارآمدی (۰۲۸/۰p=) و رفتار (۰۰۲/۰p=) بعد از مداخله تفاوت معنی داری وجود داشته است.

 

نتیجهگیری: با توجه به یافته‌های پژوهش چنین استنباط می شود که مداخله حاضر تاثیر مثبتی روی رفتارهای پیشگیری کننده از عفونت ادراری در مادران داشته است و هم چنین مداخله در چارچوب مدل اعتقاد بهداشتی منجر به بهبود میانگین نمرات منافع درک شده، شدت درک شده و خودکارآمدی مادران گردید.

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb