جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای رفتار مصرف کننده

علیرضا سازش، روح اله سمیعی، پرویز سعیدی، محمودرضا مستقیمی،
جلد ۲۷، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه نوآوری اجتماعی به عنوان یک موضوع مهم و حیاتی در جوامع مطرح است. هدف از انجام تحقیق حاضر طراحی الگوی نوآوری اجتماعی و تأثیر آن بر رفتار و سلامت روانی مصرف کننده بود.
روش­ کار: تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده‌ها به‌روش آمیخته اکتشافی انجام شده است. برای جمع­آوری داده­ها از مصاحبه با خبرگان مرتبط با موضوع به تعداد ۵۰ نفر که به شیوه غیرتصادفی و تکنیک گلوله برفی انتخاب شده بودند و توزیع و جمع­آوری پرسشنامه محقق‌ساخته نوآوری اجتماعی، پرسشنامه رفتار مصرف کننده و پرسشنامه سلامت عمومی (GHO) بین شهروندان (تعداد ۳۸۴ نفر) استفاده شد. پایایی پرسشنامه‌ها نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ انجام شد که مورد تأیید قرار گرفت. داده­ها با استفاده از روش مدل‌یابی معادلات ساختاری و نرم افزار Smart-PLS تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد نوآوری اجتماعی بر رفتار و سلامت روانی مصرف کننده اثر مستقیم و معناداری دارد و نوآوری اجتماعی می‌تواند ۹۶ درصد رفتار مصرف کننده را تبیین کند.
نتیجه ­گیری: نتایج تایید کننده نقش نوآوری بر رفتار و سلامت روانی شهروندان می­باشد و پیشنهاد می­شود.
مهران شیرزاد، محمد آقایی، نادر غریب نواز،
جلد ۲۹، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: رسانه های اجتماعی امروزه نقش مهمی در توسعه رفتار مصرف کنندگان بخصوص در حیطه سلامت داشته است. در همین زمینه بسیاری از افراد با استفاده از شبکه‌های اجتماعی نیازمندی های اطلاعاتی خود را در خصوص سلامت کسب می‌کنند. یکی از این موارد توریسم سلامت است.
روش کار: پژوهش حاضر از نظر روش شناسی تحقیق در گروه تحقیق کاربردی، پیمایشی و همبستگی می‌باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کاربران شبکه اجتماعی در مراکز پزشکی ارائه دهنده خدمات توریسم سلامت شهر تهران می باشد. حجم جامعه آماری ۸۵۰ نفر در طی دوره مورد بررسی بوده است و با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه برابر ۲۵۶ نفر تعیین شده است. به منظور سنجش متغیرهای تحقیق از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. روایی این ابزار از طریق روایی سازه مورد بررسی قرار گرفته است و پایایی با استفاده از ضریب  آلفای کرونباخ بررسی و تایید شده است. در بخش روش تجزیه و تحلیل نیز، ابتدا مدل اندازه گیری تشکیل و بر اساس شاخص‌ها برازش مدل مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت نیز بر اساس روش مدلیابی ساختاری روابط بین متغیرهای تحقیق برررسی و نتایج ارائه گردید. در این بخش از نرم افزار ایموس استفاده شده است.
یافته‌ها: نتایج نشان داد میزان و نوع استفاده از شبکه‌های اجتماعی تاثیر معنی داری در رفتار قبل، حین و بعد از استفاده از خدمات توریسم سلامت داشته است. 
نتیجه‌گیری: به نظر میزان و نوع استفاده از شبکه‌های اجتماعی در میان کاربران می تواند تاثیر بالایی بر تمایل به استفاده از خدمات توریسم سلامت در میان گردشگران سلامت داشته است.  
فهیمه حسن خانی کوهستانی، حسن واحدی، سیدحسین حسینی،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: در فضای رقابتی کنونی و با تغییرات سریع در نیازهای مصرف‌کنندگان، توجه به رفتار مصرف کننده اهمیت دارد. لذا هدف این مطالعه تدوین مدل کیفی رفتار مصرف کننده محصولات سلامت محور و پزشکی در محیط‌های درمانی بود.
روش­کار: جامعه‌ی آماری این مطالعه کیفی شامل تمام پژوهشگران و اساتید دانشگاهی متخصص در حوزه‌ی بازاریابی و برخی فعالان حوزه بازاریابی در فروش تجهیزات سلامت محور و پزشکی بود. حجم نمونۀ ‌آماری (مشارکت‌کنندگان در پژوهش) در بخش کیفی ۲۰ نفر تا رسیدن به اشباع نظری از طریق مصاحبه‌های دلفی نیمه‌ساختارمند بود. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش‌کدگذاری باز، محوری وانتخابی با انتخاب مقوله‌های اصلی پژوهش بر اساس الگوی زیر تا رسیدن به اشباع نظری صورت گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد مقوله­ها در قالب ۲۶ کد مقوله و ۹۵ گویه مشخص شد و در دل سازه‌های ۶ گانه الگوی پارادایمی به صورت پدیده اصلی و مرکزی (۳ مقوله و ۱۳ مفهوم)، شرایط علّی (۴ مقوله، ۱۵ گویه)، شرایط زمینه­ای (۷ مقوله، ۲۵ گویه)، ‌شرایط مداخله­گر یا میانجی (۵ مقوله، ۱۵ گویه)، راهبردها (۳ مقوله، ۱۲ گویه) و پیامدها (۴ مقوله، ۱۵ گویه) جای گرفتند.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می‌توان بیان کرد که در بازار رقابتی لوازم سلامت محور و پزشکی، طراحی یک مدل کیفی رفتار مصرف کننده سلامت محور که به عوامل مختلفی همچون شفافیت اطلاعات، شخصی‌سازی ارتباطات، و مسئولیت‌پذیری اجتماعی توجه دارد، می‌تواند به موفقیت برندها در جذب و حفظ مشتریان کمک شایانی کند.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb