جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای دیسک بین مهره‌ای

محسن شیخ حسن، سعید محمدی، محسن نیکبخت، مهدیه غیاثی،
جلد ۲۴، شماره ۱۵۶ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

دژنراسیون دیسک بین مهره‌ای (Intervertebral disc degeneration) یک بیماری متداول و شایع است که معمولا از دهه سوم زندگی افراد شروع می‌شود و یکی از دلایل موثر در مشکلات اجتماعی و اقتصادی به حساب می‌آید. نتایج حاصل از چندین مطالعه نشان داده است که پلاسمای غنی شده از پلاکت (Platelet-rich plasma)، قابلیت تحریک رشد و تکثیر سلولی و بازسازی ماتریکس خارج سلولی را دارد. با این حال نتایج مطالعات هنوز قدری محدود و ناکافی بوده و مطالعات بیشتری جهت روشن شدن نقش پلاسمای غنی شده از پلاکت (PRP) در پیشگیری و درمان بیماری دژنراسیون دیسک بین مهره‌ای (IDD)  مورد نیاز می باشد. هدف از این مطالعه مروری، خلاصه سازی و نقد مطالعات پیش بالینی و شواهد بالینی موجود در استفاده از PRP  و نتایج آن‌ها در درمان بیماریIDD  می‌باشد.
در این مطالعه از پایگاه‌های اطلاعات مقالات علمی جهت جستجو برای یافتن مقالات مورد نظر استفاده شد. در پایان فرآیند بررسی، مقالات مرتبط با موضوعات جستجو شده مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. همچنین، چندین مطالعه بالینی و یک مطالعه موردی بالینی نیز در این مقاله مورد بررسی قرار گرفتند. تمامی نتایج بالینی بدست آمده در این تحقیقات تاثیر مثبتی را نشان دادند.
به نظر می‌رسد با آن که نتایج تحقیقات تاثیر مثبتی را در زمینه استفاده از PRP جهت درمان دژنراسیون دیسک بین مهره‌ای نشان داده است اما با این حال هنوز نمی توان مدرک قطعی را در مورد استفاده از PRP در بازسازی دژنراسیون دیسک بین مهره‌ای متصور شد و می‌بایست مطالعات بیشتری در آینده در این زمینه صورت پذیرد.
 


حمید حبوباتی، مسعود خوشبین، محمد حسین احمدیه، معین نعمتی، غلامحسین حلوانی، بهناز خوانین زاده،
جلد ۲۹، شماره ۸ - ( ۸-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: افراد بسیاری تحت جراحی برای درمان فتق دیسک کمری قرار می‌گیرند. عدم عود هرنیاسون دیسک پس از عمل جراحی از اهداف مهم در این بیماران است. عود فتق دیسک بین مهره‌ای به عواملی ازجمله شیوه جراحی بستگی دارد. هدف از مطالعه بررسی میزان عود فتق دیسک بین مهره‌ای کمری در دو روش جراحی همی لامینکتومی و پارشیال لامینکتومی است.
روش کار: این مطالعه از نوع تحلیلی و به صورت گذشته‌نگر است. جامعه شامل ۴۰۰ نفر بیمار بستری در بیمارستان مرتاض یزد که در طی سه سال تحت عمل جراحی هرنیاسیون دیسک بین مهره‌ای کمری به دو روش جراحی ذکر شده قرار گرفته‌اند. اطلاعات متغیرهای موثر با استفاده از مصاحبه و برگ شرح عمل جمع‌آوری شد. نتایج به وسیله آزمون‌های T-Test، Fisher-exact ،Chi-Square و نرم افزار SPSS-۱۷ مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته‌ها: از ۴۰۰ بیمار مورد بررسی، ۳۳۸ نفر (۵/۸۴ درصد) تحت جراحی پارشیال لامینکتومی و ۶۲ نفر (۶/۱۵ درصد) همی‌لامینکتومی قرارگرفتند. ۳۵ نفر (۸/۸ درصد) دچار عود فتق دیسک بین مهره‌ای کمری شدند. میزان عود بیماری در دو گروه جراحی با ۰۸۰/۰p= معنی دار نشد. بررسی ارتباط عود در این دو روش جراحی با سایر ریسک فاکتورهای موثر برعود فتق دیسک نشان داد که در بیماران خانم، بازه سنی۵۴-۴۵سال، افراد با مشاغل سبک و بیماران غیرسیگاری ریسک عود در روش پارشیال لامینکتومی کمتر از روش همی‌لامینکتومی است.
نتیجه‌گیری: عوامل موثر در عود فتق دیسک بین مهره‌ای در این مطالعه بر حسب نوع عمل جراحی شناسایی شدند. با توجه به این عوامل می‌توان ریسک فاکتورهایی را برای جلوگیری از عود فتق دیسک پس از عمل جراحی، تعیین کرد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb