جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای درد شکمی

شکوفه نیک نشان، محسن گل پرور، احمد عابدی، دکتر پیمان نصری، دکتر فاطمه فاموری،
جلد ۲۷، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: کودکان مبتلا به درد شکمی اغلب زمینه افزایش استرس والدین را به دلیل اختلال خود فراهم می­کنند. این پژوهش با هدف تعیین اثر­بخشی بازی درمانی شناختی-رفتاری و بازی درمانی مبتنی بر تاب­آوری بر استرس والدینی کودکان مبتلا به درد شکمی اجرا شد.
روش کار: این مطالعه یک پژوهش نیمه­آزمایشی با طرح پیش­آزمون، پس­آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. ۲۴ کودک ۵ تا ۱۰ سال مبتلا به درد شکمی عملکردی به همراه مادرانشان در شهر اصفهان به­صورت هدفمند انتخاب و به­طور تصادفی در دو گروه بازی درمانی و یک گروه کنترل (۸ نفر برای هر گروه) گمارده شدند. پرسشنامه استرس والدینی بری و جونز (۱۹۹۵) برای سنجش متغیر وابسته در مراحل آزمایش استفاده شد. دو گروه بازی درمانی شناختی-رفتاری و بازی درمانی مبتنی بر تاب­آوری به مدت ۸ جلسه تحت درمان قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ درمانی دریافت نکرد. داده­ها از طریق تحلیل واریانس اندازه­های تکرار شده (مکرر) تحلیل شد.
یافته­‌ها: نتایج نشان داد که در استرس والدینی فقط بین بازی­درمانی مبتنی بر تاب­آوری با گروه کنترل تفاوت معناداری وجود دارد، ولی بین بازی درمانی شناختی-رفتاری با گروه کنترل و بین دو بازی درمانی با یکدیگر تفاوت معناداری وجود ندارد.
نتیجه­‌گیری: بازی­درمانی مبتنی بر تاب­آوری در کاهش استرس والدینی مؤثر بود. بنابراین از این درمان می­توان برای بهبود استرس والدینی کودکان مبتلا به درد شکمی عملکردی در مراکز درمانی استفاده کرد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb