جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای حضور غیر موجه

صدیقه افشارنسب، اسمعیل کمالی راد، غلامرضا جمال،
جلد ۳۰، شماره ۵ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: پدیده حضور غیر موجه(پرزنتیسم) می‌تواند یکی از مشکلات رایج در سازمان‌های امروزی باشد. هدف این پژوهش ارائه یک مدل کیفی برخاسته از تئوری داده ­بنیاد جهت تحلیل عملکرد سازمانی با تاکید بر حضور غیر موجه(پرزنتیسم) در شرایط چندموجی کرونا در سازمانهای دولتی می­باشد.
روش کار: با به‌کارگیری روش کیفی (روش داده ‌بنیاد) با انجام مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با ۱۱ نفر از خبرگان و اعضای هیئت علمی سازمانهای دولتی صورت گرفته است. برای تجزیه و تحلیل داده­های کیفی از نرم­افزارهای ماکس کیودا استفاده شده است. مصاحبه ها ضبط می‏گردید تا با پیاده سازی مجدد، مرور گفتگوها و تحلیل، بررسی دقیق­­تری نسبت به دیدگاه‏های طرح شده مشارکت کنندگان انجام شود. تعدادی از مصاحبه­شوندگان اجازه ضبط مصاحبه را ندادند که با یادداشت برداری از مصاحبه، موارد به شکل متنی به نرم افزار جهت کدگذاری منتقل گردید. پس از کدگذاری مصاحبه­ها اطلاعات جهت جمع بندی نهایی به (اکسل) منتقل شد. در پایان تحلیل داده­ها به شیوه کدبندی باز، محوری و انتخابی انجام گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد پدیده اصلی پرزنتیسم  به سه مقوله اجتنابی، نگرشی و مزورانه و نمایشی، پدیدآورندگان به دو دسته عوامل سازمانی و فردی، شرایط زمینه‏ای به سه دسته عوامل شغلی، سازمانی و محیطی،  مداخله‌گرها به پنج دسته عوامل خدمات اجتماعی، توانمندسازی کارکنان، کسب شایستگی استخدامی، فضای اعتماد و احترام و عدالت سازمانی و راهبردهای کاهش ،شامل تعادل بین کار و زندگی، آسیب­شناسی شغل، نیازسنجی آموزشی شغل، مدیریت دورکاری و افزایش مهارت ارتباطی بین مدیران و کارکنان و پیامدها به دو دسته منفی و مثبت طبقه بندی گردید.
نتیجه‌گیری: یافته­ها نشان داد که شرایط زمینه‏ای پرزنتیسم به سه دسته عوامل شغلی، سازمانی و محیطی دسته‏بندی می‏شوند. در این پژوهش با اتکا به ایده‌های استخراج شده از متن مصاحبه‌ها، و بررسی ادبیات موضوع مداخله‌گرهای پرزنتیسم به پنج دسته عوامل خدمات اجتماعی، توانمندسازی کارکنان، کسب شایستگی استخدامی، فضای اعتماد و احترام و عدالت سازمانی تقسیم شدند..

صدیقه افشارنسب، اسمعیل کمالی راد، غلامرضا جمالی،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: این تحقیق با هدف ارائه الگویی جهت تحلیل عملکرد سازمانی پایدار با تأکید بر حضور غیر موجه در بحران‌های ویروسی در سازمان‌های دولتی، با مشارکت خبرگان، اساتید و کارشناسان سازمان‌های دولتی بر اساس رویکرد داده ­بنیاد انجام گرفته است.
روش ­کار: این پژوهش در بخش تحلیل کیفی داده­های پژوهش به تحلیل داده‏های حاصل از بررسی ادبیات موضوع و مصاحبه نیمه ساختارمند  با ۱۱ نفر از خبرگان و اعضا هیئت علمی آگاه به حوزه عملکرد سازمانی پرداخته شد و سپس بر اساس رویکرد داده بنیاد (روش استراوس کوربین)، طی سه مرحله کد گذاری باز، محوری و انتخابی، مدل­های کیفی حضوری گرایی و غیبت گرایی در شرایط چندموجی کرونا در سازمان‌های دولتی طراحی شدند.
یافته­ها: ۱۷ مقوله کلی در قالب مدل پارادیمی حضورگرایی شرایط علی (سازمانی، فردی، محیطی)، پدیده اصلی (رویکرد امتناع، رویکرد نگرشی، رویکرد ریاکارانه)، شرایط زمینه ساز (شرایط سازمانی، شرایط شغلی، شرایط جامعه)، شرایط مداخله گر (عوامل سازمانی، عوامل فردی)، راهبردها (راهبردهای مدیریتی، راهبردهای سازمانی، راهبردهای فرهنگی و اجتماعی) و پیامد‌ها (پیامد‌های منفی فردی، پیامد‌های منفی سازمانی، پیامد‌های مثبت از اعمال راهبرد‌ها) شناسایی شده‌اند اعتبار مدل‌های پیشنهادی با استفاده از نظر خبرگان با استفاده از پرسشنامه دارای طیف ۱ تا ۹ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج میانگین نمرات و بارهای عاملی برای هر دو مدل حاکی از تأیید اعتبار آن­ها بوده است.
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که با آگاهی از پدیده حضور غیر موجه و پیامدهای منفی و مثبت آن بر عملکرد سازمانی پایدار سازمان مورد مطالعه تأثیر معنی‌داری دارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb