جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای توان مفصلی

امین گندمکار، منصور اسلامی، سیداسماعیل حسینی نژاد، وحید جاهدی،
جلد ۲۱، شماره ۱۲۴ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه استفاده از کفش ناپایدار برای فعالیت‌های حرکتی در جامعه رایج شده است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تأثیر کفش ناپایدار بر توان مفاصل پایین‌تنه هنگام دویدن بود.
روش کار: در این پژوهش نیمه تجربی، ۳۰ نفر آزمودنی به صورت در دسترس با پای غالب راست و قد ۳۹/۵±۹/۱۷۶ سانتی‌متر، جرم ۸۴/۸±۳/۷۲ کیلوگرم، سن ۲۷/۲±۲۱ سال، ۳ کوشش متوالی در شرایط پابرهنه، با کفش ناپایدار و کفش کنترل دویدند. پارامترهای سینماتیکی و سینتیکی با استفاده از همزمان‌سازی دوربین ویدئویی و صفحه نیروسنج ثبت گردید. آزمون فرضیات از روش تحلیل واریانس دوعاملی در نسخه ۲۰ نرم‌افزار SPSS انجام شد  (۰۵/۰>p).
یافته‌ها: توان منفی مچ پا در کفش ناپایدار نسبت به کفش کنترل (۴۹%، ۰۲/۰=p) و پای‌برهنه به‌طور معناداری کاهش یافت (۳۵%، ۰۵/۰>p). کفش ناپایدار توان مثبت مچ پا را در مقایسه با پای برهنه ۲۳%کاهش معنادار داد (۰۱/۰=p). کفش ناپایدار توان منفی مفصل زانو را در مقایسه با مفاصل مچ پا (۲۴۲%) و ران (۶۶۵%) به طور معناداری افزایش داد (۰۵/۰>p). در مفصل ران تفاوت معناداری در وضعیت‌های مورد بررسی مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: کفش‌ ناپایدار با کاهش توان منفی مچ پا در مقایسه با کفش کنترل، منجر به کاهش ظرفیت کنترلی عضلات ساق و پایداری فعال این مفصل می‌شود. کفش ناپایدار با افزایش توان مثبت مچ پا در مقایسه با پای برهنه، ممکن است ظرفیت تولید نیرو را در عضلات چهار سر بهبود بخشد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb