جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای تمایز پذیری عصبی

معین فصیحیان، مریم طاهری، خسرو ابراهیم، مریم نورشاهی،
جلد ۲۹، شماره ۶ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: بازماندگان پس از سکته مغزی، دچار اختلالات حرکتی، ضعف حافظه و مشکلات شناختی می­شوند. ورزش می­تواند استراتژی مناسبی برای توان‌بخشی این بیماران باشد. هدف از این مطالعه مروری، بررسی مطالعات گذشته در خصوص اثر محافظتی و تمایز پذیری عصبی انواع تمرینات ورزشی در دوره توان‌بخشی پس از سکته مغزی ایسکمیک می­باشد.
روش کار: جهت یافتن مقالات با محوریت تأثیر انواع تمرینات ورزشی بر روی سلول­های عصبی آسیب­دیده پس از سکته مغزی، از بانک‌های اطلاعاتی و وبگاه‌های متعدد از جمله: Google Scholar، PubMed، Web of Science و Scopus استفاده شد. سپس با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج، فرآیند مرور، غربالگری و حذف اطلاعات تکراری و غیر مرتبط، کلیه مقالات در بازه زمانی سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۱ انتخاب و در نهایت ۶۵ مقاله مرتبط با موضوع، مورد بررسی قرار گرفت.
یافته­ها: با توجه به بررسی­های صورت گرفته در خصوص تأثیر انواع تمرینات ورزشی در بازه­های زمانی مختلف پس از سکته مغزی، تمرینات ورزشی مختلف، تغییرات متفاوتی را در سلول­های عصبی ایجاد می­کنند که این اثرات وابسته به زمان شروع تمرینات پس از سکته مغزی و نوع تمرینات ورزشی، می­باشند.
نتیجه­گیری: بر اساس نتایج به دست آمده در مطالعات، تمرینات ورزشی با شدت کم در فاز حاد تا یک هفته پس از سکته مغزی و تمرینات با شدت بالا در فاز مزمن، بیش از یک هفته پس از سکته مغزی، بیشترین تأثیرات آنابولیک را در سلول­های عصبی آسیب‌دیده خواهند داشت که در این زمینه می­توان استراتژی­هایی مانند ورزش­های با شدت و مدت فزاینده را در نظر گرفت البته نیاز به بررسی­های بیشتر در این زمینه وجود دارد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb